Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Florens

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Florens inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Florens miniguide

Hyrbil Florens
Biluthyrning Florens

Är du i behov av en bil i Florens och du kanske vill boka en hyrbil redan innan du åker så den är redo att hämtas när du anländer till flygplatsen? Det finns många olika bilar att välja mellan. Kom ihåg att boka din hyrbil i förväg eftersom de billigaste bilarna oftast blir bokade först. Genom att jämföra hyrbilspriser från olika företag i Florens kommer du hitta den bil som passar dig och dina behov perfekt. 

Information om Florens

Florens är huvudstad i regionen Toscana som ligger i Italiens norra del. Befolkningen beräknas uppgå till 382 000 invånare (2017). Toscana är välkänt för sitt vackra landskap med vinodlingar, olivlundar och tallar. Florens ligger mitt i regionen, bredvid Arnofloden och anses vara en av de vackraste städerna i världen. 

Staden är känd för sina konstsamlingar, historiska monument och senmedeltida arkitektur. Dess historiska centrum finns med på UNESCO:s världsarvslista. Kända sevärdheter i staden är bland annat katedralen Santa Maria del Fiore från 1436 med sin imponerande kupol. Stadshallen Palazzo Vecchio från 1200 – 1400-talet är en annan sevärdhet. I det världskända museet Galleria Degli Uffizi kan du se konstverk av bland annat Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt och Rafael. 

På den gamla bron Ponte Vecchio finns det många kända guldsmedsbutiker och är också en av stadens populära sevärdheter. Förutom det erbjuder Florens ett bra shoppingutbud och ett livligt café- och nattliv. 

Flygplats

Den närmsta stora flygplatsen är Pisa Airport (PSA) som ligger 82 kilometer väster om Florens. Flera hyrbilsfirmor har kontor på flygplatsen, bland annat Avis, Hertz, Maggiore, Sixt, Locauto och Goldcar. 

Trafik

Italien har ett välutvecklat vägnät med motorvägar mellan de flesta större städerna. Motorvägarna är av hög standard och kallas Autostrada på italienska, många är dessutom avgiftsbelagda. Trots Italiens många bra vägar kan en del landsvägar vara både smala och krokiga. 

Hastighetsbegränsningen i Italien är 50 km/h i tätbebyggt område, 90 km/h på landsväg och 100 – 130 km/h på motorvägar. 

Den godkända promillehalten i Italien är mindre strikt än i Sverige, här ligger gränsen på 0,5 promille. 

I Florens är det förbjudet att köra i historiska kvarter (Centro Storico) såvida du inte har speciellt tillstånd. Schemat som reglerar trafiken i dessa områden kallas Zone Traffico Limitato (ZTL) och gäller oftast mellan 9.00 och 18.00. Övervakningskameror finns uppsatta i dessa områden för att dokumentera eventuella bilfordon som kör utan tillstånd. 

Om du hyr en bil i Florens och ska bo på ett hotell i gamla stan, rekommenderar vi att du kontaktar hotellet innan avresa för att få ett körtillstånd. Det placeras sedan i vindrutan på hyrbilen. Utan tillstånd riskerar du att få böter hemskickade till den hemadress du uppgett till bilfirman. 

Utflyktstips

En varm sommardag kan det kännas helt rätt att ta en tur till kuststaden Viareggio, 102 kilometer nordväst om Florence. Här hittar du milslånga sandstränder där du kan hyra solstolar och parasoll. Viareggio har också en fin strandpromenad såväl som caféer och restauranger. 

Att ha en hyrbil i Florens är ett bra sätt att ta sig runt i området. Det finns många pittoreska byar och det världskända lutande tornet i Pisa ligger endast 86 kilometer från Florens. Om du vill besöka den populära medeltidsstaden Lucca ligger den bara 74 kilometer bort. De två städerna Siena och Volterra är också väl värda ett besök. 

Kör du till Fiesole, 10 kilometer nordöst om Florens stadskärna, kommer du få en fantastisk utsikt över Florens. Fiesole ligger på en kulle 355 meter över havet och därifrån har du en underbar utsikt över Florens och Arnodalen.