Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Lamezia Terme

Planerar du att besöka Lamezia Terme inom det närmaste? I så fall borde du överväga att hyra en bil. Att hyra en bil ger dig friheten att enkelt utforska staden. Du kan också fullt ut göra dina turer själv, särskilt om du besöker vänner eller familj. Här finns flera olika biluthyrare att välja på. Flera av dessa hittar du direkt på flygplatsen i samband så snart du anländer.

Guide till Lamezia Terme

Hyrbil Lamezia Terme
Biluthyrning Lamezia Terme

Lamezia Terme är en italiensk stad och kommun med mer än 70 000 invånare. Staden ligger i regionen Kalabrien. Kommunen gränsar till Conflenti och Martirano Lombardo i norr, Curinga och San Pietro a Maida i söder och även Maida i söder, Falerna och Gizzeria, i nordväst och Feroleto Antico i öst. Lamezia Terme är en hopslagning av tre äldre samhällen: Nicastro, Sambiase och Sant’Eufemia Lamezia vilket har drivit på den ekonomiska utvecklingen. Kombinationen av dessa har skapat en bra blandning av kulturell bakgrund vilken är väl synlig idag. 

Även om staden är relativt sett ung så har den ändå på kort tid intagit sin plats på kartan både i Italien och utomlands. Här har kommunen investerat stort i både boende och turistattraktioner, inklusive en strategiskt belägen flygplats för personer som besöker orten. Staden är också ett centrum för olika kommersiella aktiviteter inom flera branscher. Ytterligare en stor sak för staden är att flera framstående personer som till exempel Felice Natalino (fotbollsspelare) och Francesco Fiorentino (filosof) kommer härifrån. Lamezia Terme präglas av starka kulturella influenser som omfattar flera av de stora mänskliga framstegen så som: 

  • Smakfulla maträtter 
  • Muséer 
  • Music (Tropea Blues Festival och Roccella Jazz Festival) 

Utöver all kultur så finns det också flera intressanta platser att besöka i Lamezia Terme. Om du inte har valt ut några än så kanske det kan vara värt att överväga några av våra förslag. Den första platsen på vår lista är Castello Normanno-Svevo . Detta slott ligger på San Teodoros kullen och byggdes någon gång runt 800-talet av bysantinerna, som också påbörjade byggandet av byn Nicastro. Slottet byggdes ursprungligen för Nicastro men är numera en del av Lamezia Terme eftersom Nicastro idag är del av Lamezia Terme. 

Här finns också Silas nationalpark. Det är ett paradis av täta skogar, konstgjorda sjöar, ändlösa fält med färgglada blommor och ovanliga djur. Du kan roa dig med aktiviteter som ridning, klättring, mountainbiking, fiske eller plocka svamp. Du kan också njuta av Jättarnas skog (en samling urgamla barrträd med väldigt höga stammar). Om du har tid över är det också värt att åka till Tropea som är ett populärt paradis särskilt för lite romantiska träffar. 

Utforska med din hyrbil

När du väl har lyckats hyra en bil så är nästa steg att börja utforska och åka på äventyr. Du kan ta dig till Viale Stazione som ligger 29,5 kilometer nordost om Lamezia Terme. I denna by finns en mängd olika arkeologiska utgrävningsplatser som den som besöker byn kan njuta av. Ett annat bra ställe att åka till är Catanzaro. Denna kommun inhyser flera städer där du hittar både kommersiella och sociala aktiviteter, bland annat kuststäderna Soverato och Sellia Marina. Staden bjuder på intressanta ställen som återstoden av det normandiska slottet Palazzo de Bobili från 1400-talet. Det är nu ett stadshus. 

Du bör också överväga att besöka Cosenza. I denna stad hittar du Accademia Cosentina som är ett av de äldsta universiteten i Italien, inriktat på studier i litteratur och filosofi. Staden bjuder på gott om kultur, med museer, teatrar, bibliotek och utbildning. Den ligger 71,9 kilometer norr om Lamezia Terme och erbjuder flera spännande sevärdheter för turister som till exempel katedralen (som byggdes på 1000-talet), Spirito Santo (som har flera väggmålningar från 1700-talet) och Bilotti Open Air Museum där du hittar ett brett utbud av moderna konstskulpturer. 

