Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Detroit

Om du planerar att resa till Detroit under din nästa semester och vill hyra en passande bil så behöver du inte oroa dig. Det finns en mängd hyrbilsföretag i närheten. Det finns flera hyrbilstjänster att välja mellan på flygplatsen. Du kan också besöka uthyrningsfirmans hemsida för att hyra en bil.

Guide om Detroit

Hyrbil Detroit
Biluthyrning Detroit

Detroit är en av de största och även den mest befolkade staden i delstaten Michigan. Staden har runt 673 000 invånare (2017), vilket gör att den hamnar på 21 plats över befolkningstätaste städer i USA. Staden har, efter Chicago, den näst största regionala ekonomin i det som kallas mellanvsästern i USA. Detroit ligger 13 plats när det kommer till USA:s ekonomi. Staden gränsar till den kanadensiska staden Windsor. 

Detroits kultur har både lokala och internationella influenser, speciellt när det handlar om musik. Rock, Hip-Hop, jazz och punk är de huvudsakliga musikgenrerna i staden. Dessutom hittar du en mängd otroliga monument och historiska platser som verkligen kommer göra ditt besök minnesvärt. Staden ses också som ett stort kulturcentrum, speciellt när det handlar om musik, arkitektur, konst och fantastisk design. 

Detroit har ett fuktigt, kontinentalt klimat som huvudsakligen influeras av de stora sjöarna, the Great Lakes. Under vintern är det kallt i staden och det kommer måttligt med snö. I vissa fall kan temperaturen nå så lågt som -18 °C. Under sommaren är det dock vanligtvis varmt och i sällsynta fall hett. Temperaturen kan nå upp till 32 °C. Stadens genomsnittliga temperatur från början på maj till slutet av september ligger vanligtvis mellan 23 °C och 27 °C. 

När du besöker staden kan du njuta av ett brett utbud av utomhusattraktioner och andra roliga aktiviteter. Dessutom är nattlivet i Detroit en sak som sannerligen kommer att ge dig några spännande stunder under din vistelse. Utöver detta har staden många skyskrapor och en otrolig siluett som är fantastisk för sightseeing. Imponerande nog är Detroit ett av de 13 olika storstadsområdena i USA som har ett professionellt sportlag. 

Utforska med din hyrbil

Detroit har många platser som du kan besöka med en hyrbil och en av dessa intressanta platser är Detroit Institute of Arts. På detta institut finns en samling med olika antika egyptiska föremål, samt antika europeiska dokument, samtida konst och dylikt. Det beräknade avståndet mellan Detroit Metropolitan Wayne County Airport och Detroit Institute of Arts är ungefär 30 km. Med en hyrbil kan du komma dit på cirka 30 minuter 

En annan otrolig plats du kan besöka är Detroit Zoo, som är ett av Michigans största center och en av delstatens mest besökta platser. Djurparken beräknas ha runt 1,5 miljoner besökare varje år. Detroit Zoo ligger runt cirka 44 km från Detroit Metropolitan Wayne County Airport. Det tar mellan 25-30 minuter att ta sig till djurparken 

Det finns också barer och restauranger som du kan besöka om du känner för att fördriva tiden eller vill socialisera de lokala invånarna i delstaten. En av de vanligaste barerna att besöka i staden är Sugar House Bar som ligger på Michigan Avenue. Baren ligger cirka 30 km från flygplatsen och det tar mellan 25-30 minuter att ta sig dit. 

Flygplatser

Det finns ett antal flygplatser belägna i och utanför staden Detroit. En av de populäraste och mest trafikerade är Detroit Metropolitan Wayne County Airport som är sammanlänkat med en mängd lokala och internationella destinationer. Några av de vanligaste destinationerna som folk reser till är London, Paris, Marseille och Aten

Andra flygplatser som finns i och i närheten av staden är Coleman A. Young International Airport, Windsor Internations Airport med flera. Det är imponerande hur många biluthyrningsfirmor som du kan hitta på flygplatsen och i dess närhet. Några av de biluthyrningsfirmorna som finns representerade är Hertz, Dollar, Sixt och Budget. 

Vi rekommenderar att du går igenom företagens allmänna villkor innan du väljer en uthyrningstjänst. Då får du en djupare förståelse för hur deras policy fungerar och vad du bör och inte bör göra. Se också till att du ställer frågor gällande de saker som du inte förstår. 

Trafik

Vägarna i Detroit är i bra skick och att köra runt i staden är både säkert och smidigt. Så länge du följer trafiklagarna och undviker huvudgatorna under rusningstiden mellan 08.00 och 09.00 på morgonen kommer du inte ha några problem att ta dig dit du vill. 

Som de flesta andra av världens stora städer har även Detroit olika hastighetsbegränsningar på olika typer av vägar. Till exempel är den vanliga hastighetsbegränsningen på motorvägar och områden i centrum 88,5 km/h. Andra allmänna vägar i staden har en hastighetsbegränsning på 112 km/h, såvida inget annat anges. Dessutom kommer du hitta många olika parkeringsalternativ, allt från parkeringsplatser till betjänad parkering och parkeringshus.