Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Reykjavik Flygplats

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Reykjavik Flygplats inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Reykjavik Flygplats miniguide

Hyrbil Reykjavik Flygplats

Biluthyrning Reykjavik Flygplats

Ska du till Island och behöver en prisvärd hyrbil? Det är extremt populärt att hyra bil på Island eftersom du då kan åka runt på ön i din egen takt. Genom att jämföra priser från olika leverantörer kan du hitta riktigt bra priser. Det rekommenderas att boka din bil i god tid och det enklaste är att du hämtar upp bilen i samband med när du anländer till flygplatsen. 

Reykjavik

Reykjavik ligger på öns västkust, som är känd för sin eld och sin is. Från halvön Seltjarnarnes får du en magnifik utsikt över de kringliggande bergen. Reykjavik har en befolkning på ungefär 122 000 personer (2016), 170 000 invånare bor i tätorten. Staden är också landets främsta hamn och centret för fiskeflottan. 

Reykjavik är rikt på naturupplevelser och kultur. Under april till oktober kan den som besöker staden åka på havssafari och se valar, delfiner och lunnefåglar. På vintern kan du åka hundspann, snöscooter eller forsränning. Här hittar du fantastiska möjligheter till fiske och vandringar. Ridning är en populär aktivitet både för turister och lokalbefolkningen och för dig som inte gillar hästar finns det alltid cykel. Reykjavik och hela Island är kända för sina geotermiska bad. I Reykjavik hittar du de offentliga thermalbaden och bassängerna Laugardalslaug och Sundlaugarveg – de är stadens största. I Reykjavik finns även landets parlament, Althingishúsið och Islands största kyrka Hallgrímskirkja. Den ligger på en kulle alldeles utanför stadskärnan. Framför kyrkan står en staty av Leif Eriksson. 

Flygplats

Keflavik International Airport (KEF) är den största flygplatsen på Island. Den ligger 50 kilometer från Reykjaviks stadskärna. Här finns flera välkända biluthyrningsfirmor i ankomsthallen, bland annat Budget, Avis, Hertz och Europcar. 

Reykjavik är den perfekta utgångspunkten för dig som planerar att hyra en bil och köra runt på ön. Du kan åka på både längre och kortare utflykter. Island är välkänt för sin vackra orörda natur, sina nationalparker, vulkaner, heta källor och vattenfall. 

Under vintern finns det goda möjligheter att kunna få se det spektakulära norrskenet. 

Trafik

Det finns inga motorvägar på Island, men huvudvägen runt öns kust (Ringvägen) är välutvecklad. Vägen är 1 399 kilometer lång och den kopplar ihop de flesta städerna och byarna. Ringvägen är asfalterad på de flesta sträckor. Men om du planerar att köra runt på ön är det en bra idé att hyra en bil med fyrhjulsdrift. I vissa delar av landet är vägarna smala, slingrande och branta. På många ställen är det grusvägar. 

Ute på landet kan det saknas mobiltäckningen och många av bergsvägarna är stängda på sommaren på grund av svåra körförhållanden. 

Utflyktstips

Om du har tillgång till hyrbil är det möjligt att besöka ställen som Gullfoss, ett imponerande vattenfall känt som Islands vackraste. Vattenfallet ligger 115 kilometer nordost från Reykjavik. Vattenfallet består av två separata fall på 21 och 11 meter. Det är verkligen fantastiskt. Gullfoss är en av de mest berömda sevärdheterna på Island och det tar ungefär en och en halv timme att köra dit med bil från huvudstaden. 

Du kan också köra till den välkända och populära utomhuspoolen Blå Lagunen som ligger 48 kilometer sydväst om Reykjavik. Blå Lagunen är ett geotermiskt spa med mineralrikt vatten. Vattentemperaturen ligger mellan +37 och +39 grader Celsius året om. De som besöker lagunen kan också boka in sig för spa- och skönhetsbehandlingar.

 

Svenska