Ytterligare en stad värd att besöka är Sovereto. Den är känd som den rikaste staden i Kalabrien per capita och har sedan 2015 sett allt större turistintresse. Staden ligger 57 kilometer sydost om Lamezia Terme. Här hittar du flera exotiska turistmål som Circolo Velico Soverato (en exotisk strand perfekt för att koppla av) och Lungomare Di Soverato. 

Ett annat häftigt ställe att köra till i din hyrbil är Vibo Valentia. Staden ligger 44 kilometer sydväst om Lamezia Terme. Den här staden har sin främsta inkomstkälla från jordbruk, handel och turism. Det är ett perfekt ställe för att shoppa färska jordbruksprodukter och andra unika saker. Här hittar du också en stor tillverkningsindustri, inklusive Maieratos tonfiskdistrikt. Turister besöker i första hand Vibo Valentia för att besöka berömda ställen som Tropea, Racadi och Pizzo. En av främsta ledningarna till stadens ekonomiska utveckling är Vibo Marinas hamn. 

Flygplatser

Det finns flera flygplatser nära Lamezia Terme, den största är Lamezia Terme International Airport. Det är Kalabriens huvudflygplats. Flygplatsen var klar i juni 1976 och sedan dess tjänat många passagerare. Folk flyger ofta till Milano, Toronto och Wien från flygplatsen. Utöver det finns det också flertalet biluthyrningsalternativ på flygplatsen, varav några är Firefly, Travel Car och Avis. 

En annan flygplats som ligger nära Lamezia Terme är Catania Fontanarossa. Den flygplatsen kallas ofta för Vincenzo Bellinis Airport. Den är Italiens femte största. Rekordet för antal passagerar som passerade här slogs 2018 då över nio miljoner resenärer använde flygplatsen. Här hittar du stora flygbolag som Lufthansa och KLM som tar passagerare till städer som Rom, München, Amsterdam och Berlin. Flygplatsen bjuder också på flera biluthyrningsalternativ som Sixt, Hertz och Maggiore. 

Ytterligare en flygplats nära Lamezia Terme är Neapels International Airport. Även om det bara finns en terminal här så ligger flygplatsens passagerarrekord från 2018 på nio miljoner människor, vilket var 15,8 % u pp från föregående år. Härifrån åker många till Bukarest, Wien eller Bryssel. Och precis som på de flesta stora flygplatserna så hittar du flera biluthyrningsalternativ även här, bland de större återfinns Noleggiare, Firefly och Avis Autonoleggio S.P.A. 

Trafik

Lamezia Terme är Catanzaroprovinsens främsta transportknutpunkt. Staden har tillgång till ett välutvecklat vägnät som knyter ihop flera delar av regionen med städer i närheten. Vägarna är välskötta och går bra att köra på. Hastighetsbegränsningen i stadsdelarna ligger på 50 km/h, medan den på huvudvägarna ligger på 130 km/h. Tänk på att barn under 12 inte får sitta i framsätet. 

Lamezia Terme befinner sig mitt ibland flera olika möjliga rutter runt provinsen. Ett exempel är vägen mellan Contrada Rotoli och Soveria Manelli som är hälften så lång som att åka på motorvägen E45. Det är ganska lätt att köra i stan även om gatorna i centrum ofta är smala med många svängar och mycket trafik. Tänk också på att inte förlita dig för mycket på GPS:en då det inte är ovanligt att två områden i olika städer har samma namn. 

I Lamezia Terme finns det gott om parkeringsmöjligheter för dig som vill ställa bilen ett tag och ta dig runt i staden till fots. Om du befinner dig nära Cimitero di Nicastro eller Lidl kan du använda parkeringsplatsen Parcheggiala. Det är en relativt stor parkeringsplats med låg avgift. Du kan också stå på Fly Parking Lamezia. Om du är nära Stampa Sud, Ecospina eller Bank Sistemi är det ett bra alternativ. Denna parkering har öppet från sex på morgonen fram till midnatt och erbjuder gratis tur och retur-resa till Lamezia Terme Airport Lamezia Terme Station.