Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Sydney

Att hyra bil är utan tvekan det bästa sättet att upptäcka en plats på. Även om andra alternativ finns ger hyrbilsföretagen dig chansen att utgå ifrån ditt eget schema. Du kan enkelt ta dig till önskad destination, istället för att behöva vänta på tåget eller bussen. Du sparar med andra ord pengar på transport och kan dessutom njuta av att utforska omgivningarna i avskildhet. Denna artikel handlar om hur du kan använda den här servicen i Sydney.

Guide till Sydney

Hyrbil Sydney
Biluthyrning Sydney

Sydney är huvudstaden i New South Wales, Australien. Den är en av landets största städer, som enligt 2018 års folkräkningssiffror har 5,23 miljoner invånare. Stadens yta är 12 368 kvadratkilometer och den bästa tiden att besöka platsen är mellan september och november. Du kan även resa mellan mars och maj när temperaturen är lagom varm och där är mindre turister i staden. Dessutom kan du spara pengar på flygbiljetter under dessa säsongerna. Då Australien är beläget i den södra hemisfären är Sydney som varmast och mest turisttätt mellan december och februari. 

Sydney är en avslappnad stad precis vid havet, med några av de bästa surfmöjligheterna, landmärkena och aktiviteterna i södra hemisfären. Om du längtar efter avkoppling vid havet efter en lång arbetsperiod bjuder denna australiensiska destination på det bästa och mycket mer. Dess Operahus är ett segelbåtsliknande landmärke, där du kan kolla på en operaföreställning. Du kan också besöka andra magiska landmärken så som The Rocks, Darling Harbour eller de snöiga bergen. Denna livliga stad har en kombination av både lokal och brittisk livsstil, vilket gör den till ett utmärkt första resmål för dig som inte varit i Australien tidigare. 

  • Sydney Harbour Bridge 
  • Operahuset i Sydney 

När du har landat i staden kommer du också ha möjlighet att utforska andra städer och byar runt omkring. Du kan besöka Inner Sydney, Sydney East, Sydney South eller köra ut till sydkusten. Staden är dessutom populär för sina magiska landmärken så som Darling Harbour, Circular Quay, Manly Beach, eller Royal Botanic Garden. Om du vid din nästa resa har planer på att besöka denna australiensiska stad är en hyrbil det bästa sättet att se dig omkring på. Flera olika hyrbilsföretag erbjuder bilar som kan ta dig vart du än vill inom och utanför staden. 

Sydney är en av de mest besökta destinationerna i Australien och Stilla havet. Enligt Sydney Tourism Statistics 2019 spenderades totalt 219 miljarder kronor i både inhemska och internationella utgifter i mars det året. Det rapporterades även att inhemska besökare spenderat 31 miljoner nätter i staden under denna period, där var och en stannade i genomsnitt 2,7 nätter. Dessa höga siffror är tack vare alla de fantastiska saker Sydney har att erbjuda. Stadsborna är trevliga och välkomnande mot turister och människor från hela världen. Faktum är att staden har en stor mångfald och är en grogrund för musik, mat, religion och konst. 

Upptäck med din hyrbil

Du kan i stort sätt upptäcka vilken del av Sydney som helst så snart du skaffat en hyrbil från en seriös aktör. Att hyra en bil rekommenderas om du planerar besöka olika städer eller närliggande australiensiska sevärdheter. Några ställen ligger utanför kollektivtrafiknätet, vilket innebär att du kommer behöva en hyrbil för att ta dig dit. Om du till exempel tänker göra en dagstur utanför Sydneys stadkärna är en hyrbil det bästa valet. Du kan då besöka intressanta platser så som Lord Howe Island, Sydney West, Outback NSW, och mycket mer. 

Med den mångfald som Sydney erbjuder finns ett stort utbud av hotell och restauranger för alla typer av besökare. Oavsett vart du kommer ifrån kan du hitta rätt mat för dig. De fina hotellen i Sydney är rankade utifrån klass och rankning från TripAdvisor. En populär restaurang finns på Amora Hotel Jamison Sydney, ett femstjärnigt hotell beläget på 11th Jamison Street. Hotellet har en genomgående rankning på 4,5 stjärnor med över tusen besökarrecensioner. Hotellet har alla de bästa bekvämligheterna, vilket inkluderar ett affärscenter, pooler, kostnadsfritt Wi-Fi, restauranger med olika typer av mat och mycket mer. 

