Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Split

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Split inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Split miniguide

Hyrbil Split
Biluthyrning Split

Ska du resa till Split i Kroatien och vill se mer av regionen? Om du har en hyrbil i Split är du inte beroende av allmänna transportmedel och du kan göra härliga dagsturer i din egen takt. Att hyra bil i Kroatien är populärt, eftersom landet har många underbara platser att besöka som inte kan nås med allmänna transportmedel. Du rekommenderas att boka din bil i förväg innan du reser till Split, särskilt under sommarperioden eftersom efterfrågan är hög och konkurrensen om de billigaste hyrbilarna är stor. 

Allmän information om Split

Split är Kroatiens näst största stad. Den är belägen på en halvö vid Adriatiska havet. Staden har 189 000 invånare och är en hamnstad. Det finns bland annat anslutningar till Hvar, Rijeka och Ancona

Split är en badort. Här finns också ruiner från den romerska kejsaren Diocletians palats från 300-talet. Katedralen Saint Domnius, den äldsta katedralen i världen, finns i palatset så väl som kejsarens tempel. Det har använts som kyrka sedan 800-talet och är nu ett dopkapell. Palatset, inklusive delar av staden, är med på UNESCO:s världsarvslista. Split har ett stort arkeologiskt museum, ett stadsmuseum, ett maritimt museum samt ett zoo. Den gamla staden Salona , som förstördes av slaverna år 640, fanns belägen 6 kilometer norr om Split. Split har flera stränder med livliga kaféer och marknader. Det är en bra utgångspunkt för att segla på Adriatiska havet. 

Flygplats

Split flygplats (SPU) är den tredje största flygplatsen i landet och är belägen 24 kilometer väster om stadens centrum. Lokala och internationella hyrbilsföretag har kontor på flygplatsen och bland dem finns Sixt, Hertz, Avis, Budget, Europcar och Alamo. 

Trafik

Du bör vara beredd på rusningstrafik på morgonen och eftermiddagen när du kör till de centrala delarna av Split. 

Vägarna i Kroatien är förhållandevis väl underhållna, men de kan vara smala på sina ställen. Det finns en motorväg från Split till Zagreb i norr och till Racva i sydöst (A1). 

Utflyktstips

Har du en hyrbil i Split är det möjligt att exempelvis köra till den lilla medeltidsstaden Trogir, som är belägen 29 kilometer väster om Splits centrum. Trogirs historiska centrum finns i sin helhet UNESCO:s världsarvslista. Här finns trånga gränder, gator med kullersten, pittoreska kaféer, små butiker såväl som stadsmurar med tinnar och torn. Den vackra St. Laertius-katedralen från 1251 är en av de mest populära sevärdheterna i staden. Det finns dessutom bra platser för bad i Trogir utanför den gamla staden. 

Andra alternativ på dagsutflykter du kan göra med hyrbil är att åka till Dubrovnik, som ligger 229 kilometer sydost om Split. Dubrovnik ligger vid Adriatiska havets kust i den allra sydligaste delen av Kroatien och är känt för sin häpnadsväckande arkitektur. 

Dubrovniks gamla stad har varit med på UNESCO:s lista över världsarv sedan 1970 och är omgiven av stadsmurar från 1400-talet. Det finns många historiska sevärdheter i gamla staden, bland annat katedralen från 1671, gågatan Stradun, Sponza-palatset från 1522 och Rectors-palatset från 1400-talet där Dubrovnik-museet ligger. 

Besökare kan dessutom åka med linbana till toppen av berget Srd, som har en höjd om 415 meter över havet. Platsen har en fantastisk panoramautsikt över Dubrovnik och dess omgivningar.