Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Örnsköldsvik

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Örnsköldsvik inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Örnsköldsvik miniguide

Hyrbil Örnsköldsvik
Biluthyrning Örnsköldsvik

Planerar du att besöka Örnsköldsvik? För att utforska staden och dess omgivning är det perfekt att hyra en bil som transportmedel, det finns sex uthyrningsfirmor att välja bland. Du kan välja bland Avis Hyrbil, Budget Hyrbil, Europcar, Hertz Sverige, Sixt Biluthyrning och Rent-A-Wreck. På flygplatsen finner du fyra uthyrningsfirmor bland de ovan nämnda bolagen och det är enkelt att boka på plats eller förboka online. Vid online-bokning så kan du räkna med att bilen står redo vid upphämtning.

Örnsköldsvik Guide

Staden Örnsköldsvik ligger på kusten i norra Sverige och har omkring 33 000 invånare. Belägen mellan Härnösand och Nordmaling på vägen upp mot Umeå finns här underbara kontraster för den som vill åka längsmed Höga kusten. Örnsköldsviks kommun som tillhör landskapet Ångermanland är en vacker plats med närhet till både skärgård och naturliv. Staden har fått sitt namn efter en tidigare landshövding, Per Abraham Örnsköld, och förkortas till Ö-vik i folkmun. På sommaren är solen uppe till långt in på kvällen och på vintern får besökaren uppleva ett vackert norrländskt snölandskap.

Kustområden utanför Örnsköldsvik är klassat som ett världsarv för att det är föränderligt. Här finns den största landhöjningen i världen med cirka 300 meter sedan istiden. Det ger landskapet ett speciellt utseende med höga klippor och en dramatiskt topografi som är unik i världen. Det ger också möjlighet att studera och forska i bygdens och människans historia flera tusen år tillbaka i tiden. Vid världens högsta kustlinje finns det oändliga möjligheter till aktiviteter som vandringar i naturen, olika fritidsaktiviteter men också lugna fiskevatten. Storslagna vyer och stora kontraster gör det till ett perfekt resmål att upptäcka själv med bil.

  • Varvsberget
  • Ulvön
  • Högbondens fyr
  • Friluftscentrum
  • Örnsköldsviks museum
  • Höga kustens nationalpark
  • Paradiset Bad Spa Wellnes
  • Skuleskogens nationalpark
  • Gene Fornby
  • Rutberget

Varvsberget är ett besöksmål med en en fantastisk vy över Örnsköldsvik. Här finns bord uppställda för den som har medhavd matsäck annars finns en restaurang som har generösa öppettider vid turistsäsong. Ulvön är ett måste att besöka och ligger utanför Örnsköldsvik, i skärgården. En längre båttur som direkt tar cirka en och en halv timme om den inte går via den lilla grannön Trysunda. Båda är riktiga pärlor i Örnsköldsvik Arkipelag och är väl värda ett besök. Den näst högsta fyren i Sverige, Högbondens Fyr, lockar också många besökare och kombinerar vacker natur med meningsfulla aktiviteter.

Friluftscentralen är ett område som ligger vackert vid Moälven ungefär sex kilometer från Örnsköldsviks centrum. Där finns möjligheter att grilla, spela minigolf och öppna rekreationsytor för spel och lek. Stället är också en välbesökt rastplats längsmed E4:an för den som vill stanna till en stund. I caféet som är öppet sommartid finns det lokaler att hyra för större sällskap. Örnsköldsviks Museum har haft tillfälliga utställningar med Elvis, Star Wars och Andy Warhol men har oftast någon utställning med mer lokal anknytning om konst och historia kopplad till området som lär besökaren mer om dess intressanta ursprung.

Upptäck med din hyrbil

Skuleskogens nationalpark bildades 1984 och har sevärdheter som Slåttdalsskrevan, utsikten från Slåttdalsberget samt naturumet Höga Kusten. Det är här du bäst kan se spåren av landhöjningen men parken innehåller också en riktig storskog och ett rikt djurliv. Med bil från Örnsköldsvik tar de cirka 40 kilometrarna drygt en halvtimme beroende på vilken av entréerna väst, syd eller nord du åker till. I de till nationalparken närliggande samhällena Docksta, Köpmanholmen och Bjästa finns matbutiker och restauranger. Det finns också möjlighet att tälta på området eller övernatta i en av de sex övernattningsstugorna som är tillgängliga året runt.

Det i centrum belägna Paradiset Bad Spa Wellnes är en av de större äventyrsbaden i Sverige och byggdes 1992 i anslutning till att kommunens sport- och simhall. Förutom en äventyrsdel med möjligheter för bad, lek och äventyr så finns det i byggnaden även solarium och gym. Årligen besöker så många som upp till 500 000 besökare paradisbadet som det tidigare hette. Attraktioner i Paradiset är bland annat Magic Eye, en 181 meter lång vattenrutschkana, en vildfors, en vattenpist med sju meter fritt fall och bubbelpooler. Det finns även utomhusbad med strömmande vatten och för barnen ett tropiskt äventyrsbad i minimodell.