Ett annat hotell värt att nämna är Intercontinental Sydney som ligger på 117th Macquarie Street. Hotellet har mer än 5 000 recensioner och en total rankning på 4,5 stjärnor. Hoteller erbjuder kostnadsfritt Wi-Fi, restauranger, pooler och ett affärscenter. Four Seasons och Park Hyatt är ytterligare två topprankade hotell i Sydney, båda erbjuder bekvämligheter liknande de förra två. Maten är ganska omväxlande med bra restauranger som fokuserar på internationella maträtter till sina kinesiska, grekiska och italienska besökare. Det är svårt att hitta något australiensiskt att äta, då matindustrin är kraftigt influerad av andra kulturer. 

Sydney Harbour Bridge: detta är ett ikoniskt landmärke nära Operahuset. Lokalbefolkningen kallar den för ”klädhängaren” – det är en skyhög sammansättning av de största stålbågbroarna i världen. Du bör anmäla dig till en broklättring för den bästa upplevelsen! Det ger dig den bästa utsikten över de turkosa vattnen och du kan ta riktigt fantastiska bilder av färjebåtarna. Det är den danske arkitekten Jorn Untzon som skapat Operahuset, med sin segelbåtsdesign. Den har en magnifik akustik, bland annat tack vare över en miljon kakelplattor i taket. 

Flygplats

Sydneys flygplats ligger nära Botany Bay, Mascot. Det finns olika sätt att ta sig till flygplatsen, bland annat med bil, buss eller tåg. Flygplatsen hanterar mer än 40 miljoner passagerare årligen vilket gör den till den mest trafikerade flygplatsen i Australien. Det är bara några minuters körtid från flygplatsen till Sydney CBD och ett avstånd på 9 kilometer. Mer än 35 flygbolag verkar från Sydney Airport dagligen och de länkar samman staden med flera destinationer världen över. Den internationella terminalen (T1) erbjuder enbart internationella flyg. Kolla upp ditt flightnummer på dina biljetter innan du reser. 

Oavsett om du väljer att resa ensam eller i grupp kommer du hitta ett hyrbilsföretag som kan möta dina behov. Du kan välja mellan en snygg lyxig sedan eller en rymlig van som passar perfekt för familje- eller gruppresor. Ta också reda på vilka avgifter och policys som gäller angående bränsle hos det företag du väljer. Det rekommenderas även att du kollar runt och jämför kostnader och kvalitet på servicen hos olika biluthyrningsföretag. Generellt sett finns hyrbilsföretagen på flygplatsen och du kommer garanterat att hitta ett företag som passar dina behov och din plånbok! 

Bland de hyrbilsföretag som finns på Sydney Airport hittar du Avis Car Rental, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz och Thrifty. Varje företag har sitt kontor strategiskt placerat på flygplatsen, såväl som kontaktinformation du kan behöva vid bokningar. När du väl fått bilen kan du enkelt ta dig runt Sydney och besöka de platser du vill, både inom och utanför staden. Med detta ressätt kommer du spara tid och pengar som du annars hade spenderat på tåg och bussar. 

Trafik

Förr var trafiken i Sydney problematisk och ansågs ofta vara den värsta i Australien, speciellt under tidigt 2000-tal. Numera är den dagliga pendlingen genom staden inget problem, tack vare byggandet av nya motorvägar. Westlink M7 är en av Sydneys urbana motorvägar som länkar till tre andra motorvägar. Därmed går det lätt att förflytta sig och eftersom du har en hyrbil kan du utgå ifrån dina egna tider för att undvika förseningar och trafikköer. 

Vägkvaliteten är fantastisk. Dock kan vädret ibland påverka motorvägarna, så det är viktigt att lyssna till väderuppdateringarna innan du ska resa. Dessutom kan du med lite hjälp av en guide få vetskap om genvägar och hur du sparar bränsle och tid medan du upptäcker staden. Vad gäller hastighetsbegränsningar behöver du självklart ha koll på dem innan du ger dig ut på vägarna, detta för att undvika att komma i konflikt med trafikpolisen. Bästa sättet är att ha vetskap om landets lagar, så att du kan hålla dig på rätt sida av lagen under din vistelse. 

Parkeringsmöjligheter är ett annat problem att ha i åtanke. En högt trafikerad flygplats innebär att det kan vara svårt att hitta en parkering. Men detta är faktiskt inte riktigt sant, då flygplatsen erbjuder ett antal parkeringsmöjligheter. Exempelvis kan resenärer använda parkeringsplatsen på flygplatsen. Dessa är nära terminalerna så du slipper förseningar, dock är dessa parkeringsplatser också de allra dyraste. Du behöver också ta reda på mer om flygplatsens transferservice. Internationella resenärer kan använda P7-parkeringen på flygplatsen, medan andra delar så som P1, P2 och P3 är avsedda för de inhemska terminalerna.