Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Piteå

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Piteå inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Piteå miniguide

Hyrbil Piteå
Biluthyrning Piteå – Foto: © Ricborge

Att hyra bil i Piteå är en bra idé. Upptäck den vackra staden i norr med storslagen natur. Det finns flera anslutande stora vägar som kan ta dig vidare till städer som ligger relativt nära i norrländska mått. Det är väg E4 som är den större vägen för nya anslutningar. Både Luleå och Skellefteå ligger inom en tiomilsradie. Det tar ungefär 40 minuter att köra till Luleå med hyrbil. Eftersom det inte finns någon direkt järnvägsförbindelse är bilen att föredra.

Piteå Guide

Piteå är en vacker stad i Norrbottens län, belägen i norra Sverige vid Pite älv. Staden har cirka 23 000 invånare och är en omtyckt turiststad. Det finns tydliga lokala element som satt prägel på Piteå, bland annat dialekten som kallas pitemål och den spännande kulinariska rätten pitepalt. Det aktiva musiklivet har producerat en del svenska kända musiker som till exempel sångaren i Bo Kaspers orkester och bandet Popsicle. Piteå har en rik historia som berättar om 1800-talet då Ryssland ockuperade staden. Delar av staden förstördes men byggdes sedan upp.

Det som utmärker Piteå är att det finns möjlighet till havsbad och aktiviteter vid vattnet. I närheten av staden finns den vackra skärgården som attraherar turister både under sommaren och vintern. Pite havsbad har kallats den norrländska Rivieran. Där finns bland annat ett spa, långa sandstränder, restauranger och golfbanor. Här kan du fiska och testa andra utomhusaktiviteter. På vintern föredrar invånarna i stället skidåkning och vinterbad. Att vinterbada uppskattats av många som tycker det är uppfriskande med ett iskallt dopp. Det viktiga är att bada bastu innan, så att du är ordentligt uppvärmd!

  • Piteå har 23 000 invånare
  • Pite havsbad är en populär destination

Vintersport är mycket närvarande i Piteå. Charlotte Kalla är känd av svenska folket och har varit verksam i skidklubben Piteå Elit. Även ishockey är stort. Flera spelare har fostrats i Piteå och fortsatt sin karriär i NHL. För den som föredrar mer stillsamma sporter finns det en del andra sportaktiviteter att testa i Piteå. Vad sägs till exempel om mini-golf, paintball, go-kart eller Moonlight bowling? Självklart kan du även ta dig till ett gym och springa på löpbandet när du tycker det är alltför kallt i längdskidspåret. Allt för en aktiv vistelse!

Det finns en mängd olika aktiviteter att hitta på i Piteå. Du kan till exempel åka på isbrytare-safari med en stor båt. Ljudet av is som krossas när fartyget far fram är fascinerande. Den modiga erbjuds att dra på sig en isolerande våtdräkt som håller dig varm för att sedan simma i det isfria vattnet. en bilutflykt till närliggande Böle tar bara en kvart. Där kan du besöka Bölebyns garveri och köpa läderprodukter. Andra närliggande intressanta orter är charmiga Rosvik med småbåtshamn och kulturhistoriska Lillpite. De är också en kort biltur bort.

Utforska med din hyrbil

Det finns också roliga möjligheter på land. Åk runt med hyrbilen och utforska olika delar av Piteå med omnejd. Du kan på 7 minuter köra till Heta Hyttan glasbruk och se när glasblåsare utöver sin konst. Självklart kan du även själv testa på att blåsa ditt eget glas. Glasblåsning är ett 2000 år gammalt yrke. Varje glas blir alldeles unikt, vilket man kan se på luftbubblan som blir kvar efter att glaset är färdigt. I shoppen kan du botanisera bland en mängd vackra glasföremål som vaser, dekorationer och dricksglas. Ge gärna bort upplevelsen i present!

Vidare kan färden med bil ta dig till den vackra, vita kyrkan i Piteå vid namn Piteå kyrka. Här kan du få en guidad tur i en av de äldsta kyrkorna i övre Norrland. Gör en historisk vandring med en kunnig och engagerad guide. Om du fortsatt är intresserad av äldre kultur rekommenderas du ett besök på Piteå museum. Byggnaden ligger centralt i Piteå, mitt på Rådhustorget. Här får du lära dig mer om Piteås sociala historia. Det finns också nyare utställningar, även internationella sådana. Just nu visas konstutställningen Paradise Lost.

Gör gärna också ett stopp på de olika spännande restaurangerna i Piteå. För den som vill ha hela paketet med mat och dryck med lokal prägel, finns det möjlighet att testa detta. Eventet en Norrländsk smakresa arrangeras av Järnspisens Matbod. Här får du chansen att testa flera olika lokala rätter samtidigt som personalen berättar mer om dem. Om du blir speciellt förtjust kan du även köpa några av delikatesserna efteråt. Det är en perfekt aktivitet för hela familjen!

