Hyrbil Rumanien

Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Vi fick en helt ny bil i Barcelona. Personalen var hjälpsam och tillmötesgående när vi anlände.
Marita Lidholm
Jag kommer definitivt använda den här tjänsten igen. Representanterna på Gran Canaria var vänliga. Blev inte lurade på bensinen när vi hyrde genom Europcar.
Gunilla Andersson
Hyrbilguiden.se erbjöd det bästa priset på hyrbil i Nice. Jag fick en bil från Alamo som var i utmärkt skick.
Ulf Lundgren
Bilen vi fick (Mercedes C-klass) var bättre än förväntat. Jag kommer hyra från den här webbsidan igen.
Johan Olsson
Hyrde en bil i Alicante, Spanien. Bra service och väldigt hjälpsam personal. Jag skulle definitivt hyra härifrån igen
Sandra Synnergren

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Rumänien

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Rumänien inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Rumänien miniguide

Hyrbil Rumänien
Biluthyrning Rumänien

Rumänien ligger i sydöstra Centraleuropa och har 22.500 tusen invånare (2009). Rumänien har kust mot Svarta havet i öster, och angränsande länder, Bulgarien,SerbienUngernUkraina och Moldavien.

Landskapet i Rumänien består mestadels av berg, kullar och slätter. Området är Transsylvanska alperna (eller södra Karpaterna) är belägna i centrala delarna av Rumänien. Här hittar du landets högsta topp – Moldoveanu – som ligger 2544 meter över havet Norra delen av landet består av lågland landskap av kärr och sandbankar. Delar av Donau flyter genom Rumänien, och är den viktigaste floden i landet.

Rumänien har ett tempererat klimat med stora årliga temperaturvariationer. Landet är mest cool, fuktiga vintrar och heta somrar. Den kustremsa vid Svarta havet, men de torraste och varmaste klimat.

Huvudstaden Bukarest ligger i sydöstra Rumänien, och är landets ekonomiska och industriella centrum.Bukarest har 2,3 miljoner invånare (2009). Staden har också en rik kultur och vacker arkitektur. Den enorma parlamentet Palace är stadens största turistattraktion.

Andra viktiga städer i Rumänien Constanta (landets största hamnstad), Brasov, Cluj-Napoca, SibiuTimisoara och Iasi.

Rumäniens viktigaste flygplats är Aeroportul International Henri Coanda, belägen 16 km norr om huvudstaden.Flygplatsen kallas också ”Bucharesti Otopeni.

Hyra bil är utan tvekan en av nederlagen och mest prisvärda sätt att utforska Rumänien på. I en snabb sökning i vår sökmotor kommer du att se att vi erbjuder biluthyrning för varje budget och syfte.