Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Pisa

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Pisa inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Pisa miniguide

Hyrbil Pisa
Biluthyrning Pisa

Om du planerar att hyra bil i Pisa är det en bra idé att boka den långt i förväg. Genom att jämföra hyrbilspriser kan du hitta en bil som är helt rätt för dig och din budget. Det finns flera lokala och internationella biluthyrningsfirmor på flygplatsen i Pisa, inklusive Auto Europa, Avis, Hertz, Maggiore, Sixt, Goldcar och Locauto. 

Pisa International Airport – Galileo (PSA) är belägen 5 kilometer söder om stadens centrum. 

Om du hellre hämtar hyrbilen i Pisas centrum är det också en möjlighet. 

Allmän information om Pisa

Pisa ligger i Toscana-regionen. Den har drygt 90 000 invånare (2017). Staden ligger 10 kilometer från Medelhavskusten. Arno River flyter genom stadskärnan. Pisa är mycket välbesökt och lockar många turister med sina välbevarade byggnader från 1000- och 1100-talet. 

Den mest berömda sevärdheten i Pisa är det lutande tornet (”Torre Pendente”), som byggdes på Katedraltorget mellan 1174 och 1350. Tornet är 55 meter högt och öppet för allmänheten. Lutande tornet är ett fristående klocktorn. Du kan också beundra katedralen och dopkapellet precis bredvid, som båda byggdes på 1100-talet. Katedraltorget ”Piazza del Duomo” är med på UNESCO:s världsarvslista. En annan känd sevärdhet i Pisa är den botaniska trädgården, som öppnades 1543. 

Trafik

Italien har ett välutvecklat vägnätverk med motorvägar som förbinder de flesta stora städerna. Kom ihåg att trafikkulturen kan vara något annorlunda i Italien än i Sverige. Körstilen kan verka mer aggressiv, och trafikregler och hastighetsbegränsningar följs inte alltid. 

Med en hyrbil i Pisa kan du utforska nya och spännande platser i regionen, helt i din egen takt. 

Besökstips

Om du besöker Pisa under sommaren är en biltur till turistorten och badstaden Viareggio en fantastisk idé. Staden ligger 31 kilometer nordväst om Pisa. Viareggio har milslånga stränder där du kan hyra solstolar och parasoll. Längst med kusten finns det en underbar strandpromenad. 

Det är också mycket vanligt att ta en dagstur till renässansstaden Florens, som ligger 84 kilometer öster om Pisa. Florens är huvudstad i Toscana-regionen, och ligger på en slätt som är omgiven av kullar på båda sidorna. Staden är känd för sin naturliga skönhet. Från de omgivande kullarna har du en vacker utsikt över staden. Det finns många sevärdheter att besöka i Florens, speciellt inom konst och arkitektur. Florens är med på UNESCO:s världsarvslista tack vare dess konstsamlingar, historiska monument och välbevarade arkitektur från den sena medeltiden. Den enorma katedralen ”Santa Maria del Fiore” är en mycket populär attraktion i Florens. Det gäller även den kända bron ”Ponte Vecchio” från 1300-talet, som dessutom är känd för sina många guldsmyckesbutiker. 

Med en hyrbil kan du besöka den charmiga medeltida staden Lucca, som ligger 17 kilometer nordost om Pisa. Det historiska centret i Lucca är omgärdat av stadsmurar från 1513. En av stadens sevärdheter är Cathedral of St. Martin från 1200-talet. Den vackra kyrkan ”San Michele in Foro” är också en populär attraktion, liksom Guinigi Tower. Den gamla staden i Lucca är bilfri, med smala stenlagda gator och fina små affärer och caféer.