Runda slutligen av genom att ta dig vidare ut till mer natursköna delar av Piteå. En halvtimme med bil från Piteå ligger Ecopark Rosfors. Det är en uppskattad ekopark vars vita björkskog är ett unikt inslag. Det finns även barrträd som är 350 år gamla. Här kan du ta del av grönskande träd och spännande djur. Kliv ur bilen och utforska området till fots på små ringlande vandringsstigar. Du kan också kontakta det omtyckta företaget Guide Natura som har stor erfarenhet av styra upp möte med naturen. Bärplockning, paddling, svampplockning och fågelsafari är några av aktiviteterna som de erbjuder.

Flygplats

I Piteå finns bara en flygplats för helikopterflyg. Du landar däremot smidigt och bekvämt på Luleå Airport och därifrån kan du finna en hyrbil för att ta dig vidare till din destination. Det finns möjlighet att boka en hyrbil från flera olika företag. Bland annat finns Avis, Europcar och Hertz på plats. Det går även att gå in på flygplatsens hemsida och förboka en bil. Flyg vidare till resmål i Spanien, Grekland och Göteborg från flygplatsen.

Luleå Airport är en välbesökt flygplats. Du kan ta dig vidare ut till olika destinationer runt om i Europa. Det finns möjligheten att köpa en flygstol eller åka på charterresa. Möjligheten att flyga inrikes finns också, bland annat till Göteborg. Passa på att handla till billiga priser i flygplatsens taxfree. Det finns också parkeringsmöjligheter vid flygplatsen. Du finner de flesta hyrbilsföretagen i ankomsthallen och behöver därför inte leta runt i onödan.

Det finns också en annan transportmöjlighet i Piteå med omnejd, nämligen Kallax flyg. Här kan du även åka flygturer med privata sällskap. Du kommer att få åka en spännande helikopterflyg och kanske se det vackra landskapet i Piteå från ovan. Ibland kan avstånden vara så stora i Norrbotten att ett mindre helikopterflyg är det allra enklaste sättet att transportera sig. Det gäller speciellt i mer svårnavigerade naturlandskap.

Trafik

Svenska vägar håller hög kvalitet även om det till viss del finns vissa vägavsnitt som behöver underhåll. Se upp för mindre vägar som ibland kan vara en enskild väg. Här gäller inte samma restriktioner på större vägar som underhålls av Trafikverket. Till exempel kan det finnas ojämnheter i vägbanan eller plötsliga skarpa kurvor. Ibland finns det inte heller plats för möte. Om du vill veta parkeringsreglerna är det alltid kommunen som ansvarar för detta. På Google Maps kan du få mer info om olika fartkameror och även kolla upp din destination noggrannare.

Det kan också vara en god idé att kika på Trafikverkets hemsida där det står exakt vilka vägar som just nu är av sämre kvalitet. Du får även info om kommande projekt och vägarbeten. Eftersom vintrarna är långa och kalla i Piteå kan det vara en god idé att utrusta bilen med snökedjor och se till att du har vinterdäck av bästa kvalitet. I bilen bör det också finnas om du skulle fastna i en snödriva någonstans. Några exempel är skyffel och varma kläder.

Det är en stor fördel att kunna vara bilburen i norra Sverige. Avstånden är stora och det finns inte alltid ett tätt järnvägsnät. Dessutom kan du ta dig till naturområden som är mycket smidigare med bil. Efter en lång vandring kan det vara skönt att sätta sig i bilen och köra den sista biten hem. Vintertid är det skönt att sitta i en varm bil samtidigt som man kan betrakta det vackra vinterlandskapet bre ut sig. Som turist är det en fördel att hyra bil och sedan lämna tillbaka den utan att tänka på den dyra besiktningskostnaden.

Det finns många möjligheter för utomhusaktiviteter – sommar som vinter – i och runt Piteå. Det är förmodligen den mest turister kommer hit under sommaren och sedan den fantastiska skärgården ett mycket populärt turistmål. Flera av öarna i skärgården erbjuder boende alternativ.

10 km sydväst om Piteå Pite Havsbad är, där det finns simning och utomhus som inomhus. Dessutom kan ett besök här Akva upplevelsecentrum.

Det finns annars ett antal stora parker och naturreservat i Piteå området. Badhusparken i Strömsund kanalen i centrum är stadens största park – och lite utanför staden kan du besöka ekologiska naturpark Ekopark Rosfors.

Staden Öjebyn (som är den gamla namnet på Piteå) innehåller flera historiska attraktioner. Detta var den ursprungliga centrum och området Öjeby Kyrkstad och Kyrkstadsmuseum kan presentera en gammal, äkta träarkitektur

Närmaste flygplats är Luleå Airport, som ligger ca. 60 km norr om Piteå.