Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Zagreb

Planerar du att besöka Zagreb kan en hyrbil vara ett smart val. Det blir mycket smidigare att ta sig runt. Dock rekommenderas det att du kontrollerar alla detaljer i bilhyrningskontraktet innan du undertecknar det. Den här artikeln ger dig lite tips på några av de bästa platserna att besöka nästa gång du är i stan.

Guide till Zagreb

Hyrbil Zagreb
Biluthyrning Zagreb

Zagreb är Kroatiens huvudstad och har en yta på 641 kvadratkilometer samt en befolkning på 803 900 invånare. Här ligger många av landets viktiga regeringskontor och näringsverksamheter. Några av de produkter som produceras här är cement, klädesplagg, skor, livsmedel och kemikalier, bara för att nämna några. Zagreb är även känt som värdstad för flera stora internationella mässor. Tillverkare från över 50 länder samlas för att visa upp sina produkter. 

Staden har en rik historia vilket visar sig i många av Zagrebs monument och forntida arkitekturer. Det finns underjordiska krigstunnlar vilka är en ständig påminnelse om att kroaternas nuvarande frihet inte kom utan kamp. Det finns också många museer i staden, där du kan titta på historiska föremål som berättar om det landets historia, såväl som artefakter från antikens Egypten och Grekland. 

Zagreb ligger strategiskt placerat eftersom det gränsar till Medelhavet, Centraleuropa och sydöstra Europa. Det gör staden till en viktig transportknutpunkt. Kroatiens regering har lyckligtvis investerat mycket på sitt väg- och järnvägsnät och därmed bidragit till smidiga godstransporter. I allmänhet är livskvaliteten i staden hög och människorna verkar ha en enkel livsstil och tycker om konst och sport. Det finns även många möjligheter till underhållning, så som balettdans och konserter med levande musik. 

Zadar och Paula är två andra kroatiska städer i närheten av Zagreb. Båda dessa städer har en rik romersk historia och ligger längs kusten vid Adriatiska havet. Städerna hotades av den antika romerska ockupationen på grund av sin närhet till Rom. Båda städerna har sandstränder där du kan koppla av och varva ner under din semester. Tack vare sammanlänkande förbindelser transporter kan du på cirka sex timmar segla från Zadar till Ancona i Italien. 

Utforska med din hyrbil

När du planerar ditt besök i denna magnifika stad är det klokt att ha en detaljerad resplan för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse i Zagreb. Utforska gärna stadens rika historia. Du kan börja med den kroatiska nationalteatern som ligger endast fem minuter med bil från centrum. Bara 400 meter från teatern ligger det berömda Mimara-museet. Andra platser du kan besöka i stan är till exempel Zagreb-katedralen och Museum of Broken Relationships. Du kan sedan avsluta din stadstur med en god middag på ett av trottoarkaféerna längs Tkalciceva Street. 

Ett besök i Zagreb är inte fulländat utan en tur till Plitvice Lakes National Park. Här kan du uppleva sjöar som är unika i hela världen. Dessa sjöar som är sammankopplade av vattenfall är enastående vackra. Själva resan till parken tar cirka 2 timmar och en rundtur hela dagen. Därför bör du avsätta en specifik dag för att utforska denna plats, som dessutom finns med på UNESCO: s världsarvslista. Det rekommenderas att ta hjälp av en reseguide som kan ge bra guidning och information om parken. 

Vattenfallet Krka är ett annat äventyr i närheten. Det tar cirka 3,5 timme att köra till Lozovac, där Krkas nationalpark ligger. Här finns både en campingplats och ett hotell där du kan checka in efter en promenad i parken, så du behöver inte köra tillbaka till Zagreb samma dag. 

Flygplatser

Franjo Tuđman Airport Zagreb är den största internationella flygplatsen i Kroatien, och den hanterar miljontals passagerare som reser till olika destinationer över hela världen. Några av de populära ställena som människor reser till och från är Amsterdam, Aten, Moskva, Frankfurt och London, för att bara nämna några. Flygplatsen ligger endast 14,3 kilometer från centrum och det tar cirka 20 minuter att köra. 

En av fördelarna med denna flygplats är att den är välorganiserad. Dess webbplats ger dig all information du behöver för att komma till och från flygplatsen. På hemsidan hittar du en lista över biluthyrningsföretag där du kan hyra ett fordon så snart du landar. 

På denna lista finner du både internationella och lokala företag. De internationella biluthyrningsföretagen är bland annat Sixt, Hertz och Europcar. Sedan finns det lokala operatörer så som MACK Car Hire och Oryx Car Hire. Med denna information kan du boka hyrbilen i god tid och reservera en bil som passar dig. 

Trafik

Rent generellt är vägarna i Zagreb i bra skick. De flesta vägar är släta och utan väggropar. När du kör genom staden bör du tänka på hastighetsbegränsningarna som gäller på de olika vägarna. Till exempel har motorvägar och vägar med dubbla körbanor en hastighetsgräns på 112 km/h. Å andra sidan bör du på enfiliga vägar och områden med gatubelysning får du köra 96 km/h respektive 48 km/h. 

Även om stadens vägar alltid är trafikerade är det som mest under rusningstiden. Den är på morgonen mellan klockan 07.30 och 9.30 och på kvällen från klockan 16.30 till 18.30. Därför bör du planera dina körningar till när det är mindre trafik, och slippa spendera värdefull tid på vägarna.