Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Sardinien

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Sardinien inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Sardinien miniguide

Hyrbil Sardinien
Biluthyrning Sardinien

Ska du resa till den vackra italienska ön Sardinien? Det är mycket populärt att hyra bil där och det ger dig möjligheten att slippa vara beroende av kollektivtrafik när du vill utforska ön. Det rekommenderas att du bokar hyrbil i god tid och genom att jämföra priser från flera företag kan du hitta de bästa erbjudandena som finns tillgängliga. 

Om Sardinien

Den italienska ön Sardinien är den näst största i Medelhavet och ligger precis söder om den franska ön Korsika. Sardinien har en befolkning på drygt 1,6 miljoner människor (2018) och en yta på runt 24 000 kvadratmeter. 

Sardinien är känt för sin vackra natur och kristallklara vatten. Längs kusten hittar du inbjudande vita sandstränder och i inlandet kan du uppleva pittoreska byar, olivlundar och vingårdar. 

Sardinien är även en bergig ö och i den södra centrala delen av ön ligger nationalparken Gennargentu. Här kan du bland annat hitta öns högsta topp, Punta La Marmora (1 834 meter över havet). 

Huvudstaden i Sardinien är Cagliari, som ligger på sydkusten. Omkring 154 000 personer bor i staden (2015). Huvudattraktionerna är först och främst den gamla staden som ligger vackert uppe på en kulle. Här hittar du ett arkeologiskt museum i ett före detta militärt komplex, Santa Maria-katedralen, som ursprungligen uppfördes under 1200-talet och en romersk amfiteater från år 100 f.Kr. 

De populäraste städerna för turister på Sardinien är Cagliari och Villasimius i söder, såväl som Alghero, Olbia, San Teodoro och Sassari i norr. 

Flygplatser

Sardinien har tre internationella flygplatser. Norwegian erbjuder under sommaren direktflyg från Oslo Airport Gardermoen till Olbia Airport (OLB) som ligger nordost på ön, omkring 4 kilometer söder om Olbias centrum. På italienska kallas flygplatsen Aeroporto di Olbia – Costa Smeralda och hanterar 2,1 miljoner passagerare årligen (2014). 

I Olbia Airports ankomsthall hittar du flertalet biluthyrningsföretag, så som Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore och Sixt. 

De två andra flygplatserna ligger nära städerna Cagliari och Alghero. 

Trafik

Vägnätet på Sardinien är välutvecklat och det finns huvudvägar som förbinder de flesta av de större städerna. Dessa vägar håller mestadels hög standard och det finns inga vägtullar. Trots att standarden är hög kan vissa landsvägar vara väldigt smala och slingrande. 

Hastighetsgränserna på Sardinien är 48 km/h i befolkade områden och 88 km/h på landsvägar. Det finns inga motorvägar här, men E-25 från norr till söder håller mycket hög standard och på vissa sträckor av den här vägen är hastighetsgränsen 112 km/h. 

Gränsen för alkohol i blodet är 0,5 promille i Italien jämfört med 0,2 i Sverige

Om du kör i huvudstaden Cagliari kan det vara svårt att hitta lediga parkeringsplatser. Om du däremot letar närmare hamnen precis utanför stadens centrum kan du ha mer tur, eftersom det finns gott om möjligheter till parkering här. 

Utflyktstips

Hyr du bil på Sardinien får du friheten att utforska spännande platser på egen hand, inklusive en härlig, orörd strand längs kusten. 

Med Olbia som utgångspunkt kan du snabbt köra till Smaragdkusten, Costa Smeralda, uppkallad efter det vackra smaragdgröna vattnet längs med kusten. Smaragdkusten sträcker sig 55 kilometer från Golfo di Cugnana till Golfo di Arzachena. 29 kilometer norr om Olbia ligger den lyxiga badorten Porto Cervo, som erbjuder trendiga butiker såväl som exklusiva hotell, restauranger och nattklubbar. 

Ett annat tips är att köra till den medeltida staden Alghero, som ligger på Sardiniens nordvästra kust. Staden har en befolkning på 44 000 personer (2014) och ligger 138 kilometer sydväst om Olbia. Sevärdheter här är bland annat den historiska stadskärnan med de gamla stadsmurarna, marinan, 1500-talskyrkan San Michele och grottan Nettuno. Precis utanför stadens centrum finns fantastiska stränder. 

Sardiniens vackraste strand, Stintino, ligger 57 kilometer norr om Alghera och 149 kilometer väster om Olbia och den är ett väldigt populärt resmål. Stranden Stintino benämns ofta som den vackraste stranden i Medelhavet och kallas även La Pelosa. Sanden är kritvit och det azurblå havet är kristallklart. Du kan hyra en solstol på stranden och det finns en restaurang i närheten. 

Om du vill göra en trevlig dagstur är sträckan mellan Olbia i norr och huvudstaden Cagliari i söder ungefär 275 kilometer och tar ungefär 2 timmar och 50 minuter att köra.