Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Uppsala

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Uppsala inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Uppsala miniguide

Hyrbil Uppsala
Biluthyrning Uppsala

Uppsala är en perfekt utgångpunkt för vidare äventyr, med hyrbil har du perfekta möjligheter att ta dig vidare både till natursköna vandringar och storstadspuls i huvudstaden. Även inom staden kan du genom att hyra bil enkelt ta dig fram till olika sevärdheter, men se upp för cyklister. Här hittar du bland annat kungliga gravar, slott och en vacker domkyrka. Oavsett om du anländer med tåg, mitt i centrala staden eller med flyg finns det gott om möjligheter till biluthyrning.

Uppsala Guide

Uppsala är en tätort i Uppland och central ort i Uppsala kommun. Det är också residentstaden för Upplands län. Det är Sverige fjärde största tätort och hade 2015 en befolkningsmängd på cirka 150 000 invånare. Uppsala är sedan år 1164 ett kyrkligt centrum i Sverige och här finns ärkebiskopssätet inom Svenska Kyrkan. Här hittar du också norden äldsta lärosäte för högre utbildning, nämligen Uppsala Universitet som grundades 1477. Uppsala är känt för sitt studentliv och staden är fylld av olika nationer där studenterna spenderar många kvällar under sina år på Universitetet.

Uppsala ligger på Uppsalaslätten och staden delas upp av Fyrisån, som har sitt utlopp cirka fem kilometer ifrån stan. Fyrisån mynnar ut i Mälaren, vid viken Ekoln. Tidigare sträckte sig E4an rätt igenom Uppsala men sedan december 2006 går europavägen istället utanför stadskärnan. Det är dock fortfarande mycket enkelt att ta sig ut på motorvägen från Uppsala och kör du cirka 8 mil söderut kommer du till huvudstaden Stockholm. Väljer du istället att göra norrut på motorvägen kommer du efter cirka 10 mil till staden Gävle. En mindre och mysig ort.

  • Centralort i Uppsala kommun
  • Närhet till Stockholm
  • Kyrkligt centrum inom Svenska Kyrkan

Trots att Uppsala ligger så pass nära huvudstaden finns här inget mindervärdeskomplex, och studentlivet gör staden något unik. Dels för att det finns så många inflyttade studenter från andra delar av landet, att helt egna studentkulturer bildas men också för att studentlivet till många roligare happenings. Exempelvis är Valborg enormt stort och firas i många dagar, bland annat med forsränning i Fyrisån. Även den som inte är student kan fascineras och få uppleva spektaklet, förslagsvis på ett säkert avstånd. Även sport är stort i Uppsala och då speciellt bandy och laget IK Sirius.

Något som gör Uppsala till en bra plats att besök är att det ligger centralt, men både natur och många andra orter i närheten. Med hyrbil kan du även ta dig till exempelvis Västerås och Enköping. Det finns också många naturreservat i närheten, men fina dagsvandringar. Det kan också vara en bra utgångspunkt för dig som vill vandra vissa etapper på Upplandsleden även om ingen av etapperna går ingen själva Uppsala. Men hyrbil tar du dig enkelt till startplatsen för flera av etapperna. Uppsala är rikt på friluftsliv av olika slag.

Utforska med hyrbil

Med din hyrbil kan du enkelt ta dig runt till olika platser, både i och utanför Uppsala. Är du intresserad av historia och gamla kungar ska du absolut besöka Gamla Uppsala, där det finns gravhögar från gamla kungar. Detta ligger endast ett stenkast i fram stadskärnan, men ändå tillräckligt långt borta för att promenera för de flesta. Gillar du shopping ska du ta hyrbilen ut till Gränby där både ett handelsområde utomhus finns samt en stor Galleria med flertalet affärer och restauranger. Du hittar även en biograf inne i gallerian.

Vill du besöka Sveriges äldsta stad Sigtuna ska du ge dig söderut, antingen på motorvägen eller på väg 255, den så kallade gamla vägen bland lokalbefolkningen. Tar du motorvägen svänger du av mot Märsta och behöver första köra igenom orten, som ligger i Sigtuna Kommun. Väljer du gamla vägen kommer du istället nästan direkt in till Sigtuna. Från Uppsala till Sigtuna är det cirka 35 kilometer. Väl i Sigtuna kan du flanera på Stora gatan bland mysiga butiker och caféer, eller ta en promenad längst med strandpromenaden. Här hittar du också Sankt Pers kyrkoruin.

