Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Newcastle

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Newcastle inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Newcastle miniguide

Hyrbil Newcastle
Biluthyrning Newcastle

Newcastle, som är den näst största staden i delstaten New South Wales, har ca. 290.000 invånare (över 500.000 om förorter ingår). Den ligger i slutet av Hunton River – ca. 160 km. norr om Sydney .

Staden, som ligger i ett kol-distriktet, grundades i början av 1800-talet – och uppkallad efter Newcastle United, då ett av de största kol hamnar i Europa. Idag Newcastle i Australien anses vara världens största hamn för kol export.

Newcastle är också känd som en aktiv teaterby. Det finns en stor mångfald av mindre teatrar i staden med olika specialiteter – vid sidan av Australiens äldsta teater, Victoria Theater, finns här (i Perkins Street). Och som i så många andra australiska städer, hålls varje år ett antal olika festivaler. Några av de största jordbrukshögtid Newcastle regional mässa (som också inkluderar häst visar, speedway-tävling och ett stort fyrverkeri), gatuliv händelse Mattara Festival, Newcastle Jazz Festival och media och konst festival ”Detta är inte konst”.

Newcastle är också känd för sina långa, inbjudande stränder, som finns både norr och söder om centrum.

Flygplatsen Newcastle Airport ligger 15 km norr om staden.