Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Jönköping

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Jönköping inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Jönköping miniguide

Hyrbil Jönköping
Biluthyrning Jönköping

Söker du efter den bästa biluthyrningen i småländska Jönköping? Här finns det många olika alternativ för hyrbil och du har alla möjligheter att hyra en bil för att se dig omkring i den trevliga staden och i omgivningen kring Vättern. Kanske vill du ta en tur över med färjan till Visingsö eller vandra upp till Tabergs topp? I omgivningen finns mängder av vandringsleder för motionärer och sjöar att bada i. Hyrbilen tar dig till din destination.

Jönköping guide

Jönköping är en både härlig och vacker stad väl värd ett besök. Den fina placeringen precis vid Vätterns södra strand bidrar till dess skönhet. Jönköping är med sina nästan 100 000 invånare Sveriges tionde största tätort. Staden är centralort i Jönköpings kommun och residensstad för Jönköpings län. I närheten av Jönköping hittas städer som Huskvarna, Gränna och Nässjö. Närheten till sjön Vättern är karaktäristiskt för staden och i Jönköping finns även två större sjöar i form av Munksjön och Rocksjön som är en del av stadens gamla stadsområde tillsammans med ett sandområde.

När det gäller historia finns ett tiotal fornlämningar bevarade, bland annat Lustigkulle som är en av tre stora bronsåldershögar. Sannolikt grundades staden under Magnus Ladusås tid som handelsort och gränsort mot Danmark, det var då Eriksgatans sydligaste punkt. Staden fick namnet Jønakøpung kring år 1400 och utifrån det utvecklades namnet till dagens Jönköping. Under 1800-talet blev Jönköping känt som tändstickornas stad med tändsticksfabriken som grundades 1845. Jönköping kallas än idag för tändsticksstaden tack vare framgångarna som Jönköpings Tändsticksfabrik hade med sina säkerhetständstickor. Under glansåren var fem tändsticksfabriker verksamma i staden.

  • Taberg – vandra upp till toppen och blicka ut över staden
  • Spira – kulturhuset vid vattnet är vackert och har ett välfyllt program
  • Jönköpings tändsticksfabrik – besök fabriken från 1845

Det finns mycket att hitta på i den här staden. Till exempel finns gott om parker som Olof Palmes park, Rådhusparken och Braheparken, dit du kan ta hyrbilen för en picknick eller för att strosa runt i den vackra omgivningen. Missa inte att vandra utmed Vätterstranden och ta ett topp om temperaturen tillåter. Den östra delen av Vätterstranden är idag en lång badstrand med både sand- och grusbotten. Den västra delen av Vätterstranden består av en smalare landremsa som är skild från bebyggelsen av en banvall med enkelspår för tågtrafik.

För den som tycker om sport har Jönköping ett rikt idrottsliv. Här kan du se stoltheten hockeylaget HV71 spela. Det här är stadens största klubb och HV71 har länge varit ett av Sveriges bästa ishockeylag med vinster av SM-guld 1995, 2004, 2008, 2010 och 2017. Andra idrottsklubbar i regionen är Jönköpings IK, IF Hallby och Jönköping Bandy IF. Ta hyrbilen till matchen och avnjut stämningen under en hemmamatch. Jönköping är även känt för sina många kyrkor – här finns frikyrkor som Pingstkyrkan och Allianskyrkan samt Jehovas Vittnen. Jönköping har på grund av detta kallats för Smålands Jerusalem.

Utforska omgivningen med din hyrbil

Ett utflyktsmål i närheten av Jönköping är Taberg. Under hertig Karls tid utnyttjades järnmalmen vid Taberg och förberedelser gjordes för att anlägga ett vantmakeri. Idag kan du bestiga toppen där du hittar museum, café och en ordentligt vacker utsikt över staden. Toppen ligger 343 meter över havet och här kan du äta och dricka gott på restaurangen Tabergstoppen. Passa också på att spela äventyrsgolf med magisk utsikt. Det går även fint att ta hyrbilen direkt upp till toppen för den som inte vill eller kan vandra. Här finns parkering för bilen.

Ett annat utflyktsmål är Visingsö som ligger med lagom bilavstånd från Jönköping. Ta bilen trettio kilometer norrut till Gränna och stanna till för en polkagris. Sedan tar ni färjan en halvtimme över till Visingsö som kommer att charma er med den fina orörda naturen. Det här är Vätterns största ö och Smålands näst största ö. Ön har omkring 750 invånare och är charmig att besöka. Här kan du ta del av historia, åka hästskjuts och besöka trevliga restauranger. Ett annat alternativ är att hyra cyklar för att uppleva ön. Eller ta med bilen över och kör runt ön.

