Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Bellinzona

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Bellinzona inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Bellinzona miniguide

Hyrbil Bellinzona
Biluthyrning Bellinzona

Bellinzona är en liten stad med 18.000 invånare, belägen i den sydöstra delen av Schweiz – nära den italienska gränsen.Den är huvudstad i kantonen Ticino, och det dominerande språket är italienska.

Staden kallas både ”nyckeln till Alperna” och ”nyckeln till Italien” på grund av sitt geografiska läge. Särklass mest besökta attraktionerna i Bellinzona, de tre forten som omger staden: Castel Grande, Montebello och Sasso Corbaro. De betraktas som några av de finaste exemplen på berikade arkitektur från medeltiden i Alperna regionen. De tre slott, som alla är mycket väl bevarade – och som idag fungerar som museum, har varit på UNESCO: s världsarvslista sedan 2000.

Det finns annars ett antal andra museer i Bellinzona – förutom flera intressanta gallerier och några teatrar. Dessutom är det spännande, äldre arkitektur i centrum av staden – inklusive två medeltida kyrkor.

En attraktion av en annan karaktär är den livliga marknaden i stadens centrala torg, som är öppen varje lördag morgon.

Det finns ingen flygplats i Bellinzona. Den närmaste – Lugano flygplats (i den närbelägna staden Lugano, 30 km söder om Bellinzona) – är en regional flygplats med reguljära linjer inklusive till Genève.