Vi söker efter bästa pris på biluthyrning från 1 600 olika företag

Varför hyra bil hos oss?

Garanterat låga priser

Fri körsträcka på de flesta destinationer

Inklusive försäkring och skatt

24-timmars kundservice

Ingen kredittkortgebyrer

Inga dolda avgifter

Biluthyrning Uddevalla

Hyrbilguiden.se jämför priser från många hyrbilsföretag och hittar bästa pris på biluthyrning. Alla priser på hyrbil i Uddevalla inkluderar nödvändiga försäkringar och fri körsträcka.

Uddevalla miniguide

Hyrbil Uddevalla
Biluthyrning Uddevalla – Foto: © Harri Blomberg

Uddevalla är en stad som många missar. Detta är en stad som ligger i hjärtat av Bohuslän och som ligger vid havet. Det finns gott om sevärdheter på landsbygden utanför staden, sevärdheter du bäst upplever med hjälp ave en hyrbil. Det finns en hel del att se och göra till fots i själva staden också men det bästa är att använda staden som bas för vidare utflykter. För vidare utflykter är det en fördel att hyra bil.

Uddevalla Guide

Innan Marstrand blev populärt bland societeten var Uddevalla Sveriges ledande badort. Området Gustavsberg strax utanför Uddevalla är fyllt med minnen från denna tid. I Gustavsberg finns det gott om sekelskifteshus, där finns en vacker park, en gammal klassisk restaurant, ett kallbadhus och ett café. Det finns också ett vandrarhem i detta område med möjlighet till övernattning. Bor du på Hotell Bohusgården är det en trevlig promenad från hotellet till badorten. Även om du bor på ett hotell i centrum är det en trevlig promenad ut till Gustavsberg då du kan följa strandpromenaden.

Uddevallas strandpromenad är en vacker gång och cykelväg som är nästan en mil lång. Du kan promenera på strandpromenaden från centrala staden, längs Bäveån förbi badorten Gustavsberg till Lindesnäs men sin småbåtshamn och fina badplatser på Rödön. Vill du inte promenera finns det skärgårdsbåtar som utgår från Bäveåns mynning i Uddevalla. Du kan välja mellan tre klassiska båtar som kör olika turer i skärgården. M/S Gustavsberg och M/S Sunningen tar dig ut på kortare turer i de inre delarna av skärgården. M/S Byfjorden tar dig ut till havsbandet med dess berömda fiskesamhällen.

  • Promenera på strandpromenaden
  • Besök Sveriges äldsta badort, Gustavsberg
  • Ge dig ut på skärgårdskryssning med skärgårdsbåtarna

Uddevalla är en mycket gammal stad och från början var den en handelsplats i Norge. År 1498 fick Uddevalla rättigheter som stad. Detta är en stad som historiskt befunnit sig i gränstrakterna mellan Sverige, Norge och Danmark vilket lett till att staden härjats av krig och brunnit ned till grunden sex gånger. Staden har dessutom bytt nationalitet sju gånger. Uddevalla ligger i Västra Götalandsregionen och är huvudort i landskapet Bohuslän. Staden ligger lätt tillgängligt cirka nio mil norr om Göteborg och Uddevalla bildar tillsammans med Trollhättan, Vänersborg och Lysekil Fyrstadskommunerna.

Uddevalla kommun har runt 55 000 invånare medan själva tätorten har cirka 35 000 invånare. Det är inte en stor stad men den är tillräckligt stor för att vara en bra utgångspunkt för en semester på den Svenska västkusten. Du hittar gott om boende i staden och här finns allt från campingstugor och vandrarhem till moderna hotell. Det finns ett stort köpcentrum utanför staden och i centrum finns det gott om caféer och restauranger. Uddevalla är en hamnstad och i staden byggdes det tidigare fartyg. Varvet är sedan länge nedlagt men staden präglas av dess historia som hamn- och varvsstad.

Utforska omgivningarna med en hyrbil

Även om Uddevalla i sig är ett trevligt resmål går det ganska snabbt att beta av stadens sevärdheter. Vill du uppleva mer behöver du en bil och har du anlänt till Uddevalla med tåg, buss eller flyg är en hyrbil ett måste för att kunna uppleva stadens omgivningar. Tycker du om friluftsliv finns det ett fantastiskt område alldeles utanför staden, Herrestadsfjället. Du kan köra bil till Herrestadsfjället, cirka 15 kilometer, men därefter är det vandring som gäller. Herrestadsfjället är täckt av gammal skog och här finns gott om fiskrika sjöar.

