Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Borås

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Borås inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Borås miniguide

Hyrbil Borås
Biluthyrning Borås

Om du planerar att besöka Borås är det smart att hyra en bil. Det är ett ställe som har fullt med saker att se och platser att besöka, men de ligger på ganska långt avstånd från varandra. Därför är det bekvämt att besöka en biluthyrning för att skaffa en bil till dina resor. Med den kommer du få en unik upplevelse och inte missa någonting när du besöker denna stad full av kultur, miljö och historia.

Borås Guide

Borås är en stad som ligger i Västra Götaland och som är en del av Sjuhäradsbygden. I bygden är Borås den största staden av alla med över 100 000 invånare i kommunen. Till väst hittar du Göteborg som är Sveriges näst största stad och i öst ligger Jönköping vid Vättern. I närområdet ligger även den mindre men vackra staden Ulricehamn på samma väg mot Jönköping. Det finns även många mindre orter i närheten som Bollebygd, Dalsjöfors eller Gällstad. Den sistnämnda är bland annat känd för att ha startat affärskedjan Lager 157.

Oavsett om du vill bada eller ta en promenad igenom stadsparken finns det mycket att hitta. Borås har blivit utnämnd till en väldigt kulturell och konstnärlig stad främst tack vare all konst som pryder staden. Allt från skulpturer till målningar på fasader smyckar denna stad. Runtomkring Borås ligger det även mycket sjöar och ängar, men det är även tätt med bland annat skog i olika miljöer. Även i centrala staden är det inte långt till närmaste natursköna plats. Borås bjuder på många olika sorters ställen som badplatser, idrottsanläggningar, skogsvandring och mycket mer. Här är de bästa badplatserna i Borås:

  • Almenäs
  • Kypesjön
  • Dalsjön

Både modernt och historiskt sett har Borås varit staden en handelsstad. Borås har varit en textilstad från början och grundar därför Sveriges många fabriker inom textiler och kläder. Knallar vandrade från dörr till dörr för att sälja saker och den traditionen skapade Knalleland. Ett shoppingområde i Borås med många butiker som historiskt sett sålde saker mycket billigare än i någon annan stad. Borås har idag ett av landets främsta textilhögskolor och textilmuseeum som lockar många till sig. Är du ute efter att handla är Borås staden som har det mesta.

En av de kanske främsta sakerna att besöka är Borås djurpark. Det är en av de äldsta djurparkerna som finns i Sverige då den bildades redan 1962. Sigvard Berggren hade rest till Afrika och tagit med sig ett lejon hem till Tosseryd, ett område i Borås. Eftersom staden tyckte att det var otrevligt med ett löst lejon byggde dem djurparken för att kunna behålla det i Sverige, men samtidigt låta andra få se det på ett säkert sätt. Idag finns det 600 djur och 65 olika arter runtom i parken.

Upptäck med din hyrbil

Det främsta stället som alla måste besöka är Borås djurpark. Till skillnad från många andra djurparker ligger denna väldigt centralt. Från tågstationen tar det inte mer än fem minuter att komma dit med bilen. På djurparken kan du förvänta dig en heldag med aktiviteter, eller flera dagar om du önskar. I anslutning till parken finns det nämligen en campingplats som låter dig stanna längre. Väl därinne finns det många djur att besöka, men även restauranger att äta på, lekplatser att leka på och många aktiviteter som exempelvis matning av djuren.

Är sol och bad det du är mest sugen på? Då är det dags att ta dig till badplatser som exempelvis Almenäs eller Kypesjön. De båda bjuder på vackra sjöar med glasskiosker bredvid. Vid Kypesjön hittar du även flera motionsspår att jogga på. Vid Almenäs ligger det även platser för att spela både fotboll och volleyboll på. Båda dessa sjöar ligger tio minuters bilväg från centrum, men i var sin ände av stan. Kypesjön kräver att du har en bil eftersom det inte går några bussar dit alls. Båda platserna har gratis parkering.

Borås har en väldigt stor och modern arena för all möjlig idrott, men främst fotboll. Där kan du förvänta dig att många spännande matcher kommer att ta plats, bland annat av Borås egna fotbollslag Älvsborg. Arenan ligger dessutom mitt i hjärtat av Knalleland, Borås stora shoppingområde som är fylld av många olika sorts butiker. Att komma dit är en enkel bilfärd på fem minuter från centrum och tågstationen.

Är det sommar och sol i luften är det ett måste att besöka Hofsnäs Herrgård som ligger ett stenkast från Torpas stenhus. Båda dessa platser har en väldigt rik historia bakom sig och det finns flera saker att lära sig. Men förutom det är det otroligt vackra platser att befinna dig på. De ligger bredvid sjön Åsunden och är omringade av ängar och gamla skogar. Det finns caféer att luncha hos och badplatser att ta ett dopp i. Att ha bil är ett krav eftersom det inte finns lokaltrafik dit och det tar 35 minuter att köra.

Flygplats

Den flygplats som ligger närmast Borås är Landvetter som ligger mellan Borås och Göteborg. Det är Sveriges näst största flygplats som trafikeras av många flyg både nationellt och internationellt. Trots det är det en relativt liten flygplats som är enkel att ta dig fram via. Från flygplatsen tar det cirka 40 minuter att köra in till centrala Borås via motorvägen och du kan enkelt hyra bil direkt på flygplatsen.

Hos Landvetter finns det totalt sju stycken företag för att hyra bil. De företag som hyr ut bilar på Landvetter är Avis, Budget, Enterprise rent-a-car, Europcar, Hertz, MABI och Sixt. Alla kan du enkelt komma i kontakt med via telefon som du hittar på plats, eller så finns kontoren för varje företag i direkt anslutning till parkeringshusen. Du kan boka din bil i förväg eller hyra den på plats.

Från flygplatsen finns det många destinationer du kan ta dig till. Landvetter är en flygplats som är väl sammankopplad till hela världen. Det finns många direktflyg ut i hela Europa, men även flyg till större flygplatser. Via ett enkelt byte finns det ingen destination du kommer sakna. De mest populära ställen att flyga till från Landvetter är bland annat London, Doha, Antalya, München och Barcelona vilket alla är destinationer utan byte.

Trafik

Att köra i Borås är relativt enkelt att göra. Det är inte en stor stad och det gör att vägarna är väldigt enkla att följa. Det som kan skapa frustration är att det är många människor på vägarna och det kan göra att det blir lätt trångt och många köer i centrum på de mest trafikerade tiderna. I centrum kör du vanligtvis inte snabbare än 50 km/h.

Att det finns många bilar påverkar mest parkeringen. En vanlig dag finns det alltid massor av parkeringar, både ute och i parkeringshus runtomkring hela centrum. Men vid event kan det vara fullt och kräver att du kommer tidigt för att få plats. De flesta ställen är betalparkering, förutom på helger då det kan vara gratis. Vissa gator utanför centrum erbjuder gratis parkering. Ställen som Knalleland har alltid gratis parkering.

Det bästa stället är att köra utanför centrum. Då finns det stora öppna vägar både i form av landsvägar och motorvägar. Där går hastigheten upp till 120 km/h på motorvägen, men brukar stanna vid 80 km/h på landsvägarna. Alla sköts om väl och det är få ställen som har några regelbundna klagomål. Det finns ett ställe som är känt för att orsaka klagomål. Motorvägen går igenom centrala Borås och kräver att du saktar ner från 110 km/h till 70 km/h. Detta bromsar trafik och skapar irritation. Förutom delen i centrum är alla stora vägar i Boråsområdet väl utförda.