Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Paphos

Pafos är en underbar stad med ett flertal fantastiska sevärdheter och turistattraktioner. Det är en av de bästa städerna för att utforska och roa sig i. Staden utstrålar skönhet i allt från kultur till landskap. Du behöver aldrig oroa dig för hur du ska ta dig runt på ön. Det finns ett dussintal hyrbilsfirmor som du kan vända dig till i staden.

Guide till Pafos

Hyrbil Paphos
Biluthyrning Paphos

Pafos är en kuststad som ligger på Cyperns sydvästra del och den är huvudstad i Pafos-distriktet. Under den klassiska perioden fanns det två platser som kallades Pafos. Gamla Pafos på Kouklia och det nya Pafos.Det finns många myter om stadens uppbyggnad. Det sägs att stadens namn kommer från Paphos, som var son till Pygmalion. Nya Pafos är en känd turistort som är rik på både kultur och historia. 

Pafos har över 36 000 invånare och folket här är mycket vänliga. Staden har en liberal marknadsekonomi som mestadels är beroende av turism. Jordbruk är en av de främsta näringarna i Pafos och det odlas banan, tobak och vindruvor. Ett vattennätverk på 100 kilometer löper genom staden och används för att bevattna 5 000 hektar land. Staden har även en hamn, vilken har blivit mindre viktig för internationell handel på grund av den nya hamnen som byggdes i Limassol. 

Pafos har ett medelhavsklimat vilket innebär att mest nederbörden kommer mellan november och mars. På sommaren är det torrt med hög luftfuktighet i staden. Snöfall är ovanligt i Pafos och det regnar i genomsnitt 46,6 mm per år. Det kan bli upp till 30 °C i staden från juni till augusti, tack vare värmeböljor som kommer från Saharaöknen. Juni har flest soltimmar och Pafos har ett genomsnitt på 3 414 soltimmar varje år. 

I Pafos talas flera språk, men stadens officiella språk är cypriotiska. Kommunikationen mellan lokalbefolkningen och turister underlättas av att många av ortsborna kan prata engelska. Då Pafos är med i EU är det euro som används som valuta i staden. Tack vare sina fantastiska gamla ruiner är staden med på UNESCO:s världsarvslista. 

Utforska med din hyrbil

En av de mest besökta sevärdheterna på Pafos är Dionysos hus. Den består av mosaikkonstverk som föreställer grekiska mytologiska berättelser. Bland mosaikkonstverken finns en scen som visar den grekiska guden Dionysos då han triumfartat åker i en vagn som dras av leoparder. Agora & Odeon är en av de bevarade kvarlevorna från Pafos romerska period och dess historia går tillbaka till 100-talet. Platsen används fortfarande av lokalbefolkningen för deras sommarfestivaler. Från Dionysos hus till Agora & Oden är det 1,2 kilometer och det tar bara några minuter att köra. 

Táfoi ton Vasiléon är en imponerande underjordisk grav som byggdes på 300-talet f.Kr. Graven höggs ut ur stenar och dekorerades med eleganta doriska pelare. Man tror att den användes som grav för Pafos ledande tjänstemän under den grekiska och romerska perioden. Om du älskar historia ska du besöka Pafos arkeologiska museum. Museet har en samling av cypriotiska antikviteter som avgudabilder, terrakottafigurer och olika skulpturer. Det är 2,8 kilometer mellan graven och museet och det tar inte ens 10 minuter att köra dit. 

Naturälskare och vandrare kommer att märka att halvön Akamas är en underbar plats att utforska. Du kommer hitta flera olika sorters växter som bara finns på Cypern. Lederna är väl utmärkta så du behöver inte vara en erfaren vandrare för att utforska halvön. Pafos slott är ytterligare en populär attraktion i staden. Det byggdes 1592 och var stadens försvarsmur på 1500-talet. Mellan Akamas halvön och Pafos Fort är det 41,9 kilometer och det tar cirka 1 timme och 45 minuter att köra. 

Flygplatser

Paphos International Airport är den enda flygplatsen i staden. Det är en kombinerad civil och militär flygplats som används för både internationella och nationella flygningar. Den ligger i den sydöstra delen av Pafos och är välutrustad med tjänster som valutaväxling, bankomater med mera. Bryssel, Aten, Kairo och London är några av de vanliga destinationerna som folk reser till från flygplatsen. 

Du kan använda dig av hyrbilsfirmor som Europcar, Sixt, CTT Cae Hire, Budget och Savvas när du är i staden. En del av dessa hyrbilsföretag är populära på den internationella marknaden. Hyrbilsföretagen i Pafos är kända för att tillhandahålla bra service och priserna är oftast bra. 

Via de olika hyrbilsfirmornas hemsidor kan du hyra en bil online. Det gör det lättare för dig att hitta en bil som passar dina önskemål. Glöm inte att läsa villkoren för hyrbilen innan du hyr, så att du får all nödvändig information. Kontrollera också skicket på hyrbilen innan du kör iväg med den. 

Trafik

Pafos har några av de bästa vägarna på Cypern, vilket gör det lätt att ta sig runt i staden. Gatorna är utrustade med både gatubelysning och trafikljus. Under rusningstrafik (när folk börjar arbeta och när de slutar) uppstår det ibland trafikstockning, men de flesta dagarna är vägarna fria från köer. 

Hastighetsbegränsningen i Pafos varierar beroende på vilken typ av väg du kör på. På motorvägar är hastighetsgränsen 100 km/h och i tätbebyggt område är det 50 km/h. Andra vägar i staden har en hastighetsbegränsning på 80 km/h. Var uppmärksam på hastighetsgränsen som anges på skyltarna då hastigheten kan variera mellan olika vägar. I Pafos centrum finns det flera parkeringsplatser där du kan parkera din hyrbil. Om du inte kan hitta en parkeringsplats i stadskärnan kan du istället parkera längs de gator där det är tillåtet.