Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Durban

Planerar du en resa till Durban, antingen ensam eller i grupp? Då behöver du inte leta längre om du tänker hyra en bil. Vårt mål är att visa vilka prisvärda erbjudanden som finns och de bästa biluthyrningspriserna som du inte hittar någon annanstans! Här erbjuds du ett brett utbud bilar, bland dem finns de ekonomiska fordon, rymliga universalbilar och mer fullutrustade bilar.

Guide till Durban

Hyrbil Durban
Biluthyrning Durban

Durban har lånat sitt namn från Zulu, där odet ”eThekwini” betyder lagun eller bukt. Staden ligger på Sydafrikas östra kust och gränsar till Indiska oceanen. Bortsett från att det är den störstas staden i provinsen KwaZulu-Natal är det också den tredje mest befolkade staden efter Kapstaden och Johannesburg. Staden kan stoltsera med sin naturliga hamn, som är den mest trafikerade hamnen i landet och den fjärde mest trafikerade hamnen på det södra halvklotet. Dessutom är staden landets näst viktigaste tillverkningszon, efter Johannesburg. 

Durban är klassad som en toppdestination för turister tack vare dess vidsträckta och rena stränder. Dessutom bidrar det varma, subtropiska klimatet till att staden är så attraktiv att besöka. Staden ligger i den stora kommunen eThekwin, som innefattar närliggande städer så som Umlazi, Westville, Queensville och många fler. Kommunen har en sammanlagd befolkning på runt 3,8 miljoner invånare, vilket inkluderar ett stort utbud av etniska grupper (Zulu, indier och britter). Tack vare det enorma antalet människor är hela eThekwini-kommunen en av de största på den afrikansk-indiska oceanens kust. 

Durbans stadsbefolkning är dock runt 595 000 människor. Den är rik på olika kulturella traditioner och trosuppfattningar. Förutom Zulu-befolkningen, som är den största enskilda kulturella gruppen, inkluderas även människor med indisk och brittisk härkomst. De har inflytande över Durbans välfärd tack vare sina religioner, unika kulturer och maträtter. Enligt stadens statistik är 38 procent av befolkningen under 19 år, medan 68 procent är i arbetsför ålder. 

Huvuddelen av stadens informella sektor består av halvoffentliga och privata gatuförsäljare som säljer handelsvaror med allt från kryddor och kläder till traditionell medicin. Trots sin enorma befolkning är staden generellt säker, vilket gör det till en speciell turistattraktion. 

Utforska med din hyrbil

Sevärdheten Fugitives’ Drift Battlefields ligger nästan 265 kilometer från staden Durban och är ett av de mest kända slagfälten i historian. Den erbjuder intrigerande slagfältsscener från alla slagfält från Zulu-krigets område, inklusive Rorke’s Drift och Isandlwana. Med ledning av en behörig guide kommer du lära dig allt om de modiga Zulu-krigarna som triumferade över den brittiska armén på Isandlwana. Du kommer också få höra den populära historiska berättelsen om Rorke’s Drift (en armé på 4 000 Zulu-krigare som attackerade 139 brittiska soldater). 

Shakaland – Zulu Cultural Centre ligger runt 156 kilometer från Durban och som ger en spännande Zulu-upplevelse. Här kan du lära dig allt om Zulu-kulturen under en minnesvärd dag! Ditt besök kommer ge dig en bild av de kulturella aspekterna hos Zulu-befolkningen genom allt från en live-föreställning med traditionell dans av lokalbefolkningen till en traditionell måltid. Som om det inte vore nog kan du lära dig konsten och expertisen för att tillverka traditionella hyddor, krukmakeri och brygga lokalt öl. 

Umgeni Steam Railway är en spännande attraktion belägen cirka 45 kilometer ifrån Durbans stadskärna. Om du vill resa tillbaka i tiden medan du är ombord på ett gammaldags ångtåg på en av Sydafrikas första järnvägar så är detta platsen för dig! Det är dessutom en mycket uppskattad natur för alla slags besökare. För vad kan vara bättre än att beundra regionens vackra landskap än på tåget som korsar dalen Thousand Hills (mellan Ichanga och Kloof Stations). 

Flygplatser

Att flyga till och från Durban är enkelt tack vare alla närliggande flygplatser. Den flygplats som är närmast Durban är King Shaka International Airport, som ligger runt 40 kilometer bort. Denna flygplats erbjuder flyg både till inhemska och internationella destinationer med regelbundna flyg till och från Nairobi, Dubai, London, Windhoek, Mauritius, Istanbul och Gaborone. 

En annan flygplats i närheten av Durban är Pietermaritzburg Airport, som servar staden Pietermaritzburg med omnejd. Den är runt 75 kilometer från Durban och är ett bekvämt alternativ till King Shaka International Airport för den som vill besöka Durban med flyg. 

På båda flygplatserna kommer du hitta flera mycket bra biluthyrningsföretag som kommer erbjuda dig bra och prisvärda hyrbilar. Populära firmor som finns på King Shaka International Airport är AVIS Rent a Car, Tempest Car Hire, King Shaka Airport Car Hire och Europcar. På Pietermaritzburg Airport hittar du hyrtjänster från företag som AVIS Car Sales, Hertz Rent a Car, First Car Rental och Europcar. 

Trafik

Vägarna som leder till och från Durban är välutvecklade tack vare dess centrala plats som inkörsport till Sydafrika. N3 Western Freeway leder väster ut ifrån staden och sammanlänkar Durban med Gauteng. N2 Outer Ring Road sammanlänkar Durban med Mpumalanga i norr och Eastern Cape i söder. Western Freeway är helt klart viktig eftersom det är på den som lastbilar transportera fraktvaror till och från hamnen och Witwatersrand. 

Som tur är erbjuder majoriteten av biluthyrningstjänsterna en GPS som kan hjälpa dig med navigeringen. Staden erbjuder också gott om parkeringsplatser så som 85 on Field Parking, Durban Parking Services, Royal Parking, Workshop Parking, Interpark och Nicole Square Parking. Hastighetsbegränsningarna är, som föreskrivs i South African National Road Traffic Act of 1989, 120 km/h på motorvägar, 100 km/h på allmänna vägar utanför staden och 60 km/h på allmänna vägar inne i tätbebyggda områden.