Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Montevideo

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Montevideo inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Montevideo miniguide

Hyrbil Montevideo
Biluthyrning Montevideo

Montevideo (cirka 1,4 miljoner invånare) är huvudstad i Uruguay. Dess läge vid mynningen av Rio de la Plata gör det också en viktig hamn stad – och ett nav för fisket i Atlanten. Staden grundades av spanjorer 1726 och har varit huvudstad sedan 1828.

Det finns ett antal monumentala byggnader i Montevideo – särskilt i empirestil. Annars Catedral Metropolitana ett av de arkitektoniska sevärdheter. Den byggdes 1740 – men återuppbyggdes efter den neoklassiska mönstret redan i slutet av seklet. Av de mer moderna arkitekturen kan noteras att Sydamerikas första skyskrapa – Palacio Salvo (1925) – var listas här och det är fortfarande en av Montevideo attraktioner. Höjden (inklusive antennen på toppen) är exakt 100 m.

Övriga nyare byggnader är TV-tornet Torre Antell (158 m), som byggdes 2000. Och då också Montevideo World Trade Center – om än något mindre än den 11 / 9 2001 var en terrorist i New York.

De kustnära staden Montevideo har härliga stränder i omedelbar närhet. Två av de mest populära är Ramitez Beach och Pocito Beach.

Flygplats Carrasco International Airport ligger 5 km utanför staden.