Vid Höglandssjön finns bland annat Hälsans Stig där det går att ta en promenad runt den vackra sjö ett stenkast från centrum. Fågelskådare som vill utforska fågellivet kan göra det vid det uppställda fågeltornet på den norra delen. För fiskesugna kan det vara bra att veta att det är tillåtet att fiska året om i sjön. Fiskekort som räcker ett dygn säljs hos Frendo i Gullänget. Tillgång till ett gym utomhus finns i samband med Florabadet och för den som vill grilla finns grillplatser. Sjön nås på cirka 10 minuter med bil.

Rutberget är ett populärt resmål i Örnsköldsvik, främst under vintertid. Här finns också ett hotell som står öppet för allmänheten att boka in sig på. Till den välskötta stugan, som är en gammal skogskoja från 40-talet, är alla som vill välkomna. För de som är intresserade av att åka längdskidor kring berget så finns starten omkring 10 kilometer från de centrala delarna av Örnsköldsvik. Du behöver inte vara någon elitåkare för att klara av att åka till toppen av berget och det finns flertalet ställen att utgå ifrån. Rutberget har en varierande terräng och skidspåren är välskötta.

Flygplats

Den regionala flygplatsen i Örnsköldsvik heter inte helt otippat just ”Örnsköldsvik Airport”, den ligger 25 kilometer från Örnsköldsviks stadscentrum. Från denna flygplats går såväl flyg från och till Arlanda som direktcharter till turistmål runt om i världen. Bland direktcharter-resmålen hittar du bland annat de populära semesterländerna Kroatien och Turkiet. Det finns goda möjligheter att parkera i anslutning till flygplatsen, kort- och gratis långtidsparkering (max 16 dagar).

För att enkelt ta sig till och från flygplatsen kan du använda dig av flygtaxi, dessa taxibilar finns i direkt anslutning till ankomsthallen och är svåra att missa. För vidare transport ut i Örnsköldsviks kommun rekommenderas det varmt att hyra en bil från någon av de firmor som hyr ut bilar direkt på flygplatsen. Det kan exempelvis vara från någon av dessa kända hyrbilsfirmorna: Avis, Europcar, Hertz eller Sixt.

Du som flyger från Stockholm Arlanda Airport landar här inom en timme. På flygplatsen finns självklart faciliteter som trådlöst internet, restaurang, konferensmöjligheter och utställningsytor för arbetsresenärer. Det självklara utflyktsmålet för många är det vackra världsarvet Höga Kusten men flygplatsen ligger också i en region med ett internationellt näringsliv som är populärt för konferenser. Flygplatsen erbjuder tre konferensrum i anslutning till terminalen för de som inte vill ta sig vidare till exempelvis Arken konferens.

Trafik

E4:an är den stora motorväg som löper längsmed kustremsan där Örnsköldsvik är belägen. Den är i bra skick och sköts, som de andra svenska nationella vägarna, om av det statliga Trafikverket. Hastighetsgränsen växlar mellan som högst 110 km/h på motorvägar till som lägst 30 km/h i tätbebyggda områden med en medelhastighet på 50-70 km/h i tätort. I Örnsköldsvik finns också mer än 100 mil gator och vägar samt cykelvägar och gångvägar som kommunen har ansvar för.

”Ö-vik Parkering AB” har cirka 3 000 parkeringsplatser i Örnsköldsvik. Centralt belägna parkeringsgarage är Paradisgaraget på Lasarettsgatan 15 som har öppet alla dagar i veckan 00-24. Parkering Rådhuset Viktoriaesplanaden 28 är ett annat. Det är kommunen som har huvudansvar för parkeringsplatser, parkeringsautomater och parkeringsövervakning även om det finns privata alternativ. Parkeringen betalas enklast via kort eller appar/ SMS som Parkster eller SMS Park. Den som vill ställa frågor kan besöka Ö-vik Parkering som har reception i Stadshuset Kronan.

Bilvägen som löper mellan Skuleberget och Höga Kustenbron räknas som en av Sveriges vackraste bilvägar. Den kallas för Höga Kusten Slingan eller Turistvägen och är ett utmärkt sätt att uppleva Höga Kusten från bilen på. Större delen av Turistvägen går genom Nordingrås böljande landskap. För en tur kring Höga Kustens höjdpunkter är det bara att följa Turistvägens markering Grön platta med Vit blomma. Utmed sträckan finns det många härliga besöksmål. Mellan Docksta och Ullånger finns det som kallas ”Dubbelkurvan” samt en mindre rastplats. Här är det fantastiskt att stanna för att få en vidsträckt vy över kusten.