Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Damascus

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Damascus inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Damascus miniguide

Hyrbil Damascus

Biluthyrning Damascus

Damaskus ligger i sydvästra Syrien , och landets huvudstad och största stad med 1,7 miljoner invånare (2008).Den ligger 80 km öster om Medelhavet, på en platå – 680 m.

Damaskus är en av världens äldsta städer, och har en lång historia som ett kulturellt och ekonomiskt centrum för Mellanöstern.

Staden har ett subtropiskt klimat med en årlig medeltemperatur på 16,7 grader Celsius. Juli och augusti är de varmaste månaderna.

Damaskus har flera turistattraktioner och sevärdheter. Den största är Gamla stan, som är omgiven av en mur, och är noterade på UNESCO: s världsarvslista. Inom dess väggar är historiska byggnader, smala gator, basarer och moskéer – inklusiveOmayyade moskén från år 705. Detta är en av de muslimska heliga byggnader. I gamla stan är också den stora medeltida fästningen Citadellet i Damaskus.

I den gamla staden är Bibelns ”Raka gatan” – där ett antal bibliska händelserna ägde rum. Vid slutet av gatan är Ananias hus – om aposteln Paulus fick sin syn.

En annan populär attraktion är i Damaskus National Museum, som invigdes 1919 – en utställning av flera arkeologiska och historiska föremål. Besökare kan se sådana de 4000 år gamla skulpturer från Maritimes, samt en kopia av Koranen från 1200-talet.

Damaskus internationella flygplats ligger 22 km sydost om centrum.

 

Svenska