Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Karlstad

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Karlstad inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Karlstad miniguide

Hyrbil Karlstad
Biluthyrning Karlstad

Planerar du en resa till Karlstad och vet inte hur du ska få tillgång till en bil? Det finns ingen anledning till oro, här kan du enkelt hyra en bil på plats och därmed ha möjlighet att besöka alla de sevärdheter som finns i trakten. Du hittar flertalet firmor för hyrbilar i staden, antingen direkt på flygplatsen eller i de centrala stadsdelarna. Här kan du hyra precis den variant av bil som matchar dina behov.

Karlstad Guide

Den värmländska staden Karlstad är vackert placerad alldeles intill sjön Vänern, som är Sveriges största sjö – eller innerhav, som det också kallas. Karlstad med omnejd har drygt 93 000 invånare (2019 års beräkning) varav cirka 64 000 invånare bor i tätorten. Därmed är det Värmlands överlägset största stad som dessutom fungerar som en central punkt i distriktet. Avståndet till Stockholm är drygt 30 mil och det är därför en bit kortare till Norges huvudstad Oslo; hit är det endast ca 22 mil medan det till den norska gränsen är ungefär 13 mil.

Inom några få mil från Karlstad finns ett antal mindre städer såsom Arvika, Kristinehamn, Filipstad och Säffle. De här platserna nås lätt med hyrbil och det är en fröjd att åka runt i det värmländska landskapet, särskilt när det är sommar. Eftersom Karlstad är så vackert beläget drar det många besökare året om. Här finns det närhet till naturen och om du så vill går det enkelt att kombinera naturupplevelser med rolig shopping och stadsliv. Närheten till vatten gör att det alltid är lätt att ta sig ett dopp när vädret och temperaturen så tillåter.

  • Karlstad är en spännande stad som är väl värd att besöka
  • Här finns närhet till både natur och stadsliv

Värmland som landskap är ganska stort och gränsar förutom Norge till Dalsland, Dalarna, Västra Götaland och Närke. Med utgångspunkt i Karlstad är det lätt att med hyrbil ta sig till platser du annars kunde ha missat. Den stora variationen i det värmländska landskapet gör en resa i trakten spännande och intressant för besökare i alla åldrar. Människorna i Värmland anses av många som gladare och mer positiva här än i andra delar av landet. Säkerligen har det mycket att göra med dialekten, som per automatik låter både glad och trevlig.

Mycket tack vare Karlstads universitet har staden blivit en internationell plats som lockar studenter från hela världen. Det här bidrar förstås till det stora utbudet av restauranger och caféer, där människor i alla åldrar samlas för en fika eller en måltid. Karlstad är också en populär stad för entreprenörer; det finns en mängd företag av alla storlekar och inom flertalet branscher. Samtidigt är den offentliga sektorn en stor arbetsgivare i form av kommun, landsting och myndigheter. Här sägs det också att solen skiner mer än på andra platser, vilket dock är något av en skröna.

Upptäck platser med din hyrbil

Det är överhuvudtaget lätt att ta sig runt Karlstad med bil och det är inte svårt att hitta parkering vare sig centralt eller i närheten av sevärdheterna. Den som söker shopping hittar mycket att välja bland i det område som kallas Bergvik och som ligger i utkanten av staden. Hit tar det endast cirka 10 minuter med hyrbil och det finns gott om platser att parkera. I Karlstads närområde är det, särskilt om somrarna, sköna bad som lockar och med bil tar du dig snabbt ut till Vänerns kust. Inom 5 till 15 minuter nås flertalet badplatser.

Såväl under vintern som sommaren är ett besök uppe i Fryksdalen att rekommendera. Några mil norr om Karlstad möts du av ett otroligt vackert landskap som i det närmaste är sagolikt. Den lilla staden Sunne når du på 7 mil eller cirka 50 minuter med din hyrbil och när du har någon mil kvar passerar du Rottneros Herrgård, känd genom författarinnan Selma Lagerlöf. Sunne kyrka är belägen med en vacker utsikt över bygden och är väl värd ett besök. Du kan också ta en tur till Mårbacka, som var Selma Lagerlöfs hem och ligger cirka 10 km från Sunne.

