Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Carmarthen

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Carmarthen inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Carmarthen miniguide

Hyrbil Carmarthen
Biluthyrning Carmarthen

Den lilla staden Carmarthen ligger vid floden Tywi, och huvudort i grevskapet Carmarthenshire. Carmarthen har cirka 20.000 invånare, är en av Wales ’s äldsta städer.Med sitt strategiska läge 13 km från Bristol Channel, var staden en av de viktigaste i Wales under medeltiden.

Staden har ett antal bevarade kulturlämningar, många gamla byggnader och ruinerna av ett normandiska slottet. Det är beläget på en kulle med utsikt över floden Tywi.Andra sevärdheter är Peterskyrkan från 1000-talet, den store romerska amfiteatern och stadens museum beläget några kilometer utanför centrum, och lokala utställningar historia, t.ex. arkeologiska artefakter och målningar.

Den Gwili Railway är en attraktion i Carmarthen. Detta är en tidigare järnvägslinje från Carmarthen till Aberystwyth är nytt för turisttrafiken. Den gamla ångmaskinen som löper genom ett vackert trädbevuxen dal är en populär tillflyktsort för både stockholmare och turister.

Picton Monument (ursprungligen från 1828) är ett berömt landmärke i staden. Monumentet är 75 meter hög och skapades till minne av Sir Thomas Picton –   som dog i slaget vid Waterloo 1815.Monument ses som dagens är en rekonstruktion från 1988.

Carmarthen har också flera golfbanor, fina köpcentrum och en botanisk trädgård. Ca. 56 km väster om centrum, nöjesfält, Oakwood (av Pembrokeshire), och är en attraktion för hela familjen.

Närmaste internationella flygplats är Cardiff International Airport, som ligger 109 km sydöst om Carmarthen.