Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Alice Springs

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Alice Springs inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Alice Springs miniguide

Hyrbil Alice Springs
Biluthyrning Alice Springs

Alice Springs (befolkning 26.500 år 2006) ligger i Northern Territory (Northern Territory), och är den näst största staden i staten efter Darwin .Alice Springs är känt som en inkörsport till ”den australiensiska vildmarken” – eftersom det är en av de mest isolerade städer.Den närmaste staden i norr   Darwin med ett avstånd av ca.150 mil, och staden Adelaide i söder, är 153 mil bort.

Alice Springs ligger 576 meter över havet, och området har ett torrt klimat. Kring staden finns flera olika öknar. Staden har både västerländska och aboriginer influenser, och i centrum finns ett antal konstgallerierna i aboriginska konsten.

Andra sevärdheter och attraktioner i Alice Springs är: Botaniska trädgårdar, Museum of Central Australien – med fossiler, meteoriter och mineraler och Alice Springs Reptile Center – den största samling av reptiler i Northern Territory. Det finns mer än 100 reptiler – inklusive pytonormar.

En annan sevärdhet i staden är Alice Springs Desert Park – en stor park med djur och växter från olika öken miljöer.

Staden är värd årliga evenemang och festivaler, bland annat ”Camel Cup” – en kamelløp pågår på lokal kapplöpningsbanan musikfestival ”Bass i dammet” och öknen festivalen ”Alice Desert Festival.

Den närmaste flygplatsen är Alice Springs Airport, som ligger 14 km söder om centrum. Flygplatsen har dagliga inrikesflyg till större städer i Australien.