Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Nyköping

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Nyköping inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Nyköping miniguide

Hyrbil Nyköping
Biluthyrning Nyköping

Letar du efter biluthyrning i Nyköping? Här finns det gott om alternativ. Kanske har du landat på Stockholm Skavsta Airport sju kilometer utanför staden och behöver komma in till city snabbt och smidigt? Eller är bara allmänt nyfiken på att utforska den sörmländska naturen? Här finns alla möjligheter att hyra en bil för att se dig omkring i staden utan att själv behöva äga en egen bil. Att hyra bil ger dig stora friheter och flexibilitet.

Nyköping guide

Nyköping är en fin stad att besöka. Med sin strategiska placering bara en timme ifrån Stockholm har Nyköping blivit ett självklart alternativ för folk som vill bo i en mindre stad men ändå arbeta i huvudstaden. Nyköping ligger i Södermanland och några närliggande städer är Tystberga, Stigtomta och Oxelösund. Nyköping är residensstad i Södermanlands län och är den näst största staden i länet efter Eskilstuna. Här bor idag ungefär 40 000 personer. Staden ligger vackert placerat vid den sörmländska kusten där den karaktäristiska Nyköpingsån, som ringlar sig igenom staden, mynnar ut i Östersjön.

För den som är intresserad av historia har Nyköping mycket att erbjuda. På slottet Nyköpingshus bodde nämligen konungen Birger Magnusson på 1300-talet. I korthet är Nyköpings gästabud ett drama om Kung Birger som enligt sägnen fängslade sina båda bröder hertigarna Erik och Valdemar för att svälta ihjäl och kastade bort nyckeln till fängelsehålan. Nyckeln har blivit en symbol för Nyköping och syns än idag i planteringar och annat runtom i staden. Gästabudet framförs årligen som teater på Nyköpingshus för nyfikna besökare. Detta är en av många saker att uppleva under vistelsen i Nyköping.

  • Nyköpings gästabud – spelas årligen på det gamla slottet
  • Anna Lindhs plats – till minne av Sveriges tidigare utrikesminister
  • Nyköpingsån – med tillhörande åpromenad i vacker miljö
  • Sörmlands museum – länsmuseum med kulturhistorisk inriktning

Något som är speciellt med staden är närheten till vattnet, här rinner den vackra Nyköpingsån genom staden vilken bjuder in till promenadstråk längst med vattnet. Det finns gott om platser längs med ån som bjuder in till en välbehövlig paus och även restauranger med strategisk placering intill vattnet. I hamnområdet finns gott om högkvalitativa krogar och välbesökta glasscaféer som samlar stadens invånare och turister särskilt om somrarna då detta är en given mötesplats. För båtägare finns möjlighet att ha sin båt i Nyköpings hamn med farled direkt ut till den sörmländska skärgården.

En styrka med Nyköping är dess flygplats som gör att många besökare stannar till i staden på väg till Stockholm eller andra orter. Även närheten till Stockholm gör Nyköping till ett eftertraktat alternativ för den som vill ha pendlingsavstånd till jobb och storstadspuls men samtidigt drömmer om familjeliv i en mindre stad. I Nyköping finns många skolor och både kanotgymnasium och simgymnasium som lockar elever från hela landet. Här finns även folkhögskola och möjlighet att studera flygteknik. I Nyköping finns även ett aktivt idrottsliv med lag inom bland annat fotboll, golf, speedway, orientering och kanot.

Utforska omgivningen med din hyrbil

Med en hyrbil har du alla möjligheter att utforska Nyköping och dess omkringliggande natur. Ett utflyktsförslag är naturreservatet Stendörren cirka en halvtimme bort där du kan koppla av i solen och promenera mellan olika holmar. Området hittas i närheten av Tystberga och omfattar 923 hektar land och vatten. Här kan du vandra på hängbroar, klättra upp i utsiktstorn och uppleva naturen på nära håll. På Naturum kan du lära dig mer om Östersjön och livet i havet. Kombinera utflykten till Stendörrens Naturreservat med en picknick. Här finns det gott om parkeringsplatser för din hyrbil!

Ett annat trevligt utflyktsmål i utkanten av Nyköping är Ryssbergen. Här finns skidbacke och det tar endast 11 minuter med bil. Kör backträning under löprundan eller släng in skidorna i hyrbilen och unna er en heldag i backen. Backen ligger i anslutning till Ryssbergsskogen med mängder av motionsspår för olika distanser perfekta för löpning, längdskidåkning eller promenader med barnvagnen. Ryssbergens Slalombacke är en populär backe för Nyköpingsborna. I anslutning till backen finns möjlighet att äta sin matsäck inomhus eller grilla medhavd mat över öppen eld i vindskydd. Du parkerar precis vid backen.

