Spara upp till 70 % på biluthyrning

Vi söker efter bästa pris på hyrbil från 1 600 olika företag

tick-2Garanterat låga priser

tick-2Inklusive försäkring och skatt

tick-2Inga dolda avgifter

tick-2 Fri körsträcka på de flesta destinationer

tick-2 Inga kreditkortskostnader

tick-2 24-timmars kundservice

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Biluthyrning Vasa

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Vasa inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Vasa miniguide

Hyrbil Vasa

Biluthyrning Vasa

Vasa ligger på västkusten i Finland , i mark Österbotten (finska: Pohjanmaa).Den har ca. 60.000 invånare, varav cirka 25% har svenska som modersmål.   I området kring staden är förhållandet det motsatta: Det är ett svenskt majoritet språk.

Staden är uppkallad efter den svenska kongeætten Vasa, och grundades 1606 av kung Karl IX. Den gamla centrum var inidlertid flyttas runt. 7 km efter en omfattande brand 1852.Vasa är en stad där utbildning är avgörande. Utöver universitetets finnews också flera specialitet skolor här.

Vasa med omnejd är rikt på sevärdheter. Utanför staden ligger den speciella karaktären i området Kvarkens Skärgård, som är på UNESCOs världsarvslista. Nämnas bör även Kvarkens naturcentrum Centrum Terra Nova, som är en del av Österbottens museum. Utanför Vasa är även det astronomiska observatoriet Söderfjärdens Meteoria, mitt i en 500 miljoner år gammal meteoritkrater.

Annars Vasa känd som en spännande kulturstad, som har både sin egen opera, och både finskspråkiga och svenska språket teater. Och nöjesparken Wasalandia är det självklara resmål om reser med barn.

Vasa flygplats , som ligger 9 km sydost om staden, en lokal flygplats med reguljära flygningar till Helsingfors och Stockholm .

 

Svenska