Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Szeged

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Szeged inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Szeged miniguide

Hyrbil Szeged
Biluthyrning Szeged

Szeged (serbiska: Segedin, rumänska: Seghedin) är beläget i den sydöstra delen av Ungern – bara 15 km norr om gränsen till Serbien, 20 km nordväst om gränsen tillRumänien. Staden har ca. 165.000 invånare är landets fjärde största stad. Det är också administrativt centrum i distriktet Csongréd.

Szeged har ett fint läge vid sammanflödet av Tisza och Maro flöden tillsammans, och det är ofta kallas ”Sunshine City” på grund av de många soliga dagar kan du se här. Szeged historia sträcker sig långt tillbaka i medeltiden, och nämns första gången med sitt nuvarande namn 1183.

Bland de många attraktionerna är de vackra Széchenyi torget i staden med gröna ytor och fontäner – och den stora salen i jugendstil. Även Domplassen (Cathedral Square) är en populär mötesplats. Här är den imponerande votive kyrkan – en basilika med flera torn och rika dekorationer – liksom stadens Pantheon, där 90 av kända ungrare är begravda. Domplassen påminner om den berömda Markusplatsen i Venedig, och varje sommar spelar en stor teater i naturen här.

En av Szeged mest kända kulturpersonligheter, var författaren Ferenc Mora (1879-1934), också under många år chef för stadens kombinerade bibliotek och museum.Det står så i dagarna Mora Ferenc Muzeum, och har sedan 1899 bott i fashionabla ”Folk Kultur Palace”, en monumental byggnad i antik stil.

Närmaste internationella flygplats är Budapest Ferihegy Flygplats ( Budapest och landets viktigaste flygplats).Den ligger 170 kilometer nordväst om Szegy