Någonting som du inte vill missa när du befinner dig i Nyköping är det härliga området runt hamnen. Kör ner hit och promenera sedan längs med kusten och njut av den långa piren med gott om utrymme för fiske, stanna till i en lekpark, testa golf ut i vattnet eller ta en glass på någon av de trevliga och välbesökta caféerna längs med strandkajen. När det är dags för lunch finns flera bra krogar att välja mellan.

Med tillgången till kusten finns det flera alternativ för den som är badsugen. Antingen kan du köra ut till Jogersö där du kan hitta en egen klippa att bada ifrån och blicka ut över vattnet. Promenera omkring i området och ta en fika. På Jogersö finns sand, gräs och klippbad. Ett annat populärt badställe, kanske särskilt för barnfamiljer, är Strandstuviken med sina långgrunda stränder. Här finns havsbad och camping. Strandstuviken hittas åtta kilometer sydost om Nyköping. I området finns badmöjligheter, planer för beach volleyboll, minigolf, vandringsled och möjligheter till fågelskådning. Missa inte en tur på Sörmlandsleden när du besöker Nyköping!

Flygplats

Bara sju kilometer nordväst om Nyköpings tätort ligger flygplatsen Stockholm Skavsta Airport. Det är en internationell flygplats och genom att det bara är tio mil till centrala Stockholm har den varit mycket populär genom åren. Den ingår och räknas som en av Stockholms fyra flygplatser tillsammans med flygplatserna Stockholm Arlanda Airport, Bromma Stockholm Airport och Stockholm-Västerås. Stockholm är en av de vanligaste slutdestinationerna för personer som reser till Stockholm Skavsta Airport.

Kommunikationerna är goda i form av flygbussar som kör direkt till Stockholm, Norrköping och Linköping samt en generös långtidsparkering. När det gäller biluthyrning finns det flera alternativ att välja mellan. Det finns sex olika biluthyrningsföretag från vilka du kan hyra bil på Stockholm Skavsta Airport. Dessa är Avis, Budget, Europcar, Hertz, MABI och Sixt. Härifrån kan du smidigt ta dig vidare till din slutdestination från flygplatsen.

Flygplatsen Stockholm Skavsta Airport trafikeras av lågprisbolag som Ryanair och Wizz Air. Några av de mest populära resmålen är Zadar i i Kroatien, London och spanska Palma de Mallorca. Flygplatsen har flygningar till flera storstäder runtom i Europa, besök deras hemsida för exakt information. Sannolikt har flygplatsens goda placering gjort den så populär med dess närhet till flera svenska storstäder samtidigt som det är en relativt liten och smidig flygplats.

Trafik

Motorvägen E4:an passerar förbi Nyköping och är den huvudsakliga vägen för att ta sig till Stockholm, Södertälje och Norrköping. Från E4:an finns det avfarter till mindre vägar som leder till Trosa, Gnesta och Kolmården. Ett inslag på motorvägen som Nyköping är känt för är rastplatsen Nyköpingsbro som ligger väster om Nyköping och består av en broliknande byggnad som är byggd över motorvägen. Stanna till här med hyrbilen för en fikapaus!

En annan viktig väg är Riksväg 53 som går mellan Oxelösund och Eskilstuna. Den består av motorväg mellan Nyköping och Oxelösund. Från Nyköping går även Riksväg 52 till Örebro via Katrineholm. Den som vill köra från Nyköping norrut till Vrena väljer en landsväg med bred vägmarginal som lämpar sig väl för landsvägscykling. Se upp för cyklister på den här sträckan! För den som gillar cykling finns bra cykelvägar från Nyköping med belysning till Oxelösund, Enstaberga och Sjösa.

Från Nyköping finns även den tidigare E4:an där du åker längs Kilaån förbi Jönåker och öster om Nyköping i riktning mot Tystberga. Om du vill besöka Stendörrens naturreservat tar du kustvägen till Trosa och passerar då både Sjösa och tidigare nämnda Stendörren på vägen. Om det är någonting som du inte ska missa under ditt besök i Nyköping är det naturen. I närheten av staden finns hela 44 olika naturreservat att besöka med din hyrbil. Du hittar varierad natur med karga kustlandskap och djupa skogar. Hyrbilen tar dig till din destination!