Hyrbil Vitryssland

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Vitryssland

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Vitryssland inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Vitryssland miniguide

Hyrbil Vitryssland
Biluthyrning Vitryssland

Vitryssland är en östeuropeisk stat som har gemensamma gränser med RysslandUkrainaPolenLitauen och Lettland. Landet täcker en yta på 207.600 km2 och har en befolkning på knappt 10 miljoner euro (2.008).

Vitrysslands huvudstad – Minsk – har ca. 1,8 miljoner, och är också landets största stad.Andra större städer – alla med mellan 300.000 och 500.000 invånare: Homel, Mahiljou, Vitsebsk, Hrodna och Brest-Litovsk.

Vitrysslands historia har varit turbulent, och under perioden 1917-1991 var landet en del av det kommunistiska Sovjetunionen. På grund av de nära historiska anknytning till grannlandet Ryssland – särskilt under sovjettiden – är ryska det dominerande språket, utan även de närstående vitryska språket har officiell status.

Landskapet i Vitryssland är relativt platt (högsta punkt: 345 m), som kännetecknas av stora våtmarker, skogar, floder och sjöar – och när det gäller klimatförhållanden, är det ett fuktigt kontinentalt klimat dominerar. Landets största naturliga attraktion är Bialowiza skogen – Europas enda överlevande lavlandsurskog, som är på UNESCOs världsarvslista. En del är i Polen.

Landet har flera intressanta slott och palats – och bland dessa, två Unescos världsarvslista: Mir slott, som inleddes 1400-talet och genomfört mer än 100 år senare – och Njasvizj Castle, som byggdes ca. 1600. Dessa slott ligger i samma område (avståndet mellan dem är ca. 30 km) – en liten sydväst om huvudstaden Minsk.

Vitryssland hovedflypass Minsk International Airport, som ligger 42 km öster om Minsk.

Populära destinationer