Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Trieste

Ska du semestra i Trieste och behöver en hyrbil under din vistelse? Inga bekymmer, du kommer enkelt att hitta en bil att hyra. Speciellt då det finns många biluthyrningsföretag i staden varav flera av dem ligger nära flygplatsen. Du kan även boka en hyrbil online via företagens webbsidor.

Guide till Trieste

Hyrbil Trieste
Biluthyrning Trieste

Trieste är en hamnstad belägen i nordöstra Italien. Staden ligger mellan Slovenien och Adriatiska havet samt Kroatien som ligger 30 kilometer söderut. Befolkningsmängden beräknas för närvarande till cirka 410 000 invånare. Kulturen i Trieste har påverkats rejält på grund av sitt geografiska läge. Staden är tydligt präglad av latinska, germanska och slaviska kulturer. 

Väderförhållandena i staden är ganska bra, den lägsta medeltemperaturen är 5,7 °C medan den högsta medeltemperaturen ligger på 24,1 °C. Januari är den kallaste månaden i staden medan juni är den varmaste. Trieste är dessutom känd för sin unika kultur och kulinariska upplevelser. Trieste-borna är vänliga och du kommer snabbt att känna dig som hemma. 

När det gäller språk talar Trieste-borna triestine, eller triestino som det kallas på italienska. En stor del av befolkningen i staden talar också det officiella italienska språket. Utöver detta talas slovenska i vissa områden, tack vare det slovenska inflytandet. När det gäller kultur är Trieste känt för att fortfarande upprätthålla gamla traditioner från det gamla österrikisk-ungerska kejsardömet. 

Staden är en bra semesterdestination då du kommer att hitta flera historiska monument från den österrikisk-ungerska perioden. Utöver det finns det ett flertal naturliga platser och byggnader som kommer att göra din resa till Trieste minnesvärd. Du kan åka på utflykt till Triestes hamn eller Canale Grande. Dessutom finns det flera andra platser du kan besöka i staden, som till exempel slottet Saint Guisto, Grotta Gigante och Miramare Castle. 

Utforska med din hyrbil

Det finns otroligt mycket att välja på när det gäller sightseeing i Trieste, särskilt när du har en hyrbil. Du kan enkelt ta bilen och resa från Trieste Airport, genom Aquileia, till den berömda Piazza Unita Italia, en sträcka på 36 km (cirka 35-40 minuters färd). På Piazza Unita Italia kan du se flera monument och statyer och du kommer att se många prestigefyllda byggnader som är perfekta för sightseeing. 

En annan intressant plats som du kan besöka är Trieste Roman Theatre, som är en storslagen fornlämning som ligger i Via del Teatro Romano. Teatern ligger mycket nära Piazza Unita Italia. Bilturen från Piazza uppskattas till 450 meter och med en hyrbil tar resan runt 2 minuter. Därför kan du enkelt kombinera ett besök på teatern med ditt besök på Piazza Unita Italia. 

Om du vill lära dig mer om Triestes rika sjöfartshistoria rekommenderar vi att du besöker Museo del Mare. Bilresan från flygplatsen till Museo Del Mare beräknas ta cirka 30min och det uppskattade avståndet är 34,4 kilometer. 

Flygplats

Det finns endast en flygplats i Trieste och den heter Trieste Airport. Flygplatsen erbjuder resor till flera destinationer i Europa. Några av de populäraste destinationerna att resa till från flygplatsen är München, Milano, Venezia och Rom. 

Trieste flygplats är en av de bästa anläggningarna i hela Italien och det är lätt att hitta på flygplatsen, även vid ditt första besök. Du kommer inte behöva lägga mycket tid på att få de nödvändiga sakerna gjorda här, utan du kan istället spendera tiden på andra intressanta aktiviteter. 

För att underlätta ännu mer för dig som besökare finns det flera biluthyrningsföretag att välja mellan på flygplatsen. Beroende på dina önskemål väljer du den firma som passar dig bäst. De tillgängliga biluthyrningsföretagen är bland annat Hertz, Thrifty, Europcar, Siciliy by Car och Budget Autonoleggio. 

Trafiken

Vägförhållandena i Trieste är imponerande och du kommer inte ha några problem när du kör längs de vackra gatorna. I de flesta fall är det rusningstrafik under de tidiga morgontimmarna mellan 07.00 och 08.00. Det är bäst att undvika vägarna på morgonen om du bara vill turista och gå på sightseeing. 

I allmänhet ligger den officiella hastighetsbegränsningen för alla huvudleder på 110 km/h. Om du kör inom stadsgränsen är hastighetsbegränsningen 50 km/h, för landsvägar är den 90 km/h. Om du kör på Autostrada, motorvägen, ligger hastighetsbegränsningen på 130 km/h. I Trieste kommer du hitta flera olika parkeringsalternativ. Du kan välja mellan betalda parkeringsplatser, parkeringshus och allmänna parkeringsplatser.