Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Umeå

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Umeå inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Umeå miniguide

Hyrbil Umeå
Biluthyrning Umeå – Foto: © Mikael Lindmark

Längs med den norrländska kusten finner du den härliga staden Umeå. Staden kallas även i folkmun för ”Björkarnas stad”, detta på grund av att det planterades mängder av björkar runt om i staden efter branden som härjade år 1888. Branden hade förödande konsekvenser för staden då halva bebyggelsen ödelades. Björkarna planterades då för att förhindra en ny brand att sprida sig. I björkarnas stad finns goda möjligheter att hyra bil och det finns flertalet biluthyrare att välja bland.

Umeå Guide

Umeå är en tätort i Västerbotten med omkring 90 000 invånare, i kommunen finns det cirka 130 000 invånare. Staden är en stor universitetsstad, campus ligger endast 2 kilometer från centrum och det ligger även granne med Norrlands universitetssjukhus och Sveriges lantbruksuniversitet. Det finns gott om cykelbanor att nyttja för att förflytta sig men ska man en längre bit rekommenderas bil. De närmaste städerna från Umeå utefter kusten är Skellefteå och Örnsköldsvik, både dessa städer ligger mindre än en timmes bilfärd bort. Inåt landet hittar du Lycksele, en stad som bland annat erbjuder en mycket populär motorvecka varje år.

Du som älskar naturen har mycket att hämta i Umeå. Vindelforsarnas naturreservat är en storslagen upplevelse som passar för hela familjen. Här är du omgiven av vackra stränder, mysiga grillplatser och härliga ängar. Det är främst högtryck under sommaren men det är en plats som går att besöka året om. Missa inte heller den otroliga forsen som finns i reservatet. Är du intresserad av att lära dig mer om Umeås historia kan du bege dig till Västerbottenmuséet som är hem åt en historisk samling fornminnen. Dessutom bjuds du på fantastisk utsikt över landskapet.

  • Umeå har omkring 90 000 invånare.
  • Besök gärna naturreservatet med hela familjen.

Visste du att Umeå är hem till ett av världens nordligare operahus? Detta är en otroligt praktfull byggnad som är väl värt ett besök. Även om du inte vill se en av de musikaler och shower som spelas kan du alltid gå förbi och ta en bild eller två. Det är dessutom ett måste om du är intresserad av musikaler eller teater. För att fortsätta inom kulturspåret är Umeå även hemstad till en en Sveriges främsta konsthallar. Det tillhör universitetet och ligger på campus. Förutom bildkonst bjuds på en fantastisk utsikt över staden.

Besöker du Umeå på sommaren bör du inte missa ett besök på Holmöarna. För att komma hit tar du en färja som går från Norrfjärden. Det är en båttur på cirka 45 minuter. Här möts du av en otroligt vacker miljö omgiven av stränder och skog. Detta är ett perfekt utflyktsmål för dig som älskar fåglar då det finns mycket att se. Gillar du att fika får du inte missa ett besök på mysiga Slöjdarnas Hus där det säljs en hel del godsaker. Dessutom kan du passa på att köpa med dig lite fina hantverk.

Utforska Umeå med din hyrbil

Umeå är som nämnt ovan en mycket luftig stad, det är lätt att köra runt utan att hamna i trånga gränder eller liknande. Mitt i staden finns ett nybyggt badhus som du enkelt kan besöka med din hyrbil, parkering finns på taket av byggnaden. I de centrala delarna finns ett kulturcentrum nere vid älven samt ett nytt och fräscht bibliotek. Denna byggnad är ett minne från det att Umeå var utsedd till ”Europas kulturhuvudstad” år 2014. För de som gillar att strosa runt finns det två torg i nära anslutning till varandra mitt i staden.

I utkanterna av Umeå finns en del att uppleva med hjälp av din hyrbil. Ikea ligger strax söder om staden och i direkt anslutning till detta möbelvaruhus finns även ett shoppingcenter, mataffär och systembolag. Detta område heter Avion och det finns mycket goda parkeringsmöjligheter. Du når det på 6 minuter med bil. I den nordöstra delen av staden finns ett stort träningscentrum vid namn IKSU. Här finns alla möjligheter att aktivera dig under ditt Umeåbesök, det finns bland annat en stor beachvolleyboll-hall, en klätterhall av toppkvalitet, ett stort gym, simbassäng, och flera träningshallar. Hela anläggningen osar en fantastisk atmosfär.

