Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Geneve

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Geneve inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Geneve miniguide

Hyrbil Geneve
Biluthyrning Geneve

Behöver du en hyrbil i Genève? Att hyra en bil kan vara praktiskt och ger dig möjlighet att ta dig runt i staden utan att oroa dig över kollektivtrafiken, oavsett om du semestrar eller är på affärsresa. En hyrbil är också ett populärt alternativ för både att göra kortare och längre turer för att utforska mer av regionen och det vackra schweiziska landskapet. Att boka din hyrbil långt i förväg är att rekommendera så att du kan vara säker på att få den bil som passar dina specifika behov. Priserna är vanligtvis lägre om du bokar i förväg. 

Om Genève

Genève ligger i den sydvästra, fransktalande regionen i Schweiz och är landets näst största stad med sin befolkning på 187 697 personer (2009). Staden är huvudstad i kantonen Genève och dess läge på båda sidorna av Genèvesjön är väldigt idylliskt. 

Staden grundades under den romartiden och har genom historian varit en del av det tysk-romerska riket, sin egen republik, en del av Frankrike och sedan Napoleons fall under början på 1800-talet är den en central stad i Schweiz. 

Sedan 1864 har Genève varit sätet för Internationella Röda Korset och idag finns många internationella organisationers huvudkontor i staden, så som Världshälsoorganisationen (WHO) och FN. 

En av stadens huvudsakliga attraktioner är den gigantiska fontänen i Genèvesjön, Jet d’Eau, som skjuter en vattenstråle 100 meter upp i luften. Många av sevärdheterna är samlade i gamla stan, La Vieille Ville, som Cathedral de St-Pierre som påbörjades 1160 och det berömda Musée d’Art et d’Histoire. De stora parkerna Jardin Botanique de Genève och Le Bois-de-la-Bâtie är också populära sevärdheter som lockar besökare och båda två har varsit zoo. 

Flygplats

Geneva International Airport (GVA) ligger 7 kilometer norr om stadskärnan och är den näst största flygplatsen i Schweiz. I ankomsthallen finner du flera biluthyrningsföretag, som Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt och Thrifty. 

Trafik

Schweiz har ett välutvecklat vägnät med motorvägar och landsvägar som mestadels är av hög standard. Avstånden är för det mesta hanterbara och en hyrbil är det bästa alternativet för att utforska mer av regionen. Genève omringas av den schweiziska motorvägen A1, så väl som de franska motorvägarna A40 och A41. 

Hyrbilar måste ha ett Autobahn-Vignette-klistermärke som visar att du betalt de nödvändiga avgifterna för att få köra på motorvägarna. Utan den får du böter och det är därför viktigt att du kollar bilen när du hämtar den för att se till att klistermärket är där och att det är synligt. 

Hastighetsbegränsningen på schweiziska motorvägar är 120 km/h, på landsvägar är den 80 km/h och nära städer och bebyggda områden är begränsningen 50 km/h. 

Gränsen för alkohol i blodet vid bilkörning i Schweiz är 0,5 promille, jämfört med 0,2 promille i Sverige. Det rekommenderas dock ändå att du är helt nykter när du kör. 

Att hitta lediga parkering på gatorna i stadskärnan i Genève kan vara svårt, men staden har flera underjordiska parkeringshus och många hotell erbjuder gratis parkering åt sina gäster. 

Utflyktstips

Om du har en hyrbil i Genève gör det möjligt för dig att åka på spännande dagsutflykter utanför staden och du är bara en kort körsträcka från Frankrike. Det finns också flera pittoreska byar i närheten, så väl som bergsområden. 

Ett bra utflyktstips är att besöka den underbara franska staden Annecy som ligger 42 kilometer söder om Genève. Staden, som ligger vid Lake Annecy, är berömd för sina många kanaler som flyter genom de gamla stadsdelarna. Château d’Annecy som byggdes mellan 1100-talet och 1500-talet är en av stadens mest besökta sevärdheter, men du bör också tänka på 1100-tals fängelset Palais de I’Isle, som ligger på en ö i floden Thiou. 

Med hyrbil kan du också besöka den medeltida staden Lausanne som ligger 64 kilometer nordost om Genéve. Staden ligger på en sluttning vid Genévesjöns norra sida och är mest känd för sina vackra byggnader och intressanta museer: bland annat ett arkeologiskt museum, ett konstmuseum och ett OS-museum. Andra populära sevärdheter är den katolska Notre-Dame-kyrkan från 1832, såväl som 1400-talets Château de Sainte-Marie.