Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Uleåborg

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Uleåborg inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Uleåborg miniguide

Hyrbil Uleåborg
Biluthyrning Uleåborg

Funderar du på att ta en tur till Oulu, även kallat Uleåborg? Då är det klokt att leta upp en firma för biluthyrning, då en hyrbil gör ditt besök smidigare. Dessutom kan du utforska platser en bit ifrån staden också. Du kan hyra bil direkt på flygplatsen, men även på andra ställen i staden. Det är Finlands fjärde största tätort, beläget i landets norra delar. För smidig upphämtning av din hyrbil kan du boka den online innan ankomst.

Oulu Guide

Oulu ligger i Finlands norra delar, med mindre än två timmars bilväg från Haparanda i Sverige. Tätorten har drygt 200 000 invånare och en yta på nästan 4 000 kvadratkilometer. Det finns en hel del sevärdheter i staden, som du bör passa på att besöka när du tar en tur dit. Norra Finland har väldigt vacker natur med skogar och sjöar i överflöd, med en hyrbil kan du även bege dig utanför stadens gränser och upptäcka ännu mer av landet. Närmsta stad i Finland är Vasa, men den ligger drygt fyra timmar från Oulu.

Naturupplevelser är det du kan uppleva mest av när du besöker Oulu. Du kan bland annat besöka Nallikari Beach, där du kan bada på sommaren och åka skidor på vintern. Du kan också pimpelfiska. Nallikari Beach kallas ibland rivieran i norr och den lockar många besökare. I centrala Oulu ligger parken Ainolan Puisto, som kallas stadens hjärta. Där finns både statyer, dammar och grönområden där ni kan spendera dagen. Lekmöjligheter finns tillgängliga för barnen och du kan köpa fika på caféet eller glass i någon av parkens kiosker. Möjlighet att grilla egen mat finns också.

  • Norra Finlands största stad
  • Många naturupplevelser

Turkansaaren Ulkomuseo är ett mysigt friluftsmuseum som ligger i Oulu. Där kan du lära dig mer om stadens historia. Ett tips är att ta med myggmedel, så att du kan njuta av promenaderna som krävs för att upptäcka hela platsen. Atmosfären är trevlig och det finns många fina byggnader att besöka. Passa på att ta en dag på Tietomaa, ett vetenskapscenter med mycket att upptäcka. Det finns fyra våningar med gott om aktiviteter för både vuxna och barn att prova på. Det är speciellt intressant för barn och de som reser som familj.

Oulu Cathedral är en mäktig katedral som är värd ett besök, speciellt ifall du gillar äldre, vackra byggnader. Den byggdes på 1700-talet och är öppen för allmänheten. Oulu bjuder också på shopping och restauranger, där du kan shoppa och äta gott. Du kan bland annat besöka stadens saluhall Kauppahalli, som må vara liten men det är mysigt att gå därinne. Om du vill shoppa rejält kan du bege dig till Oulun Ideapark, där finns det över 50 olika affärer och restauranger. Där inryms dessutom både mindre finska butiker och internationella affärer.

Utforska med din hyrbil

Ett härligt besöksmål som du enkelt når med hyrbil från Oulu är Rokua Geopark. Den har status som en UNESCO Global Geopark och den har mycket att erbjuda alla er som älskar naturen. Rokua Geopark ligger lite mer än en timmes bilfärd från Oulu, med ett avstånd på 83,3 kilometer är det en perfekt destination för dig som hyr bil under din semester. I parken kan du både åka skidor, fiska, cykla, paddla kanot, spela golf och en massa annat. Du kan även boka färdiga aktivitetspaket om du gillar det, det passar perfekt för er som är fler.

Om ni vill ta er lite längre med hyrbilen så är Rovaniemi ett utmärkt val. Det tar lite mer än två timmar att köra de cirka 200 kilometer till platsen. Väl där kan du bland annat titta in i tomtens by ”Santa Claus Village”. Där har du chans att träffa självaste tomtefar varenda dag hela året. Du kan också åka hundspann, åka snowmobile eller besöka en renfarm till exempel. Rovaniemi har mycket att erbjuda alla åldrar och med hyrbil tar du dig smidigt dit. Passa också på att ta en tur till SantaPark som ligger två kilometer från tomtebyn.

