Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Bari

Har du planerat att utforska Bari och vill ta del av hela den vidsträckta kuststaden? Du är garanterad några av de häftigaste utsikterna över Adriatiska havet, njuta av fantastisk lokal mat och hänföras av den fantastiska arkitekturen. Det är därför en god ide att överväga en hyrbil för att ta dig runt i staden. Oavsett om du har en lång eller kort semester inplanerad så är den här staden en perfekt destination för dig. 

Guide till Bari

Hyrbil Bari
Biluthyrning Bari

Bari är en stad i södra Italien. Är du en av de som ser fram emot att besöka Bari så är du antagligen en av två typer – de som ska vara där kort tid och de som ska vara där länge. Det här är en väldigt trevlig ort för den som vill åka på weekendresa, men området passar också bra för en längre roadtrip med hyrbil. Oavsett vad du är ute efter så finns det ett antal saker du bör veta. Bland dessa ingår var du äter bäst, de bästa sportaktiviteterna, några intressanta historiska landmärken och även de bästa sandstränderna längs Baris kustlinje. Bland de större städerna nära Bari hittar vi Neapel, Foggia, Andria. 

Precis som i de flesta av de mindre pugliska städerna så hittar du det mesta av turistintresse innanför den gamla stadens murar. Här är det första du möts av trånga kullerstensgränder, vackra fönster med fönsterluckor och, naturligtvis, de smidda järnbalkongerna. Om du vill ha roligt bör du ta med kameran och fånga det bästa scenerna som Bari har att erbjuda. Du kanske till och med filmar några bra solnedgångsvideor. Här är några av de aktiviteter som bör stå överst på din att göra-lista. 

  • Besök Castello Normanno-Svevo 
  • En vandring i det vackra Monopoli 
  • En guidad tur till Castel Del Monte 

Vi går vidare. Älskar du mat från havet? Om svaret är ja på den frågan är Bari definitivt ett resmål för dig. Här hittar du färsk fisk och skaldjur, alltid nyfångat direkt från havet. Varje dag runt lunchtid återvänder fiskarna till hamnen med sin fångst. Det ställs upp bord vid strandkanten och sedan är det dags för fiskfest. Oavsett om du älskar ostron, bläckfisk, musslor, räkor eller till och med sjöborrar så finns det något för alla. Extra positivt är att en portion bara kostar runt 50 kronor. Glöm inte bort att ta lite italienskt bröd till maten. 

Älskar du att cykla? I så fall är det en bra idé att ge dig ut på en cykeltur också. Du kan vanligtvis klämma in hela kusten vid Bari Vecchia på cirka två timmar. Längs vägen finns flera intressanta platser att besöka, flera lokala stränder och den berömda fiskmarknaden. Du har också möjlighet att prova flera olika lokala delikatesser. Om cykling inte är din grej kan du istället satsa på en tur längs kusten i en Ferrari. På det sättet får du tillgång till de vackraste vyerna över Bari och hela kustlinjen. 

Utforska med din hyrbil

När du väl har landat i Bari finns det flera turistställen du kan utforska med din hyrbil. Det finns dock ett par saker du måste tänka på först. Till att börja med kan du behöva ett bra hotell under din vistelse. Den positiva saken är att det finns gott om bra hotell runt om i stan. När du väl har logi, en hyrbil och kanske en guide så är det bara att köra. Har du hört talas om Basilica San Nicola? Det är ett av ställena du definitivt inte ska missa om du någon gång kommer till Bari. 

Basilica San Nicola ligger 2 kilometer från Baris stadskärna. Om trafiken är som den brukar tar det upp till 7 minuter dit. Du kommer också vara tvungen att betala en entréavgift när du kommer till kyrkan. Den ligger oftast på cirka femtio kronor. Öppettiderna är 07.00 till 20.00 på vardagar och 07.00 till 18.00 på helger. Så vad är det då som är så spännande med Basilica San Nicola? Till att börja med är det en antik romersk stad som byggdes runt år 1080, och så har den också de bevarade relikerna av St. Nicolaus. 

