Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Ljubljana

Ljubljana är en vacker stad som har flera internationella och lokala hyrbilsfirmor och hyrbilskontor. Oavsett om du är turist eller bosatt så är du garanterad ett billigt och tryggt resande både i staden och när du ger dig ut på turer utanför staden. Du hittar hyrbilar och hyrbilsfirmor från flygplatsen hela vägen in till staden. 

Ljubljana Guide

Hyrbil Ljubljana
Biluthyrning Ljubljana

Ljubljana är Sloveniens huvudstad och än så länge även den största staden i landet. Den ligger i centrala Slovenien i Ljubljanasänkan som ligger precis mellan bergsplatån Karst och Alperna. Huvudstaden hade 2017 en befolkning på cirka 280 300, vilket gör den till den mest befolkade staden i Slovenien. Slovenien gränsar till flera länder, exempelvis Italien 199 kilometer bort, Österrike som är 330 kilometer bort, Kroatien 455 kilometer bort och slutligen Ungern som ligger 101 kilometer bort. 

Ända sedan landet blev självständigt har Ljubljana varit den centrala punkten i Sloveniens kultur, politik, utbildning, ekonomi och administration. I staden bor många olika etniska grupper, varav slovener är den största gruppen med 83 %, följt av serber, kroater och bosniaker som huvudsakligen är flyktingar från före detta Jugoslavien. Det officiella språket som talas i staden är slovenska följt av italienska och ungerska. När det gäller religion finns det både muslimer och kristna bland befolkningen. De kristna är främst katoliker. 

Ljubljana är en speciell stad med ett fuktigt klimat tack vare läget vid havet. Temperaturen i staden varierar från 21 till 32 grader under hela året. Juli och augusti är de varmaste månaderna, juni och oktober de blötaste månaderna och januari och februari de torraste månaderna. Vintern infaller från december till februari. Med denna information om klimatet väljer du enkelt de bästa månaderna att besöka den lugna och vackra staden Ljubljana. 

Ljubljana är en vänlig stad med en lugn atmosfär och som befolkas av mycket gästvänliga invånare. Det är en stad full av överraskningar med fina natursköna platser och ett stort antal grottor som till exempel grottan Postojna, vilket gör denna stad speciell. Grottan är den största turistattraktionen i området och den besöks av miljoner människor varje år. Andra trevliga platser att besöka i staden är Ljubljanas slott, Dragon Bridge och Slovenska Nationalmuseet. 

Utforska Ljubljana med din hyrbil

Det finns många vackra platser som kommer få dig att tappa andan om du besöker dem när du är i Ljubljana. En av dessa platser är Tivoli City Park: en vacker park och Ljubljanas största med flera anmärkningsbara byggnader och många olika fågelarter. Den sträcker sig till stadsdelen Roznik i väster, stadsdelen Siska i norr och stadsdelen Vic i söder. Det är en kort bilresa från Ljubljana eftersom det bara tar 20 minuter att köra de 26,7 kilometerna. 

Ljubljana Zoo är en skyddad naturpark och här finns det över hundra arter och 500 djur. Den upptar 20 hektar mark med vandringsleder på 6,5 kilometer. Parken ligger 5 kilometer från staden och du kan lätt köra ditt på några minuter. När du väl är på plats kan du njuta av många olika saker som till exempel barnens zoo, om du har barn med dig vill säga. Det finns även ett hönshus, hittar även som dammar mer olika djur och fåglar, hönshus, ett vildmarkshotell och mycket annat. 

Innan du lämnar Ljubljana måste du se till att besöka Ljubljanas slott, som är stadens största slott. Du kan faktiskt se det från stadens centrum och det fungerar som ett landmärke i denna stora stad. Slottet ligger 26 kilometer från staden och en tio minuters bilresa med din hyrbil. 

Flygplatser

Det finns flera flygplatser som du kan flyga till för att komma till Ljubljana, till exempel Ljubljana Airport som är den enda internationella flygplatsen i närheten. Det ligger 26 kilometer norr om staden och det tar bara 30 minuter från flygplatsen till staden. När du landat och letar efter biluthyrning kommer du att hitta firmor som Adria, Sixt och Budget vilka alla hyr ut till rimliga priser. När du har fått din bil kan du köra till hotellet Galleria and Austria Trend Hotel för din vistelse. 

Du kan ta dig till Ljubljana via Venedigs flygplats som ligger cirka 228 kilometer sydväst om staden. Det tar cirka 2 timmar och 30 minuter att köra till Ljubljana med hyrbil från hyrbilsföretag som Fox, Hertz och Thrifty. På vägen från flygplatsen kan du besöka Markuskyrkan, som enligt Napoleon är Europas bästa salong och Rialtobron. 

Du kan ta dig till Ljubljana via Treviso Airport som ligger 230 kilometer från staden. När du landat kan du hyra en bil för att ta dig till Ljubljana vilket är en resa på två timmar och 30 minuter. Du kommer att hitta bilar från Treviso Car Service, Hertz, Gold Car Rental och Europe car Treviso. På vägen kan du besöka Piazza Dei Signori för en bit utsökt pizza och stadsmuren för att se de tre huvudportarna inklusive Porta Altinia, Porta Santi Quaranta och Porta San Tommaso. 

Trafiken

Ljubljana har ett högkvalitativt vägnät som är säkert när du kör bil. Du hittar korrekt skyltade motorvägar som förbinder städer och stater. Precis som i resten av Europa går vägskyltarna och trafikreglerna hand i hand med varandra. För närvarande är det vanligtvis ganska mycket trafik på vägarna på grund av den stora ökningen av antalet bilar i staden. 

Det är alltid mycket trafik under rusningstider och på helgerna, med mycket få och dyra parkeringsplatser i staden. Men när det är mindre trafik på vägarna och när du kör på motorvägen måste du justera din hastighet därefter. I tätbebyggda områden är hastighetsgränsen 50km/h, utanför tätbebyggda områden 90km/h, på vägar med dubbla körfält måste du hålla dig till 110km/h och 130 km/h när det gäller motorvägar.