Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Zadar

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Zadar inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Zadar miniguide

Hyrbil Zadar
Biluthyrning Zadar

Ska du semestra i den vackra kroatiska staden Zadar? Planerar du kanske att hyra en bil under din vistelse så att du kan utforska mer av kusten i Dalmatien? Det finns massor av härliga platser att besöka utanför Zadar och med en hyrbil slipper du bry dig om kollektivtrafik. Att boka sin hyrbil i god tid innan resan är rekommenderat, då de bästa erbjudandena oftast försvinner först. 

Allmän information om Zadar

Zadar är en centralt belägen hamnstad i Kroatien, cirka 200 kilometer sydväst om landets huvudstad Zagreb. Staden ligger vackert belägen vid Adriatiska havet och har en befolkning på ungefär 75 000 personer. Det största turistområdet som har vackra stränder, hotell, restauranger och affärer ligger nära stadskärnan. 

Den gamla stan i Zadar ligger på en halvö omgärdad av en mur. Det är ett bilfritt område och här hittar du den romersk-katolska katedralen St Anastasia byggd på 1200-talet, den andra 1200-talskyrkan St Marys och 800-talskyrkan St Donatus. 

Andra sevärdheter i Zadar är ett konstmuseum, ett arkeologiskt museum, flera parker och Folkets torg från 1500-talet, vid vilket du kan se flera underbara byggnader. Tar du en tur till hamnen kan du utforska både monumentet Hälsning till Solen och Havsorgeln, där vågorna skapar musik. 

Flygplats

Zadar Airport (ZAD) är en internationell flygplats 12 kilometer sydost om stadskärnan. Den transporterar årligen 495 000 passagerare (2014) och är mycket trafikerad av chartertrafik under sommarmånaderna. 

Du hittar flera olika biluthyrningsfirmor på flygplatsen, som Lulic, Fleet, Filipovic, Avia, Hertz, Air, Sixt, National, Uni, Europcar och Alamo. 

Trafik

Kroatien har ett välutvecklat vägnät och A1-motorvägen sammanlänkar Zagreb i norr med Split i söder. Detta nätverk av motorvägar går genom Zadar och kommer utökas söderut till Dubrovnik. Dessa vägar har vägtullavgifter och de håller hög standard. 

Hastighetsbegränsningarna i Kroatien är 60 km/h i tätbebyggda områden, 100 km/h på landsvägar och 130 km/h på motorvägar. Vissa landsvägar är både smala och kurviga. 

Promillegränsen ligger på 0,5 i Kroatien, i jämförelse med Sveriges 0,2. 

Körstilen i landet är mycket aggressivare än vad den är i Sverige. I de stora städerna är det även mycket trafik och köer under rusningstid. 

Om du tar dig till Zadar med hyrbil är det en bra idé att kolla i förväg med hotellet om de kan erbjuda gästparkering eller inte. Om inte så finns det parkeringsgarage inne i staden. I gamla stan finns det bara ett fåtal parkeringsplatser, så du rekommenderas att använda den parkering som ligger utanför den gamla stadsmuren. 

Utflyktstips

Om du har tillgång till en hyrbil i Zadar ger det dig möjlighet att utforska regionen med bil precis som du själv vill. Den vackra Dalmatinska kusten sträcker sig söderut från Zadar till Dubrovnik och längs kusten hittar du flera pittoreska fiskebyar. 

Att köra till ön Vir, 28 kilometer norr om Zadar, rekommenderas varmt. Ön är ansluten till fastlandet via en bro och det är en populär turistdestination under sommaren. Här hittar du härliga stränder, vandringsleder, klippor och små bukter längs kustlinjen. Det bor cirka 3 000 personer på ön, men det finns ett stort utbud av caféer, restauranger och affärer. 

Vid Kozjak-inloppet på ön kan du besöka det gamla 1700-talsslottet Kastelina. På Vir finns också flera äldre kyrkor och en fyr från 1881. 

På väg till eller från Vir kan du stanna i den lilla staden Nin, som ligger ungefär 17 kilometer norr om Zadar. Här finns det Heliga korsets kyrka, en stor turistattraktion som uppfördes på 800-talet. Den är allmänt känd som världens minsta katedral. 

Vi kan också rekommendera en tur till Plitvices nationalpark, som ligger cirka 118 kilometer nordost om Zadar. Plitvice är allmänt sedd som en av de vackraste nationalparkerna i Europa. Den är uppbyggd av vackert gröna och turkosa sjöar, höga berg, skog och vattenfall. I nationalparken finns det också ett rikt djurliv, inklusive fågelliv. Här hittar du också flera olika vandringsleder att välja mellan. Dessa leder är välunderhållna och vissa av dem är även anpassade så de är tillgängliga för rullstolsburna. Vid huvudentrén finns ett café och en souvenirbutik.