Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Cortona

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Cortona inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Cortona miniguide

Hyrbil Cortona
Biluthyrning Cortona

Cortona är en stad som tillhör regionen Toscana och befinner sig öster om området. Toscana ligger på västkusten av den utskjutande delen av Medelhavet i väster och Adriatiska havet i öster. Från Cortona är ungefär 180 km till Medelhavskusten och ca. 190 km till Adriatiska kusten, medan Trasimenosjön ligger nästan 13 mil söder om Cortona. Befolkningen uppgick till drygt 20 000 under 2009.

Cortona är en gammal stad som byggdes av etruskerna, som regerade Toscana från ca. 700 f. Kr och togs av romarna år 310 f.Kr. Kr. Detta gör Cortona till en av regionens äldsta städer och är starkt påverkade av hur det såg ut på 1400-talet. Street är smal och krokig, och byggnaden kommer från den italienska medeltiden.Palazzo Pretorio byggdes på 1300-talet och idag är den byggnad där den etruskiska museet är beläget.

Florens flygplats Amerigo Vespucci kallas även för flygplatsen eller internationella flygplats ligger ca. 130 km norr om Cortona.