En annan destination som står högt upp på många Bari-resenärers lista är Castello Svevo. Om du bor inne i stan kommer det ta dig ungefär 12 minuter att ta dig dit. Castello Svevi ligger cirka tre kilometer bort om du använder dig av Via de Rossi. Om den vägen inte tilltalar dig så kan du istället prova Lungomare Imperatore Augusto-vägen som är cirka fyra kilometer. 

Du kan också välja att ta din hyrbil och åka längs med Lungomare Nazario Sauro. Det ligger bara 1,5 kilometer från stan och är en tripp som är full av fantastiska sightseeing-möjligheter. Denna otroliga kustpromenad är ungefär en kilometer lång. Den börjar vid huvudhamnen och sträcker sig ungefär tusen meter bort till Parco per Cani. På denna havsplats finns betydligt mycket mer att göra än att bara strosa runt och ta bilder. Lungomare Nazario Sauro är ett perfekt ställe att luta sig tillbaka på, ta det lugnt och njuta av solnedgången över Medelhavet. 

Flygplatser

En sak som verkligen sticker ut med Bari är det stora antalet flygplatser du har tillgång till. Huvudflygplatsen är Bari Karol Wojtyla Airport. Flygplatsen ligger ungefär 20,5 kilometer nordväst om stadskärnan. Flygplatsen är döpt efter påven Johannes Paulus II som föddes som Karol Wojtyla. Flygplatsen är också känd som Palese Airport. Det finns flera hyrbilsföretag här som till exempel Europcar, Sixt och Budget. Bland de mest populära destinationerna som utgår från Bari Karol Wojtyła Airport hittar vi Milano, München och Budapest

Den andra flygplatsen du kan välja att resa till om du ska till Bari är Brindisi Airport. Den ligger dock tio mil från Bari, vilket innebär att du måste köra hela vägen från Brindisi till Bari om det är ditt föredragna alternativ. Det är dock inte hela världen, eftersom landskapet längs vägen är väldigt vackert. På denna flygplats hittar du hyrbilsföretagen Avis, Gold Car och Firefly Car Rental. 

Den flygplats som primärt servar Bari är Bari Karol Wojtyla-flygplatsen. Om du är ute efter att utforska allt du kan se runt Bari så är det bara att ta din hyrbil och köra runt kring stan. Ett alternativ är att anlita en lokal chaufför för att få tid över till att titta på saker istället för att köra. Vad du än väljer, se till att du fullt utnyttjar de möjligheter som finns i denna anrika italienska stad. 

Trafik

Precis som i många andra europeiska städer så blir det trafikstockning då och då i Bari, särskilt på morgonen och under sena eftermiddagar. De är dock inget stort problem då de ofta löses upp lika snabbt som de inträffar. Håll koll på Google Maps eller lokala kartappar för att få råd om på vilka gator det är bäst att åka. En del vägar kan ha mindre trafik men vara något längre. 

När du är i Bari bör du hålla koll på vilken hastighet du håller, särskilt inne i stan. Du får köra max 30 kilometer i timmen inne i staden. Om du överskrider det riskerar du att få fortkörningsböter. Det är dessutom värt att veta att om du ska parkera i Bari så finns det olika parkeringszonsfärger och tidszoner. Blått innebär att rutan är förbetald, gult är för handikappade och vitt indikerar gratis parkering. Du förväntas betala parkeringsavgift mellan 08.30 och 20.30 måndag till lördag. 

Därutöver finns det fyra olika parkeringszoner. I Zon A kostar det cirka 20 kronor i timmen, medan det i Zon B, C och D kostar cirka tio kronor i timmen. Bari har investerat mycket i sina standardvägar. Du behöver inte oroa dig mycket för gropar i vägen. Du kommer heller inte stöta på igensatta dräneringar eller avloppsrör som töms vid vägkanten. Nu när du vet allt detta så är du rustad för att ta dig runt Bari vilken tid på året som helst och få med dig ett gång ovärderliga upplevelser som du kommer ha glädje av resten av livet!