Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Bologna

Bologna är en fantastisk destination för turister som vill njuta av en oförglömlig upplevelse i Italien. Staden, som är belägen i hjärtat av regionen Emilia-Romagna, är den sjunde mest folkrika regionen i Italien. Biluthyrningstjänsterna är förstklassiga och med en hyrbil kan du upptäcka allt det staden har att erbjuda på ett enkelt och bekvämt sätt. Du kan hitta biluthyrningsfirmor på flygplatsen såväl som på tågstationerna. På så sätt behöver du inte spendera tid på att behöva pendla till och från biluthyrningskontoren, vilket gör uppgiften att hyra en bil mindre stressig. 

Guide till Bologna

Hyrbil Bologna
Biluthyrning Bologna

På grund av alla aktiviteter och allt som händer i regionen kan turister lätt bli överväldigade när de kommer till staden. Bologna ligger i den norra delen av Italien och fungerar som en kommersiell bro till angränsande regioner. I Bologna finns stora infrastrukturer för industri, jordbruks, finans och transport på grund av stora och väletablerade företag för elektronik, mekanik och livsmedel. Detta bidrar till en stor ekonomisk tillväxt i staden. Nya studier hävdar att Bologna har den tredje störst växande ekonomin bland de italienska provinserna. Några stora städer i närheten av Bologna är Florens, Verona och Padua. 

Även om staden i sig är ganska liten till storleken hålls här en av de största permanenta mässorna i Europa. Det beror delvis på att det finns över en miljon invånare i regionen. Bologna har en mycket robust kultur inom många områden och arbeten som har med mänskligheten att göra. Staden är också känd för sitt berömda kök där det används mejeriprodukter och högkvalitativt kött. På grund av den Bolognas öppna kultur har dess musikaliska tradition utvecklats och expanderat till internationella genrer. Det finns en hel del andra aspekter av dess kultur som lätt syns i Bologna. Dessa inkluderar: 

  • Sport 
  • Uppträdanden Konst 

Om du aldrig tidigare besökt Bologna och planerar att göra det rekommenderar vi att du hyr en bil. Det ger dig nämligen friheten att utforska staden i din egen takt och därmed få ut mer av ditt besök. Du kan dessutom göra flera stopp längs vägen om du önskar. Med en hyrbil kan du resa med din familj och planera rutten efter era personliga behov. Att hyra en bil i Bologna är mycket enkelt eftersom du kan hitta biluthyrningsbyråer på flera platser runt om i staden, inte minst på de största tågstationerna. Där kan du hitta prisvärda hyrespaket. 

Ett viktigt råd till turister är att inte förhasta sig när de hyr en bil. Det är viktigt att noggrant gå igenom avtal och villkor för att förstå vad som gäller för betalning, deposition och eventuella skador. Du bör också göra en prisjämförelse för att hitta de bästa erbjudandena. Om du tycker att det är svårt att göra det själv finns det onlinetjänster som kan hjälpa dig att jämföra och boka hyrbil redan innan du reser. Det är smidigt och du kan spara både tid och pengar. Du kan enkelt jämföra priser, se över beskrivningen av bilen och undersöka de paket som erbjuds. 

Utforska med din hyrbil

Innan du reser till Bologna bör du fundera över vilka platser du vill besöka. För att hjälpa dig på traven kommer vi att föreslå några intressanta sevärdheter du inte bör missa. Den första är Piazza Maggiore. Det är ett storslaget torg (piazza) i Bologna med fantastiska vyer som gör platsen perfekt att ta kort på och lägga upp på Instagram. Det ligger mitt i hjärtat av den gamla staden och på torget finns några av Bolognas främsta landmärken, turistattraktioner och museer. Den mest framstående av alla är Palazzo d’Accursio. Denna vackra byggnad hittar du på västra sidan av torget. 

Du kan även ta en snabb tur runt Piazza del Nettuno, som vanligtvis kallas Neptunus fontän. Det är en monumental storstadsfontän som ligger på det mysiga torget bredvid Piazza Maggiore. Fontänen skildrar den italienska elitens manierismkultur under mitten av 1500-talet. Kulturen kan fortfarande spåras till en hel del av de kultureliter och andra elitgrupper som finns i det moderna Italien. En annan intressant plats som kan vara värd ett besök är Bolognas två lutande torn. Denna sevärdhet rekommenderas särskilt för turister som är intresserad av det praktfulla i forntida arkitektur. 