Väljer du att fortsätta på E4:an söderut ungefär lika länge till kommer du till Sveriges huvudstad, Stockholm. Här finner du storstadsliv, butiker och restauranger. Att köra bil i Stockholm är mycket enkelt jämfört med många andra storstäder och därför går det bra att ta med hyrbilen dit. Är du en fena på att fickparkera kommer du enkelt hitta parkeringsplatser, och i annat fall finns det gott om parkeringshus.

Vill du hålla dig närmare Uppsala kan du under de varmare månaderna på året åka runt på olika loppmarknaden och marknader runt om i Upplands län. Något som är ganska stort och populärt i de mindre orterna i länet. Det finns gott om sidor på nätet som listar olika marknader och loppisar. Ett besök på äventyrsbadet Fyrishov brukar också uppskattas av både stora och små i familjen. Badet ligger relativt centralt i orten, men beroende på var ditt boende ligger kan det vara skönt att ta hyrbilen dit. På sommaren kan du även simma utomhus.

Flygplats

Flyger du till Uppsala är det troligtvis Stockholm Arlanda du flyger till. Arlanda är en internationell flygplats och den största i Sverige. Härifrån flyger du till de flesta orter som har en flygplats i Sverige och du hittar direkt linjer både till Europa och resten av världen. Flyg till Arlanda från Göteborg, Umeå, Malmö med flera ställen och ta dig vidare ut till USA, Thailand eller Grekland.

På Arlanda hittar du de flesta stora hyrbilsföretagen, så som Avis, Europcar, Budget, Sixt och Mabi. De förstnämnda hyrbilsföretagen hittar du på hyrbilscenter som ligger en bit fort från terminalen, det går dock gratisbussar dit med regelbunden trafik. Mabi ligger något längre bort, och även dit går det gratis shuttle buss. Läs mer på hyrbilsföretagen för att se priser för olika bilar och boka direkt på webben om så önskas.

Mellan Arlanda och Uppsala är det cirka 4 mil och bilresan tar cirka 30 minuter. Från Arlanda kommer du direkt ut på E4an som du sedan följer hela vägen till avfarterna för Uppsala. På Arlanda hittar du mängder med restauranger och butiker. Håll dock koll på vilken terminal du ska resa ifrån eftersom det är en bit att gå mellan vissa terminaler. Terminal 3 och 4 är inrikes, medan terminal 2 och 5 är utrikes.

Trafik

Även om Uppsala är Sveriges fjärde största tätort är det en liten stad och trafiken är förhållandevis lugn. Dock är Uppsala känt för att vara en cykelstad och extremt många cyklar finns i trafiken. Dessa behöver du hålla koll på för att inte en olycka ska ske. Många cyklister cyklar fort och ibland oaktsamt. Du som bilist är alltid skyldig att visa hänsyn i trafiken, även mot cyklister.

Inne i stadskärnan kan en del gator kännas trånga, och det finns en del enkelriktade gator som kan göra det svårt att hitta. Uppsalas stadskärna är dock liten, och många gånger kan det vara enklare och billigare att parkera bilen i utkanten och sedan promenera inne i stan. Gatan som går längst med centralstationen har förbud mott dubbdäck, något som är viktigt att komma ihåg vintertid.

Det är enkelt att ta sig till närliggande städer tack vare den smidiga placeringen vid E4an. Denna motorväg är relativt ny och i mycket bra skick. Här varierar hastighetsbegränsningen, största delarna är 110 km/h, men norr om Uppsala är det ibland 120 km/h och närmare Stockholm 80 km/h. Uppsala har en del parkeringshus men också många gatuparkeringar. Kolla alltid skyltar för att hålla koll på vilken parkeringstaxa som gäller just där du parkera. Parkering i Uppsala kan ibland vara dyrt, speciellt om du väljer parkeringshus. Det brukar dock alltid gå att hitta lediga parkeringsplatser.