Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Cancun

Ska du till Cancun i sommar? Det är en fantastisk idé. Den här staden är helt enkelt en fantastisk plats. Om du är ute efter sightseeing längs med den otroliga kusten kan vi rekommendera att du hyr en bil. Att köra själv skapar maximal flexibilitet. Du kommer inte heller behöva betala för mycket eller tvingas åka i en buss tillsammans med alla de övriga som också är ute efter att se kusten.

Guide till Cancun

Hyrbil Cancun
Biluthyrning Cancun

Cancun är en mexikansk stad som ligger på Yucatanhalvön vid Karibiska havet. Den är huvudstad i Mexicos ostligaste stat – Quintana Roo. Utöver att vara huvudort i denna stat är Cancun även välkänt för sina oräkneliga hotellkomplex, sandstränder såväl som sitt väldigt livliga nattliv. Märkligt nog är denna kuststad bestående av två tydligt separerade delar. Du har dels den traditionella delen som kallas El Centro, och sen den lyxigare Zona Hotelera. Det är i den sistnämnda som du hittar nattklubbarna, restaurangerna och de strandnära höghushotellen. 

Med en befolkning på strax under 700 000 personer på cirka 1979 kvadratkilometer så är Cancun en av Mexicos mer tätbefolkade delar. Det är också något som gör att den är välkomnande gentemot besökare och turister. Temperaturen här är väldigt behaglig med en medeltemperatur på ungefär 21 grader. Början på december och april är de två månader på året där du kan räkna med att Cancun bjuder på bäst väder. De regnigaste månaderna är september och oktober. 

Du kanske har hört talas om Cancuns och dess rykte som en partystad? Det må vara hänt att det är så, men det finns gott om annat att göra i denna soliga stad även för den som inte är partyfrälst. Du hittar många ostörda och härliga resorter här som är anpassade för familjer och personer som är ute efter att få njuta av det otroliga klimatet på Yucatan. Här finns Maya-ruinerna Yamil Lu’um och El Rey, ett sönderfallande torn byggt av blek grå sten. 

De mystiska och praktfulla ruinerna tar dig tillbaka i tiden, hela vägen till Maya-civilisationen. Cancun sägs ha dykt upp på kartorna för första gången någon gång på 1700-talet. Var namnet Cancun kommer ifrån vet ingen och det ryktas om att det ursprungligen bara bodde tre personer i den här staden. Men, istället för att bara lyssna på hörsägner; varför inte ta dig till Cancun och få uppleva staden själv samtidigt som du får förstahandsinformation av lokalbefolkningen? 

Utforska med din hyrbil

Det finns gott om ställen att besöka i denna stad. Du lär inte ha tråkigt om du hyr bil i Cancun. Du kan till exempel ta en tur till Cancuns undervattensmuseum. Det tar cirka trettio minuter (cirka 16 kilometer) för att komma till stranden där du hittar omkring 500 statyer i människostorlek. Det här är troligtvis en av de största konstgjorda undervattensattraktionerna i världen. Vill de se dem på närmare håll? Hoppa på en utflyktsbåt och utforska mer tillsammans med en erfaren guide. 

Om du älskar fallskärmshoppning och snorkling så är Cancun definitivt ett ställe du borde åka till. En körtur på ungefär 43 kilometer (40 minuter) tar dig till stranden. Väl där kan du dyka i några av världens största undervattensgrottor. Dessa undervattensslukhål är upp till 140 kilometer långa och ungefär fem kilometer djupa vilket gör dem till helt otroliga platser att besöka och utforska. Ett av dessa naturunderverk heter Ox Bel Ha. 

Ett ställe du inte får missa när du är i Cancun är Maya-ruinerna i Chichén Itzá. De ligger 24 mil längs motorvägen (3 timmar med bil) från Cancun. Väl här kan du lära dig massor om stadens historiska och religiösa betydelse. 

Flygplatser

I Cancun finns det bara en flygplats, Cancun International Airport. Den är Mexicos näst mest trafikerade flygplats och som tar emot mer än 25 miljoner passagerare årligen. Härifrån kan du flyga till över 133 destinationer över hela världen och välja mellan inte mindre än 44 av världens bästa flygbolag. 

Flygplatsen ligger knappt två mil (20 minuter) med bil från stadskärnan. Den här flygplatsen är byggd för att du ska kunna ta dig dit enkelt, checka in på rekordtid och fortsätta mot din destination. Du hittar också ett flertal caféer på flygplatsen. 

Det finns ett stort antal biluthyrningsfirmor på Cancún International Airport så att hyra en bil här är lätt. Eftersom de välkända företagen Hertz, Budget och Thrifty har kontor här kan du vara säker på att alltid hitta en bil som passar dig. Det finns särskild skytteltrafik som tar dig från flygplatsen till biluthyrningscentret. 

Trafik

Något av det bästa med den här staden är dess fantastiska vägförhållanden. Du kan lätt köra till ditt hotell eller vart du nu ska utan att råka ut för några större trafikstörningar. Det är viktigt att tänka på att det ibland kan förekomma smärre köer på morgonen och eftermiddagen. Men det är lätt att planera runt dessa tider. 

Det är också lätt att hitta i Cancun, särskilt om du har appen Google Maps installerad på din telefon. Det finns gott om parkeringsplatser i staden, men se till att följa trafikreglerna. Se även till att alltid hålla hastighetsbegränsningarna när du kör i Cancun eller någon av dess förorter.