Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Eskilstuna

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Eskilstuna inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Eskilstuna miniguide

Hyrbil Eskilstuna
Biluthyrning Eskilstuna

Eskilstuna är en central ort i Mälardalen. Staden har mycket att erbjuda till den som väljer att besöka den. Utöver det du hittar här finns även många intressanta utflykter att göra i närområdet, så om du inte har egen bil är det en bra idé att hyra en bil. Det finns ingen brist på biluthyrare här, så det ska inte vara några problem att hitta en som passar oavsett hur många ni är som reser tillsammans.

Guide till Eskilstuna

Eskilstuna har ungefär 70 000 invånare vilket gör det till en medelstor svensk stad. Den är döpt efter helgonet St. Eskil och har anor sedan vikingatiden. Staden har länge varit ett centrum för religiös verksamhet och det finns gott om fina kyrkor och kyrko- samt klosterruiner att se här. Bland annat Fors kyrka som byggdes på 1000-talet och ännu finns kvar. Även industrin har varit en viktig och central del av Eskilstuna sedan minst mitten på 1500-talet. Så den som är intresserad av industrihistoria kommer kunna få sitt lystmäte här.

Eskilstuna är Södermanlands största tätort. Den mest populära attraktionen här är sannolikt Parken Zoo som är en av de större djurparkerna i Sverige. Djurparken etablerades i slutet på 1800-talet och har dragit turister ända sedan dess. De populäraste djuren här är nog tigrarna, men det finns väldigt många andra djur att titta på. I parken finns ett tivoli och det brukar ofta vara uppträdanden i form av teater eller kända artister under sommarmånaderna. Angränsande till parken finns också Parkenbadet som är ett tempererat utomhusbad som värms upp med hjälp av solpaneler.

  • Södermanlands största stad med ca 70 000 invånare
  • Parken Zoo är mest populärt

Det finns också ett antal museer i Eskilstuna, flera med just industriinriktning. Här kan du se hur Sverige blev rikt. Du hittar Rademachersmedjorna som är ett utomhusmuseum i centrala staden med bevarade smedjor från 1600-talet. Här kan du se hur folk levde och arbetade för länge sen. Ett annat spännande museum är Munktellmuseet som drivs av Volvo Construction. Där kan du bland annat se ångmaskiner och jordbruksmaskiner tillverkade i staden, bland annat Sveriges första traktor från 1913. När du är klar med det kan du ta en promenad genom stadsparken till gamla stan.

I närheten av Eskilstuna finns bland annat Malmköping som är en pittoresk sörmländsk småstad, mest känd för att vara där boken ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” utspelar sig. En annan närbelägen stad med litterärt intresse, kanske mer för de mellanstora barnen, är Mariefred där du bland annat kan gå på vandringar i Pax fotspår. Pax är en serie skräckromaner som passar bra för barn i åldrarna 9-12. Om du vill åt en större stad och ett annat landskap så kan du åka till Västmanland och besöka Västerås.

Utforska med din hyrbil

Till Mariefred är det cirka 30 minuter med bil, 42 kilometer. Malmköping ligger 29 kilometer från Eskilstuna, en bilresa på ca 20 minuter och till Västerås är det 27 kilometer, också cirka 20 minuter med bil. Alla dessa orter går lätt och snabbt att ta sig till. Om du däremot vill ha några närmare utflykter i samband med att man befinner sig i Eskilstuna finns det gott om intressanta platser att besöka. Kollektivtrafiken i stan är bra, men om du ska ta sig utanför kan det vara en god idé att hyra en bil.

En kulturhistoriskt intressant plats är Torshälla och den Bergströmska gården. Det är en borgargård från 1700-talet som är öppen för allmänheten och möblerad i tidstypisk stil. Hit är det ungefär 7 kilometer vilket innebär en bilresa på cirka 12 minuter. I Torshälla finns också ett mindre konst- och keramikmuseum, Ebelingmuseet, som är väl värt ett besök. Missa inte heller den gamla 1600-talskvarnen som numera tjänstgör som bibliotek. En intressant kuriosadetalj i Torshälla är att det i taket på kyrkan finns en målning från 1400-talet som bland annat innehåller den första svenska avbildningen av ett par glasögon.

