Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Kristianstad

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Kristianstad inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Kristianstad miniguide

Hyrbil Kristianstad
Biluthyrning Kristianstad

Om du planerar ett besök till Kristianstad och letar efter biluthyrning behöver du inte oroa dig, det finns flera platser du kan hyra bil på i staden. Några av dessa ligger i stadens centrum, i närhet till centralstationen, för att du enkelt ska kunna hyra bil vid ankomsten. Att hyra bil är enkelt och du kan även välja att boka din hyrbil på nätet, då är den redo för upphämtning redan när du kommer fram.

Guide till Kristianstad

Kristianstad är en tätort som ligger i nordöstra Skåne, med runt 40 000 invånare. Det är Skånes fjärde största tätort och centralort i Kristianstads kommun. På en del ställen ligger tätorten under havsnivån och det finns en del våtmarksområden. Faktum är att Sveriges lägsta punkt ligger i Kristianstad. Om du har planer på att besöka närliggande städer finns de skånska städerna Helsingborg och Malmö på lite mer än en timmes avstånd med bil. Du kan också passa på att besöka Karlskrona, en vacker hamnstad belägen i Blekinge som ligger drygt 1,5 timme bort.

Kristianstad är en gammal stad och dess äldsta profana byggnad är från år 1654. Det finns en del äldre, intressanta byggnader som du kan kolla in vid ditt besök. Om du är intresserad av byggnader så är Heliga Trefaldighets Kyrka den mest kända i Kristianstad. Den invigdes år 1628 och ligger mitt emot centralstationen. Kyrkan har flera gånger kallats Nordeuropas vackraste renässanskyrka. Om du har ett historiskt intresse kan du också besöka Regionmuseet Kristianstad, som är Skånes länsmuseum. Nära det finner du också Kristianstads konsthall och under Regionmuseet finns även Filmmuseet i Kristianstad och Kristianstads järnvägsmuseum.

  • Kristianstad har gott om äldre byggnader
  • Besök Nordeuropas vackraste renässanskyrka

Kristianstad är kanske inte en klassisk turiststad, men den har ändå mycket att erbjuda dig som besökare. I närheten finns också Åhus, som är ett populärt besöksmål med en vacker strand. Du som har ett naturintresse kommer vilja besöka Naturum Vattenriket, som ligger mitt i staden. Det finns guidade turer av utställningen, men du kan också utforska den på egen hand. Här finns ett café som erbjuder ekologisk, närproducerad mat och fika. Du kan också packa med din egna matsäck och avnjuta den på platsens takterrass. Dessutom är entrén gratis för alla, vilket gör saken ännu bättre.

Om du föredrar shopping finns det stora köpcentret C4 i staden, där hittar du butiker som Scorett, MQ, Jack & Jones och Deichmann. Du kan också besöka Handelsstaden, där många butiker trängs på en liten yta. Även caféer och restauranger av olika typer finns till hands när hungern tränger sig på. För de som har ett militärt intresse är Artillerimuseet ett givet besöksmål. Där kan du få veta mer om svensk artillerihistoria och uppleva hur det var förr. Det finns väldigt mycket att se i staden och du kan välja mellan flera olika boenden under din vistelse.

Utforska med din hyrbil

Med en hyrbil kan du enkelt och smidigt ta dig runt mellan stadens olika sevärdheter, samt leta dig lite utanför staden för ännu mer upplevelser. Om du ska shoppa på C4 är det klokt att ta bilen, då får även shoppingkassarna plats. Många av stadens sevärdheter ligger på gångavstånd från centrum, men med en hyrbil kan du bo i utkanten av staden och ändå kunna ta dig till allt av intresse. Det finns ett stort antal parker runtom staden och vad är då bättre än att packa en matsäck och sedan ta hyrbilen till en av dem.

Om du vill ha mys på stranden och uppleva den vackra Hanöbukten kan ni ta hyrbilen till Åhus. Att åka från Kristianstad till Åhus tar runt 20 minuter med bil. Åhus är den näst största tätorten i Kristianstads kommun och en mycket populär sommarort. På sommaren kan du planera in ett besök till Åhus Beachhandboll Festival, som äger rum varje år. Täppet havsbad är en oas för dig som vill njuta av en lång sandstrand, där finns även kiosk och toaletter. Revhaken Havsbad är ytterligare en mysig strandremsa du kan ta hyrbilen till.