Bolognas lutande torn verkar luta ännu mer än det lutande tornet i Pisa, på grund av deras smala form. Tornen är de mest framstående av alla medeltida torn som finns i Bologna. Det högre tornet kallas Asinelli medan det andra – som är det med störst lutningsgrad – kallas Garisenda. Historiskt sett byggdes dessa tvillingtorn som vakttorn och skydd under attacker. Deras höjd blev samtidigt en statussymbol för de adliga familjerna som byggde dem. Asinelli-tornet har 498 trappsteg och när du tagit dig upp till toppen får du fågelperspektiv över Bologna. 

Om du är intresserad av det religiösa och andliga bör du utforska Santo Stefano. Santo Stefano är en katedral som förkroppsligar ett komplex av religiösa strukturer. Santo Stefano kallas lokalt för Sette Chiese, vilket betyder ”de sju kyrkorna”. Vi kan inte utelämna den kulinariska expertisen hos folket i Bologna. Ett bra ställe att uppleva den kulinariska kulturen på är de smala gatorna i Quadrilatero. Här hittar du mängder av charmiga butiker som säljer allt från grönsaker och ost till pasta och bakverk. 

Flygplatser

Bologna ligger i närheten av ett flertal olika flygplatser, alla med utmärkta biluthyrningstjänster. Den mest populära är Bologna Guglielmo Marconi Airport (BGA) ligger cirka 5,5 kilometer nordost om staden. Den lilla regionala flygplatsen har bara två terminaler som används. Den är uppkallad efter nobelpristagaren Guglielmo Marconi som uppfann radion. Guglielmo Marconi råkar faktiskt vara den mest berömda bolognaren . Några av de mest populära flygen från Bologna Guglielmo Marconi Airport går till London, Budapest och Madrid

På BGA har du flera biluthyrningsalternativ att välja mellan. Den vanligaste är Autovia, ett italienskt företag med verksamhet i flera italienska provinser. Här finns också det internationella företaget Avis-Budget som erbjuder bokningstjänster online och som även är verksamma i olika länder. Andra biluthyrare som finns på flygplatsen är Europcar och Maggiore för att nämna några. Du hittar byråerna vid flygplatsterminalen på bottenvåningen. 

Majoriteten av dessa hyrbilsbyråer är öppna varje dag mellan klockan 06.00 och 00.00. Bortsett från de klassiska alternativen kan du även hyra en bil med förare. På så sätt slipper du stressen med att köra själv. Tänk på att olika biluthyrningsbyråer har olika erbjudanden och policyer. Därför rekommenderar vi att du läser tidigare kundomdömen för att hitta ett passande alternativ. 

Trafik

Bologna har ett utmärkt vägnät som tar dig till viktiga sevärdheter. Vägnätet sträcker sig mellan stora städer som Florens, Verona, Padua, Rimini och Milano. På grund av den ökande tillströmningen av turister till staden blir vägarna allt mer trafikerade. Staden har två huvudsakliga italienska motorvägar som förbinder de norra och södra delarna av landet, vilket gör det enklare att ta sig till och från staden. 

Med en omväg från Parma till Genua kan du åka mot Milano, sedan Venedig och därefter Brenner. Du kan också åka söderut mot Rom och därifrån till Bari, Lecce eller Taranto. Bologna har också ZTL (begränsade trafikzoner) som begränsar körning. Vägskyltar varnar förare för dessa zoner. Som turist måste du emellertid ta reda på hur du känner igen dem och vad de betyder. 

I varje ZTL kontrolleras alla fordons registreringsskylt för att bekräfta om föraren har rätt att köra i området. Är föraren inte kvalificerad får denne automatiskt böter. Om du planerar att besöka en ZTL finns det dock säkra offentliga parkeringsplatser som du kan använda. Om du befinner dig i närheten av stadens södra sida vid kullarna finns en ringväg med offentliga parkeringsplatser. Planerar du att använda hotellets parkering kommer de att ge dig all information du behöver.