Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Rimini

Rimini är känt för att ha en av de vackraste badorterna i Italien och Europa. Staden ligger på Italiens östra kust och är mycket populär bland resenärer. Den har rykte om sig som det italienska centret för nattliv och turism. Du kommer att behöva en hyrbil för att kunna upptäcka hela den vackra staden. Fortsätt att läsa denna detaljerade guide för att lära dig mer om de bästa attraktionerna som en hyrbil kan ta dig till.

Rimini miniguide

Hyrbil Rimini
Biluthyrning Rimini

Rimini ligger i norra Italien, strax ovanför San Marino och är en karismatisk region med cirka 145 000 invånare. Den är huvudstad i provinsen Rimini, samt hem till de bästa historiska platserna att besöka. Grekerna hade tidigare slagit sig ner i området, men romarna etablerade en koloni i staden under 300-talet f. Kr. Det var romarna som lade grunden till den nuvarande staden och det syns då de flesta byggnader de uppförde fortfarande står kvar. 

Rimini är en del av den italienska regionen Emilia-Romagna. Den ligger mellan Apenninerna och floden Po. Eftersom staden ligger längst kusten är den livlig samtidigt som den har ett fantastiskt väder året runt. Rimini har fantastiska vyer eftersom det ligger mellan havet och bergen. Området har allt, från superba resorter och stränder till fantastiska landskap. Det finns också en mängd härliga städer i närheten så som Riccione, Cattolica, Cervia och Cesena. 

Rimini är känd för sitt lugna och långgrunda vatten som är perfekt för lugna och avkopplande bad. Staden har också ett bra nattliv tack vare sitt breda utbud av livliga barer och strandklubbar. Staden har fängslande antik arkitektur, inklusive en renoverad forntida fransiskansk kyrka från 1500-talet. Staden är ett paradis för dig som älskar kultur. Detta gör att staden både passar turister som älskar historia och turister som älskar party. 

Många av Italiens mest extraordinära antika byggnader byggdes i Rimini. År 27 f.Kr. tillägnades stadens triumfbåge till senatens kejsare Augustus. The Augustus Arch är världens äldsta återstående romanska båge. Även några av de mest minnesvärda händelserna i Italiens historia ägde rum i Rimini. Runt år 538, under landets belägring, var staden den bäst placerade platsen i landet. Detta var under denna period som den bysantinska armén övermannade goterna för att ta kontroll över regionen. 

Utforska med din hyrbil

Om du planerar en kortare resa eller vill besöka en fantastiskt semesterdestination bör du bege dig till Rimini. Regionen har fantastiska platser som du bara måste besöka och som garanterat kommer att få dig att bli förälskad i italiensk kultur. Först och främst måste du besöka stränderna eftersom det är vad regionen är mest känd för. Besök Lungomare Augusto och Marina Centro för att hitta stränderna med det bästa nattlivet. Marina Centro ligger 0,9 kilometer från Rimini och Lungomare Auguato ligger 2,2 kilometer från staden. 

I Rimini finns det också fantastiska romanska monument. Det mest uppseendeväckande är Arch of Augustus som byggdes år 27 f.Kr. och ligger 1,8 kilometer bort. Andra imponerande monument är en amfiteater från 100-talet och Tiberiusbron som byggdes år 21. Den går över Marrechiafloden och binder samman Borgo San Guiliano med stadens centrum. Stadsmuseet är också värt ett besök. Det ligger på Via Luigi Tonono och ligger 0,9 kilometer ifrån Rimini. I stadsmuseet hittar du ett konstgalleri samt arkeologiska fynd från staden. 

Som den främsta turistdestinationen finns det även gott om shoppingmöjligheter i Rimini. Den magnifika Le Befane-gallerian öppnades nyligen och är ett av de bästa ställena för shopping i staden. Gallerian ligger 5,2 kilometer från staden. Dock är Corso d’Augusto och Marina Centro lika bra, speciellt när det kommer till exklusivt mode. Stadens lokala hantverk omfattar tryck på kläder och keramik. 

Flygplatser

Federico Fellini International Airport ligger cirka åtta kilometer från Rimini. Flygplatsen, som också kallas för Rimini Airport (RMI), är en mellanstor flygplats där folk främst flyger till och från Riminikusten, Romagna och Emilia-Romagna området i Italien. Flygplatsen har direktflyg till 19 olika destinationer i tio olika länder. 

För tillfället finns det ett inrikesflyg från flygplatsen. Tio flygbolag flyger till och från Rimini regelbundet och med dessa flygbolag kan du resa till destinationer så som Moskva, London, Luxemburg och Warsawa. Flygplatsen är mycket välutrustad med moderna faciliteter så som parkering, café, restaurang, informationsdisk, bagageförvaring, bagageinslagning, taxihållplatser, sjukvård och presentaffärer. 

Om du planerar att flyga till Rimini kommer Federico Fellini International Airport vara till stor hjälp för dig. Annars kan du också flyga till Falconara Airport, som ligger 75 kilometer bort eller San Egidio Airport som ligger 103 kilometer bort. Därifrån kan du ta taxi eller buss till Rimini. 

Trafik

Rimini har några av Italiens bästa vägar och det är högertrafik som gäller. Hastighetsbegränsningen varierar på olika vägar. Du får till exempel köra i max 50 km/h när du kör inne i staden. Beroende på vägen du kör kan hastighetsbegränsningen variera mellan 130, 110 och 90 km/h. Håll koll på vägskyltarna för att veta vilken hastighet som gäller. 

Rimini har flera parkeringar, som drivs och underhålls av Agenzia Mobilita administraion. De flesta av dessa parkeringsplatser är utrustade med smarta parkingsautomater. På vissa parkeringsplatser finns det istället parkeringsvakter, medan en del kräver tillstånd. Du kan använda parkeringsplatserna i Piazza Valturio, Piazza Ferrari eller Piazza Malatesta.