Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Fort Lauderdale
Biluthyrning Fort Lauderdale

Är du på jakt efter den billigast möjliga hyrbilen i Fort Lauderdale? Vill du kanske hämta upp din bil direkt på flygplatsen? Att hyra bil är populärt i Florida och genom att jämföra priser från flera biluthyrningsföretag kan du hitta det absolut bästa erbjudandet. Att boka bilen i god tid är något som rekommenderas, bilen kommer då att vänta på dig vid ankomst. 

Allmänt om Fort Lauderdale

Staden Fort Lauderdale ligger vid Atlantens kust, i delstaten Florida, cirka 47 kilometer norr om Miami. Fort Lauderdale har en befolkning på runt 180 000 människor (2017) och är berömd för sin livliga hamn för kryssningsfartyg och för sina underbara sandstränder. 

Staden har många kanaler och konstgjorda sjöar och kallas ofta för ”Amerikas Venedig”. Fort Lauderdale är populär bland turister och tar emot 13 miljoner besökare årligen. I staden finns ett antal museer, bland andra ett museum med klassiska bilar, ett museum över lokal historia, ett konstmuseum och även ett museum över upptäckter och vetenskap. Du kommer också att hitta gott om hotell, restauranger, nattklubbar, butiker och köpcentrum i Fort Lauderdale. 

Världens största fjärilspark, Butterfly World, hittar du 26 kilometer norr om stadens centrum och den är ett populärt turistmål. Här kan du även se exotiska fåglar, ett fjärilsmuseum och en botanisk trädgård. 

Flygplats

Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL) ligger 9 kilometer norr om stadens centrum och flygplatsen hanterar årligen 24,6 miljoner passagerare. British Airways erbjuder flera flighter från London till Fort Lauderdale. Flygplatsen har fyra terminaler och i anslutning till terminal 1 ligger ett biluthyrningscenter där du hittar flera biluthyrningsfirmor, bland andra Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Thrifty och Payless. 

Trafik

USA har ett välutvecklat vägnät av motorvägar och landsvägar med bra skyltning. Interstate Highways är motorvägar mellan olika delstater och är en del av det nationella nätverket av motorvägar. Landet har en behaglig körstil. 

Hastighetsbegränsningen bestäms i USA av de olika delstaterna. De flesta motorvägar har en hastighetsbegränsning på mellan 104 och 119 km/h. 

Trafikreglerna bestäms i USA av varje delstat men är ungefär desamma som i Sverige

Promillegränsen i blodet är högre i USA än i Sverige, med sina 0,8 mot Sveriges 0,2. 

Vissa motorvägar har vägtullavgifter så glöm inte att ha mynt med dig när du är ute och kör. 

Skulle du bli stoppad av polisen på vägen gäller det att du håller dig lugn och tydligt visar dina händer på ratten. 

Tänk på att större städer ofta har mycket trafik, framför allt under rusningstid. 

Utflyktstips

En hyrbil ger dig den bästa möjligheten att se mer av delstaten och en uppenbar utflykt är att åka till Miami, som ligger 47 kilometer söder om Fort Lauderdale. Här kan du uppleva stadskärnans skyskrapor, Miami Beach, den förmögna staden Coral Gables, art deco-arkitekturen i South Beach och shoppingen i Coconut Grove. Du bör också besöka Ocean Drive, den ikoniska gatan som är fylld av caféer, pubar, butiker och restauranger. Ocean Drive och Miami Beach ligger 14 kilometer söder om stadens centrum och är mycket populära turistdestinationer. Miamis zoo och Miami Seaquarium är andra populära sevärdheter för turister. 

Med en hyrbil kan du också ta en dagstur till nationalparken Everglades National Park som är ett av UNESCO:s världsarv. Everglades ligger 117 kilometer sydväst om Fort Lauderdale och grundades år 1947. Våtmarkerna är rika på sällsynta växter och djur och parken är känd för sitt stora antal av alligatorer. Inne i nationalparken hitter du en alligatorfarm där åskådare kan titta på en alligatorshow. Det finns också flera besökscenter i parken med caféer och turistinformation om området.