För de som är konstintresserade ger hyrbil dig en unik möjlighet att uppleva en fantastisk konstutställning längst efter de norrländska vägarna. ”Sju älvar” heter en utställning som består av sju konstverk utplacerade i naturen efter en sträcka på 35 mil. Sträckan går från Holmsund till Borgafjäll och där bland konstverken finns bland annat en kyrka gjord av speglar och en soffa vid namn ”eldsoffa” där du kan värma baken.

I de södra delarna, inte långt ifrån Avions handelscentrum, finns en nybyggd hall för de paddelintresserade. Padel är en sport som är relativt ny och har sköljt över Sverige i en stadig våg, intresset är mycket stort och i denna anläggning gäller det att boka din bana i förväg för att vara säker på att få plats. För att hitta något för de yngre aktiva är det ett tips att ta dig med hyrbilen till den norra delen av staden för ett besök på det stora leklandet eller den stora trampolinparken.

Flygplats

Flygplatsen i Umeå heter kanske inte så oväntat ”Umeå Airport” och ligger belägen i stadsdelen Alvik, 4 kilometer från centrum. På flygplatsen är det som enklast att hämta ut din hyrbil och alla aktörer finns representerade på en liten yta vilket underlättar för dig. Att köra in till staden från Umeå Airport tar bara ett fåtal minuter och du kommer garanterat få se den vackra vyn över älven under resans gång.

Från flygplatsen i Umeå går det dagliga resor inom Sveriges gränser, allra flest avgångar går till vår huvudstad Stockholm. Utöver inrikesflyg så finns även möjlighet att flyga charter till länder både i och utanför Europa. De mest förekommande flygbolagen på Umeå Airport är SAS, Norwegian och Flyg BRA. Inne på flygplatsen finns ett café för de fikasugna och direkt utanför ankomsthallen finns möjlighet att ta båda buss och taxi in till centrum.

Charterflygen avgår även de från Umeå Airport, de mest populära resmålen från Umeå är Grekland och Spanien. Flygplatsen i Umeå är inte så stor vilket gör det enkelt och smidigt att hämta ut en hyrbil, det är alltid smart att boka bilen i förväg så den är redo vid ankomst. Öppettiderna på hyrbilsstationerna är ofta centrerade runt dagtid men om en bokning görs i förväg brukar det gå att lösa med uthämtning även efter hyrbilskontoret har stängt.

Trafik

Det finns många fördelar med att välja en hyrbil när du besöker Umeå. Den allra främsta är flexibilitet, att kunna ta sig vart du vill när du vill. Det är även mycket smidigt att exempelvis kunna hyra och lämna igen bilen på flygplatsen då detta kan spara in pengar på taxikostnader. Trafiksituationen är ingenting du behöver oroa dig för då tempot är lugnt. I den lokala trafiken finns goda bussförbindelser till stadens stadsdelar för de som vill åka kollektivt.

Trafiksituationen i Umeå är relativt lugn så det är inga problem att framföra en hyrd bil under ditt besök. Under vissa tider på dygnet kan det vara en del köbildningar i den centrala delen men de håller inte i sig under någon längre tid. Dessa tider är främst på morgonen när alla åker till jobbet samt på eftermiddagen när samma individer är på väg hem från jobbet.

Den stora vägen E4 gick tidigare rakt genom staden men nu har det byggs en ny slinga i utkanten av staden. Denna slinga är till för de bilister som endast passerar staden och slingan har lättat trafiken i centrum och den underlättar dagligen för den centrala trafiksituationen. Det har även påbörjats ytterligare en slinga på motsatt sida av staden, slingorna ska tillsammans bilda en ringled runt Umeå för att leda undan trafik. För att den sista delen av denna bilväg ska bli klar krävs en ny bro över Umeåälven och detta är tidskrävande.