Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kappstaden

Längtar du efter att gå i Vasco da Gamas fotspår längs med Godahoppsudden? Med ett efterföljande besök i nutidens Kapstaden kommer din upplevelse fulländas. Precis som de flesta hamnstäderna i Afrika har även denna staden en mörk kolonial historia som överraskande nog har bidragit till stadens mångkulturalitet. Det finns många saker att se och göra i denna stad och därför är det smart att kontakta ett hyrbilsföretag innan din resa för att du ska kunna få din hyrbil redan vid ankomst. 

Guide om Kapstaden

Hyrbil Kappstaden
Biluthyrning Kappstaden

Innan vi går in på alla detaljerna får du här en kort guide om Kapstaden. Denna magnifika stad ligger på Sydafrikas sydvästra kust, mellan Indiska oceanen och Södra Atlanten. Kapstaden har 3 740 026 invånare. De flesta är infödda sydafrikaner, men det finns många människor från alla etniciteter och alla delar av världen som har gjort staden till sitt hem. Det ger staden en blandning av olika kulturer från hela världen. 

När du är i Kapstaden kan du satsa på att åka på bilutflykter och besöka närliggande städer, samtidigt som du utforskar den vackra landsbygden. Du kommer att få en oförglömlig upplevelse när du kör genom det vackra afrikanska landskapet. Port Elizabeth är till exempel en bra stad att utforska. Den ligger längst med kusten vid Indiska oceanen och 748,6 kilometer ifrån Kapstaden. Det finns många aktiviteter du kan göra under denna episka biltur. 

Ett besök till Kogelbergs naturreservat kommer till exempel att göra dig mållös. Om du vill njuta ännu mer av utflykten kan du ansluta till andra grupper. Det finns många researrangörer som organiserar bilutflykter. Vill du ta en längre resa kan du åka till Durban, dryga 160 mil, och då åker du via Garden Route. Vanligtvis tar denna resa ett dygn om du kör utan uppehåll, men det finns ett bättre sätt att göra resan på. 

Stanna längst med vägen och njut av landsbygden. De böljande kullarna med afrikanska hyddor liknandes små prickar i landskapet, samt djur som betar på åkrarna ger dig denna landsbygd en fantastisk vy. Det finns många städer längst med vägen där du kan stanna och njuta av afrikansk mat. Några av aktiviteterna du kan njuta av är fågelskådning och vandring. Det är smart att ta med dig vänner eller familj för att ha någon att dela dessa fantastiska upplevelser med. 

Utforska med din hyrbil

Älskar du sandstränder? Då kommer ett besök till Fish Hoek Beach vara ett trevligt inslag för dig och din familj. Denna strand ligger bara 38 kilometer från stadens centrum och det är enkelt att ta sig dit om du kör bil. Detär cirka en timmes bilresa dit. De goda nyheterna är att stranden är ren, bred och säker. Om du har barn kommer de att älska att leka i sanden. Sker ditt besök mellan juli och november har du möjlighet att få se valar. 

Om du älskar vin är ett besök till Stellenbosch en bra idé. Staden ligger dryga 50 km från Kapstaden. Staden är känd för sina vingårdar och du kan få möjlighet att besöka en av dem. Men det finns också andra attraktioner om du är mer äventyrlig av dig.Till exempel finns det museer som visar regionens rika historia, särskilt från de georgiska och viktorianska erorna. 

Det här är bara några av de platser du kan besöka med din hyrbil, men listan är oändlig. Exempelvis skulle du kunna åka till Taffelberget som bjuder på en spektakulär utsikt över staden nedanför. Du kan också besöka Robben Island där du kan se fängelset som Nelson Mandela satt inspärrad i. 

Flygplatser

Om du flyger till Kapstaden kommer du troligtvis land på Cape Town International Airport. Det är den tredje största flygplatsen i Afrika och den är känd för att ta hand om VIP-turister i regionen. Flygplatsen är bra strukturerad och det är enkelt för resenärer att hitta all information de behöver för ankomst eller avgång. 

Det finns till exempel information om hyrbilar och var du hittar dessa på flygplatsens hemsida. Några av de internationella hyrbilsföretagen som finns på flygplatsen är Budget och Avis. Det finns också lokala företag så som Thrifty Car Rental och Comet Car Rental som erbjuder väldigt bra tjänster. 

Från flygplatsen kan du åka till och från Afrika från nästan hela världen. Eftersom det är en internationell flygplats opererar de största flygbolagen regelbundet här, så som Emirate, Lufthansa, British Airways och KLM . Några av de populära destinationerna från Kapstaden är Dubai, London, Berlin och Italien för att bara nämna ett några. 

Trafik

Vanligtvis är vägarna i Sydafrika bra, men landsvägar kan vara lite tuffa att köra på ibland. Om du planerar att köra på dessa landsvägar är det rekommenderat att ha en bil med fyrhjulsdrift. Det är också viktigt att veta att vissa motorvägar har tullavgift. 

Du bör alltså göra efterforskningar och var förberedd om du måste köra på dessa vägar. Det är bra att hålla koll på hastighetsbegränsningarna på motorvägar och i stadsbebyggelsen. Håll också koll på rusningstrafiken på morgon och kväll och försök att undvika att köra bil i stan då.