Om du hellre gillar äventyr så finns Upzone Äventyrspark i Åhus. Där finns bland annat en höghöjdsbana som bland annat erbjuder höghöjdsklättring. Det finns även spännande Escape Game som ger riktig spänning i skogarna. Det är ett riktigt roligt rymningsspel som du och dina vänner kan boka in er på. För dig som gillar spänning är äventyrsparken att rekommendera. Det tar runt 20 minuter dit med hyrbil från Kristianstad.

Skåne har mycket vackert att erbjuda och med en hyrbil har du möjlighet att utforska hela landskapet. Sveriges tredje största stad Malmö ligger runt 1 till 1,5 timme bort och då får du även chansen att se stora delar av Skåne på vägen. I Malmö har du dessutom nära till grannlandet Danmark och med hyrbil tar du dig enkelt över Öresundsbron. Om du vill kan du köra till Karlskrona i Blekinge, där det bland annat finns ett berömt marinmuseum. Det är ett utmärkt utflyktsmål för både äldre och yngre, runt 1,5 timme från Kristianstad.

Flygplats

Kristianstad Österlen Airport ligger enbart tjugo minuters bilresa från Kristianstads centrum. Det är en liten flygplats som för närvarande enbart erbjuder inrikesflyg till och från Bromma flygplats i Stockholm. Du kan smidigt hyra bil av flera biluthyrningsfirmor på flygplatsen, vilket gör att du enkelt kan ta dig till Kristianstad när ditt flyg har anlänt. Det är en liten och trevlig flygplats för smidiga resor till och från Stockholm.

Du kan också välja att flyga till Malmö Airport, som ligger 1 timme och 15 minuters bilresa från Kristianstad. Destinationer från Malmö Airport är bland annat Budapest, Visby, Stockholm, Warsawa och Skopje. Även denna flygplats är relativt liten, men där finns butiker och caféer du kan besöka. Hyrbilar finns tillgängliga även härifrån, vilket gör det smidigt och enkelt att ta dig till Kristianstad från Malmö Airport.

De hyrbilsföretag som finns tillgängliga på både dessa flygplatserna är bland annat Avis, Hertz och Europcar. Du kan i flera fall boka din hyrbil på nätet redan innan ankomst, så att bilen är redo för upphämtning så fort du är framme. Både på Kristianstad Airport och Malmö Airport kommer du enkelt hitta hyrbilarna, då båda flygplatserna är relativt små. Dessutom går check-in och säkerhetskontroll riktigt snabbt.

Trafik

Kristianstad har en bra infrastruktur och trafikreglerna samt hastighetsbegränsningarna är uppsatta av Trafikverket. Den största vägen som går förbi staden är E22, den rör sig mellan Trelleborg och Norrköping och är mestadels väl underhållen. Hastighetsbegränsningen varierar och som högst får du köra i 110 kilometer i timmen. Oavsett om du vill ta hyrbilen söderut mot Malmö eller nordost mot Karlskrona är det E22 du kommer att resa på.

Det finns gott om parkeringsmöjligheter i staden, även i dess centrala delar. Parkering kan vara avgiftsfri, annars kostar den mellan 4 och 12 kronor per timme beroende på hur centralt du parkerar. Välj gärna en hyrbil med GPS så att du enklare kan ta dig fram i staden. Inne i staden varierar hastighetsbegränsningar och det finns vägar med till exempel 30, 40, 50 och 60 km i timmen.

På väg E22 kan det vara ganska mycket trafik under rusningstiderna både på morgon och eftermiddag, räkna då med lite längre ankomsttid. Om du ska bo på hotell kan du kontrollera ifall de har parkering, samt om den är kostnadsfri eller inte. Riksväg 19 och Riksväg 21 går också genom staden, 21:an går västerut mot Hässleholm medan 19 rör sig norrut mot Broby eller söderut mot Ystad. Sverige har relativt säkra trafikförhållande såvida reglerna och hasttighetsbegränsningarna respekteras. Vägarna mellan Kristianstad Österlen Airport och staden är också bra och du kan därmed känna dig trygg med din hyrbil.