Är sportfiske din passion rekommenderas sjöarna på Herrestadsfjället men det finns bättre fiske än så utanför Uddevalla. En av Sveriges bästa laxälvar, Örekilsälven, ligger i grannkommunen Munedal cirka 30 kilometer norr om Uddevalla. Uddevalla ligger vid Byfjorden och det finns bra fiske på promenadavstånd från centrum. I Byfjorden kan du fånga havsöring och under sommaren finns här ett fantastiskt makrillfiske. Ännu bättre fiske hittar du i havsbandet. Om du har bil kan du enkelt ta dig till Islandsberg som ligger på Skaftö cirka 45 kilometer utanför Uddevalla eller till Stångehuvud i Lysekil 60 kilometer från Uddevalla.

Uddevalla är omgärdat av sevärdheter som du enkelt når med bil. En mycket vacker väg tar dig från Uddevalla till Orust via öarna Flatön och Malö. Mellan öarna går det bilfärjor. Vägen är i sig mycket vacker men väl på Orust kan du besöka pittoreska fiskelägen som Hälleviksstrand och Mollösund. En rundresa tar runt tre timmar och ett stopp hos Handelsman Flink på Flatön är ett måste, där kan du avnjuta fisk och skaldjur eller en glass.

En kändare sevärdheter du enkelt når från Uddevalla är Smögen med dess brygga och restauranger. Till Smögen är det cirka 60 kilometer och du tar dig dit på runt 45 minuter med bil. I Smögen börjar en annan vacker väg som tar dig till Havstenssund via Hunnebostrand, Bovallstrand, Gerlesborg, Hamburgsund, Fjällbacka och Grebbestad. I alla dessa samhällen finns det mycket att se och du hittar små krogar som serverar fisk och skaldjur från västerhavet i alla dessa samhällen. Från Smögen till Havstenssund är det runt 60 kilometer och du bör sätta av minst en halv dag för denna utflykt.

Flygplatser

Uddevalla har ingen egen flygplats men utanför Trollhättan ligger Trollhättan- Vänersborgs flygplats med flyg till och från Stockholm flera gånger per dag. Flygplatsen ligger cirka 30 kilometer från Uddevalla och det tar en halvtimme med bil till flygplatsen. På denna flygplats kan du enkelt hyra bil från AVIS, Europcar, Hertz och Sixt. Reser du till Uddevalla från någon annan ort än Stockholm eller om du vill resa vidare från Uddevalla är Landvetters flygplats utanför Göteborg ett bättre val.

Landvetters flygplats ligger 100 kilometer söder om Uddevalla och du tar dig till flygplatsen på cirka en timme med bil. Från Landvetter kan du resa till europeiska städer som London, Paris, Prag och Amsterdam eller vidare till Phuket i Thailand om du så önskar. På Landvetters flygplats kan du också hyra bil från Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz och Sixt. Ett besök i Göteborg rekommenderas också om du anländer via Landvetters flygplats.

Ytterligare ett sätt att ta sig till Uddevalla med flyg är via flygplatserna i södra Norge. Uddevalla ligger i Bohuslän och det är inte så långt till Norska gränsen. Planerar du en resa längs västkusten med stopp i Strömstad, Uddevalla och Göteborg kan en resa via Gardemoens flygplats utanför Oslo vara ett alternativ. Från flygplatsen till Uddevalla är det en cirka tre timmars resa med bil.

Trafik

Reser du till Uddevalla med flyg till Trollhättan- Vänersborgs flygplats, Landvetters flygplats eller till Gardemoens flygplats i Oslo är det bra motorvägar hela vägen till Uddevalla. Hastighetsbegränsningen på motorvägen är oftast 110 kilometer i timmen men på vissa sträckor kan hastigheten vara begränsad till 90. Vägarna är i regel mycket bra i denna region och vill du så kan du färdas på motorvägar större delen av resan.

Vill du uppleva landsbygden utanför Uddevalla rekommenderas dock en tur på mindre vägar. Dessa vägar är ofta smala och slingrande med en hastighetsbegränsning på 70 eller ibland 50 kilometer i timmen. Trafiken är oftast inte speciellt intensiv men det kan vara köer utanför Göteborg och även i centrala Uddevalla under rusningstrafik. Inne i Uddevalla centrum är hastigheten begränsad till 50 kilometer i timmen och i bostadsområden kan det gå saktare än så.

Att hitta parkering är oftast mycket enkelt i Sverige men i centrala Uddevalla är det ont om parkeringsplatser. Kommer du att tillbringa tid i centrum är det enklast att parkera i ett parkeringshus och promenera runt i centrum, staden är inte så stor. Vill du ägna en dag åt shopping rekommenderas ett besök i köpcentret Torp som ligger 10 minuter utanför stan. Här finns det gott om butiker och även gott om gratis parkering. Besöker du små fiskelägen utanför Uddevalla kan det vara svårt att hitta parkering under högsäsong och du får vara beredd att promenera en bit.