Hyrbil Island

Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Island

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Island inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Island miniguide

Island

Biluthyrning Island

Island, som ligger i Nordatlanten (mellan Norge och Grönland), är Europas näst största ö – men har en relativt liten befolkning (306.694 invånare år 2009). Historiskt sett har ön varit en norsk (och så småningom danska) jurisdiktion. År 1918 hade dock Island självständighet, men med den danske kungen som formell statschef. Sedan 1944 har det varit en självständig republik.

Huvuddelen av ön består av vulkaniska bergarter, och landet har fortfarande flera aktiva vulkaner (t.ex. Hekla). Kusten präglas av fjordar och fjäll, medan det inre av ön domineras av glaciärer. Den största av dem, Vatnajökull, har en yta på hela 8.300 km2.

Klimatet på Island beskrivs ofta som Atlanten, och är en korsning mellan ett tempererat och en polära klimat typ. Somrarna är svala relativt (i genomsnitt + 11 grader C i juli), medan vintrarna är milda (i genomsnitt – 1 grad C i januari).

Islands huvudstad, Reykjavik (cirka 118.000 invånare), belägen på den sydvästra kusten av ön. Det här är Islands mest folkrika område, och i närheten finns också den näst största staden – Kópavogur och Hafnarfjordur. Flera av landets största turistattraktionerna i denna del av landet, inklusive Thingvellir, vikingarna ”gamla grejer plats.Genom populära webbplatser på andra håll i landet måste Vatnajökull nationalpark och den berömda Geysir varma källan anges.

Islands största flygplats är Keflaviks internationella flygplats ligger 50 km sydväst om Reykjavik.

Hyrbilguiden.se erbjuder biluthyrning i Borgarnes, Reykjavik och Reykjavik flygplats.

Svenska