Om du gillar djurparker kan du bege dig till Escurial, en blomster- och djurpark belägen i Liminka 39 kilometer och en halvtimme från Oulu. Där finns över 300 djur från 40 olika arter att utforska. Parken är öppen mellan maj och augusti och erbjuder även ponnyridning för de som är sugna på det. Det finns både exotiska och inhemska djur att titta på, både vuxna och bebisar. Både barn och vuxna kommer ha en mysig dag på Escurial.

En annan plats du bör ta hyrbilen till vid ditt besök i Oulu är orten Kemi som ligger cirka 105 kilometer och 1,5 timme bort. Där finns mycket att uppleva, du bör bland annat kolla in SnowCastle of Kemi. I slottet finns fantastiska snöskulpturer och möbler gjorda av snö, du kommer få en rejäl upplevelse utan dess like. I Kemi kan du också åka på kryssning med en Arctic Icebreaker, Icebreaker Sampo. Det är som ett museum i rörelse och på vintern kan du uppleva dess fulla kraft. Det finns flera olika paket att välja mellan på det enorma fartyget.

Flygplats

Oulu har en egen flygplats, Uleåborgs flygplats. Därifrån kan du framförallt resa till Finlands huvudstad Helsingfors, men även andra destinationer förekommer. Många flygbolag erbjuder flyg från Uleåborgs flygplats. Det finns relativt många flygplatser i Finland, några större än andra. Oulus flygplats är den näst mest upptagna flygplatsen i hela Finland, då det är en livlig universitetsstad. Flygplatsen stod färdig redan år 1953 och den har sedan dess byggts ut.

På flygplatsen finns apotek, café och butik där du kan handla taxfree. Flygplatsen har också en bar och självklart finns det parkering tillgänglig. Incheckning och säkerhetskontroll fungerar precis som vanligt på Oulu flygplats. Flygplatsen är inte så stor så du kommer enkelt hitta allting du behöver, så som toalett och bankomat. Det kommer inte heller vara svårt att hitta till din gate när du flyger från Oulu flygplats.

Du kan enkelt hyra bil direkt på flygplatsen, från hela sex olika biluthyrningsfirmor. Bland dem finns bland annat Hertz, Europcar och Budget. Dock har vissa av dem enbart öppet i samband med att någon bokat hyrbil online, så vårt råd är att du bokar bilen innan din ankomst. Då väntar den på dig direkt när du anländer till flygplatsen, smidigare kan det helt enkelt inte bli.

Trafik

I Finland regleras trafiken av Trafikledsverket och infrastrukturen är relativt bra. Du kan räkna med goda vägförhållanden och regler som liknar de vi har i Sverige. Tänk dock på att väglaget kan vara dåligt under vintern då det kan bli väldigt kallt och mycket snö på vägarna. Se till att följa hastighetsbegränsningarna för att hålla dig säker i trafiken, samt ha koll på de olika skyltarna.

Du bör välja att använda dig av en hyrbil med GPS när du kör på platser du inte känner till. Det ger dig större koll på trafiken och oftast anges hastighetsbegränsningar även i en GPS. Det gör det mycket enklare och smidigare att köra säkert under din semester. I Finland ändras hastighetsbegränsningarna beroende på årstid, på sommaren är maxhastigheten 120 km/h på motorvägar och på vintern sänks den till 100 km/h.

När det kommer till hastighetsbegränsningarna inne i staden kan de variera från 30 km/h till 60 km/h. Du får enbart prata i telefon om du använder dig av handsfree enligt finsk lag. Det finns inga vägtullar du behöver tänka på när du kör i Oulu och resten av Finland. Du hittar flera parkeringsplatser i Oulus centrum, både gatuparkeringar och två stora parkeringsområden. Med en hyrbil kan du köra enkelt och smidigt både i och utanför Oulu samt utforska mer av Finlands vackra natur. Hastighetskameror finns uppsatta på många av de större vägarna.