Runtom i Jönköpingstrakten finns det gott om vacker natur. Valmöjligheterna är många för den som gillar en promenad eller en löprunda ute i det fria. Kör till Naturreservatet Dumme mosse och vandra omkring bland myrar och spana på fåglar. Ta bilen till Åsasjön för ett kvällsdopp efter en löprunda runt sjön. I staden finns SLINGAN som är en natur- och kulturstig vid Ryhov och flera naturreservat med bra parkeringsmöjligheter för hyrbilen.

Ett annat besöksmål som lämpar sig när du ändå har hyrbil är Stadsparken. Här hittar du en mycket vacker stadspark med utsikt över Jönköping och Vättern. 1896 blev detta en allmän park. Parken är högt belägen och bjuder på mycket att upptäcka. Det finns en stor lekplats, en djurpark med både bondgårdsdjur och alpackor samt en fågelmuseum. I Stadsparken hittas även café, restaurang, dansbana och minigolf. Ta bilen upp till Stadsparken och njut av den vackra naturen. Parkering finns i anslutning till parken. Här anordnas även guidade vandringar för den som är intresserad av att lära sig mer.

Flygplatser

För Jönköpingsborna och besökare finns i huvudsak två flygplatser att välja mellan. Dels finns Jönköpings flygplats som är en internationell flygplats som hittas ungefär åtta kilometer sydväst om centrum. Flygplatsen marknadsförs som Jönköping Airport. Flygplatsen började byggas 1959 och togs i bruk 1960. Jönköping Airport hittas intill riksväg 40 som går mellan Göteborg och Västervik. Vägnätet ger en snabb anslutning till Stockholm via E4:an, en körsträcka på 35 mil, Göteborg nås via 15 mil på riksväg 40 och Köpenhamn når du via 31 mil på E4:an söderut.

På Jönköping Airport hittar du uthyrningskontor för följande företag och dessa har också verksamhetsavtal med Jönköping Airport: Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Bilar kan lämnas på en egen hand med hjälp av keydrop som finns vid hyrbilskontoren i ankomsthallen för inrikesflyg. Från Jönköping Airport kan du bland annat flyga till destinationer i Spanien, Grekland och Turkiet. Det finns även weekendcharter till polska Krakow och reguljärt inrikesflyg till Stockholm Arlanda.

För den som vill resa längre bort än inom Europa blir det aktuellt att ta sig västerut till Landvetter i närheten av Göteborg. Göteborg-Landvetter Airport flyger bland annat till Thailand, Qatar och Egypten. På flygplatsen kan du hyra bil av Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz och Sixt. Hyrbilsföretagen hittas i anslutning till parkeringshuset. Hyrbilarna hämtas och lämnas vid respektive kontor. Här finns även möjlighet att hitta transport via bilpool.

Trafik

Det faktum att den stora motorvägen E4 går genom Jönköping har gjort staden till en vanlig pausplats för personer som kör exempelvis mellan Malmö och Stockholm. På sträckan där motorvägen leds förbi Vätterns östra kust är utsikten över vattnet magnifik och en favoritpassage för många pendlare. Det är även vanligt att stanna till vid Brahehus som är en tidigare slottsbyggnad, numera ruin, som hittas utmed E4:an tre kilometer norr om Gränna.

Även om E4:an är huvudvägen finns det flera andra vägar som går igenom eller till Jönköping. Här hittas följande: riksväg 26 (landets längsta riksväg), riksväg 30 (till Växjö), riksväg 31 (till Nybro), riksväg 40 (till Västervik via Borås), riksväg 47, riksväg 50 (till Söderhamn), länsväg 132 och länsväg 195 (till Karlsborg). Det är i regel ordentligt skyltat så att du kan ta dig fram tryggt i din hyrbil.

I Jönköping finns det gott om parkeringsplatser. Du hittar parkering på mark och i parkeringshus. Det finns en zonparkeringssystem för avgiftsbelagda parkeringar i Jönköpings kommun. När du köper biljetter gäller den i alla P-zoner med samma eller högre nummer. Du kan flytta din bil utan att köpa ny biljett så länge du håller koll på zonerna. Idag kan du betala med mobilen och digitalt starta, avsluta eller förlänga din parkering. Studenter har ett särskilt p-tillstånd som är giltigt på vissa utomhusparkeringar vid Högskolan Jönköping. Lycka till under ditt biläventyr i Jönköping med omnejd!