För den som är ute efter äldre historia finns gott om fornminnen i och omkring Eskilstuna. På Riksantikvarieämbetets hemsida finns en bra sökfunktion du vill använda dig av för att se vad som finns i närheten. En väldigt spännande plats som vittnar om ortens långa historia är Ulvbergets Fornborg som ligger sju minuter och lika många kilometer från staden. Den är 80 gånger 60 meter stor och en ovanligt välbevarad fornborg.

Den som vill komma iväg för att shoppa billigt och är beredd att göra en liten längre tripp kan ta sig till Vingåker. Det är en mindre sörmländsk ort som ligger ungefär 55 minuters bilresa från Eskilstuna, 68 kilometer. Här hittas ett stort outletområde där Vingåkers Factory Outlet är mest känt. I den stora butiken kan du hitta äldre kollektioner och andrasortering från många stora varumärken. Fyndläge med andra ord. Utöver den finns även outlets för Iittala, Rörstrand, Arabia och Fiskars. Även kaktillverkaren Delicato har en outlet här så du behöver inte stå utan billigt fika.

Flygplats

Den flygplats som finns i Eskilstuna idag, Eskilstuna-Kjula flygplats, trafikeras bara av små privatflygplan. Det finns planer på att försöka expandera den och skapa en mer ”riktig” flygplats. Men tills dess är den närmsta flygplatsen Västerås Airport. Ett alternativ till den är Skavsta, som ligger längre bort men kan erbjuda fler flyg. Till Västerås är det som sagt var bara 20 minuter med bil medan det till Skavsta är längre, cirka 90 minuter eller 13 mil.

Västerås flygplats erbjuder trafik till Spanien (Alicante och Malaga), samt London. För den som reser från Eskilstuna (vilket ca 140 000 personer gör varje år) finns det gott om både kort- och långtidsparkeringar till väldigt förmånliga priser. Om du istället flyger hit och ska ta sig till Eskilstuna går det bra att hyra en bil på flygplatsen. Här hittar du flera biluthyrningsfirmor, de som har kontor på plats är: Mabi, Avis och Europecar.

Från Skavsta flygplats kan du ta dig runt nästan hela Europa. Det är tre olika flygbolag som trafikerar här: Ryanair, Whizzair och Laudamotion. Skavsta är mer av en fullserviceflygplats och det finns ett bra urval av restauranger och butiker, inklusive en tax free-butik. Den som är bilburen kan lätt parkera på någon av de olika övervakade parkeringarna. Och den som behöver hyra en bil kan göra det hos Sixt, Mabi eller Avis.

Trafik

Eskilstuna har samma trafikregler som resten av Sverige och större delen av Europa. Genom orten går E20 som är en av våra större Europavägar. Det är också en av de mest olycksdrabbade vilket kan vara värt att hålla i åtanke när du kör där. Vissa har gått så långt som att kalla den ”dödens väg”, och Trafikverket har vid flera tillfällen beslutat att sänka hastigheten på vissa sträckor.

Det innebär att du på vissa delar av E20 bara får köra 80 kilometer i timmen, vilket det kan vara värt att respektera. Särskilt när det är mörkt och/eller dålig sikt. Det är en väg utan mitträcke vilket gör att risken för olyckor med mötande trafik ökar. En annan större väg som går genom Eskilstuna är väg 53 som går till Nyköping, och därmed till Skavsta Airport.

För den som ska parkera i eller omkring Eskilstuna finns gott om alternativ. Inne i stan finns både gatuparkering och två större parkeringsgarage: Vildsvinet respektive Munktellgaraget. Det finns särskilda platser för Motorcykel, samt laddplatser för den som äger en elbil av något slag. De flesta hotell har egna parkeringsplatser eller garage och det finns också gått om infartsparkeringar i utkanten av staden. På Eskilstuna kommuns hemsida finns en bra karttjänst där du kan hitta till de olika parkeringar som finns i staden. De centrala platserna i staden kostar 20 kronor per timme, utanför centrum kostar det 5-15 kronor.