För dig som önskar kombinera en utflykt till en trevlig värmländsk småstad med ett besök i vårt grannland Norge, rekommenderas en tur till Arvika. Till Arvika är det cirka 75 kilometer med din hyrbil och här flanerar man gärna runt i centrum och tar en kaffe eller lunch. Till norska gränsen är det sedan drygt 4 mil och hit kan du åka för att shoppa på den svenska sidan gränsen, eller besöka den norska sidan när du ändå är här. Den norska staden Kongsvinger når du efter ytterligare 4 mil från gränsen räknat.

Är du på besök i Karlstad vintertid och dessutom är skidintresserad, ska du inte missa en tur till Torsby. Den lilla staden nås genom att köra förbi Sunne och fortsätta norröver på väg E45, vilket blir ett totalt avstånd om cirka 10 mil från Karlstad. I Torsby kan du uppleva den kända skidtunneln, vilket är ett måste för den som gillar att åka längdskidor. Det finns också många möjlighet i trakten till utförsåkning. Både Sunne och Branäs (45 respektive 70 kilometer från Torsby) erbjuder förnämliga backar som passar fint för slalom etcetera.

Flygplats

Flygplatsen i Karlstad ligger cirka 20 kilometer nordväst om staden och härifrån till centrum tar det runt 15 minuter med din hyrbil. Flygplatsen är förvisso liten, men erbjuder stora möjligheter för resor både inrikes och ut i världen. Härifrån går det dagligen flera avgångar till Stockholm Arlanda (en resa som avverkas på endast 50 minuter) samt charterresor till populära resmål som Mallorca, Gran Canaria och Thailand.

På flygplatsen finns det fyra hyrbilsföretag att välja bland. Samtliga är internationellt kända namn: Avis, Hertz, Europcar och Sixt. Bokningen hos samtliga görs enkelt på förhand och nyckeln hämtar du när du kommer fram till flygplatsen. När du ska resa tillbaka lämnar du in nyckeln i hyrbilsföretagets respektive brevlåda, om ni inte kommit överens om något annat upplägg. Hyrbilsdiskarna hittar du direkt i anslutning till terminalen.

Vidare finns den service som kan förväntas av en mindre flygplats. Här hittar du en restaurang, som kort och gott kallas Bistro Airport, samt en tax free-butik som är öppen i samband med charterflygens avgångar. Besökaren har också tillgång till gratis WiFi. Viktigt att tänka på är att det inte finns något växlingskontor eller någon bankomat här, så pengar får istället växlas inne i Karlstad centrum.

Trafik

Precis som med vägarna i Sverige i allmänhet så är vägnätet runt och omkring Karlstad väl fungerande. Beläggningarna kan på vissa mindre vägar vara slitna på grund av hårda vintrar, men de större vägarna är väl underhållna. Ibland kan du som bilist råka på vägar med grusbeläggning vid färder ut på landsbygden. Det här innebär som regel inga problem, men du får vara beredd på rullgrus som kan påverka köregenskaperna.

Hastighetsbegränsningen på motortrafikled är vanligen 90 eller 100 km/h och på motorväg 110 eller 120 km/h. I tätort är hastighetsbegränsningen mellan 30 till 50 km/h. Det finns många rastplatser och parkeringsfickor utmed vägarna, så det är inga problem att hitta platser att parkera bilen och ta en paus. Du hittar också en och annan vägkrog längs de värmländska vägarna, ibland i kombination med någon form av övernattningsmöjlighet.

Värmland är som regel ett behagligt landskap för bilkörning och det är antagligen inte så konstigt att det finns så många bilintresserade just här. Det är sällan köer i trafiken och tempot på vägarna är vanligen lugnt utan någon hets. På de stora vägarna går det att avverka mil snabbt, om så skulle önskas. Vägskyltar och liknande är mycket tydliga och underlättar när du ska hitta din destination. Vintertid kan vägarna bli mycket hala av is och packad snö och det är då särskilt viktigt att hålla avståndet till bilen framför.