Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Melbourne

Går din nästa resa till Melbourne? Om svaret är ja har du valt en fantastisk plats att semestra på. Om du vill kunna utforska staden på ett enkelt sätt utan att behöva använda dig av kollektivtrafiken bör du satsa på att hyra en bil. Det finns flera biluthyrningsfirmor med prisvärda erbjudanden på hyrbilar. Det bästa av allt är att många av dessa företag antingen finns på flygplatsen eller i direkt anslutning till den. 

Melbourne miniguide

Hyrbil Melbourne
Biluthyrning Melbourne

Melbourne är huvudstad i den australienska delstaten Victoria. Med sin befolkning på fem miljoner människor är det den mest befolkade staden i delstaden. Storstadsområdet Melbourne består av 31 olika kommuner. Staden har en omväxlande ekonomi och är särskilt framstående inom finans, forskning, varutillverkning, IT, transport, utbildning, logistik och turism. I staden finns bland annat BHP Billiton, ett av världens största gruvbolag, samt ett flertal stora finansinstitut. En extra detalj som är värd att nämnas är att invånarna i Melbourne faktiskt kallas ”Melburnians”. 

Melbourne gränsar till Sunbury i nordväst, nordöst om staden ligger Yarra Glen och Healesville medan Beaconsfield finns på den västra sidan. Även om Melbourne lyfts fram som ett kommersiellt centrum återfinns även några av nationens mest kända kulturella institutioner i staden. Här finns till exempel Melbourne Cricket Ground, National Gallery of Victoria och den världsarvslistade Royal Exhibition Building. I Melbourne kan du ta del av landets kulturella arv i många olika former, så som sport, museum, konst och teater. 

Du har säkert redan några platser i åtanke gällande besöksmål, men här följer ändå några tips på intressanta platser som är värda att besöka när du är i Melbourne. Först på listan är Federation Square, ett center som grundlades 2002 till minne av att federationen firade 100 år. Sedan dess has platsen blivit en betydelsefull del av staden och är ett perfekt ställe för besökare att turista och upptäcka mer av Melbourne. 

Se även till att utforska National Gallery of Victoria (NGV) som har över 70 000 konstverk på två olika platser. Utställningarna består både av australiensisk konst och internationell konst från bland annat Europa och Asien. En av de mest kända konstverken är ”Den gråtande kvinnan”, en målning av självaste Picasso. Galleribyggnaden i sig är känd för sin stora sal med tak av färggrant målat glas. För att kunna ta in detta konstverk i sin helhet lägger sig besökare ofta på golvet och tittar upp på taket. 

Utforska Melbourne i din hyrbil

När du anlänt till Melbourne och har hämtat ut din hyrbil är du redo att utforska staden på dina egna villkor och i den takt du själv önskar. Från Melbourne kan du ta en biltur till berget Mount Evelyn som ligger 45 kilometer nordöst om staden. Regionen räknas som en förort till Melbourne och är känd för sina parker, naturreservat och sportaktiviteter. En populär plats är Warburton Trail dit många beger sig för att vandra och cykla. Den kända leden löper mellan Lilydale och Warburton. 

Du kan också ta bilen och åka 30 kilometer österut till Ferntree Gully. Platsen ligger i utkanten av Melbourne och är ett ekonomiskt välbeställt område tack vare bra tågkommunikationer, köpcentrum och sportaktiviteter. Här bor även kända australienska personligheter så som Pippa Black, Justin Huber och Michael Nakamura. Om du vill skämma bort dig själv bör du besöka köpcentret för att utforska de olika restauranger och caféer som finns där och unna dig en eller annan delikatess. 

Har du tid bör du också besöka Moorabbin som ligger endast 19 kilometer sydöst om Melbourne. Regionen har funnits sedan mitten på 60-talet. Moorabbins kulturella fokus ligger huvudsakligen på sport och utbildning. Det finns också mycket industriell aktivitet i området speciellt inom områden som transport och bostadsbyggnation. 

Melbournes flygplatser

I Melbournes närområde finns flera internationella flygplatser, men Melbourne Airport är huvudflygplatsen. Flygplatsen har fyra terminaler som servar besökarna. Du kan enkelt ta dig till olika biluthyrningsfirmor direkt på flygplatsen, här finns bland annat Alpha, Spendless och Hertz. Hos de flesta firmorna kan du boka din hyrbil online för att underlätta bokningen. 

Avalon är en annan flygplats i närheten som även är en av Australiens mest trafikerade flygplatser. Här finns en terminal som kan hantera sex separata inrikesflygningar i timmen. Även denna flygplats erbjuder olika biluthyrningstjänster, till exempel Avis, Redspot och Europcar. På flygplatsen finns 1 500 täckta parkeringsplatser, en hållplats för på- och avstigning för samåkare samt en taxistation. 

Moorabbin är också en populär flygplats. Trots att flygplatsen delar namn med en stad som nämnts tidigare så ligger den inte i det området utan i en närliggande förort till Melbourne. Här erbjuds besökarna olika alternativ för biluthyrning från firmor så som Hertz och Budget Car. Efter ett besök i Melbourne är det vanligt att turister fortsätter till Sydney, Brisbane och Adelaide

Trafiksituationen i Melbourne

Melbourne har tack vare den stora mängden industriell aktivitet ett mycket välutvecklat vägnät. Via detta vägnät kan du enkelt ta dig till olika delar av staden då många av vägarna är sammankopplade. En normal dag brukar trafiken i staden vara relativt lätt, men detta förändras dock snabbt vid stora events som till exempel Australian Open. Den genomsnittliga hastighetsbegränsningen på Melbournes vägar är 40 km/h. 

Innan du ger dig ut i trafiken kan det vara en bra idé att fråga hotellpersonalen om specifika traffikregler för området eller längs den rutt du planerar att köra. I centrala Melbourne finns det många parkeringsmöjligheter. Några parkeringar som kan nämnas är bland annat Queen Victoria Market Parking, Mint Car Park och Lonsdale Street Car Park.